Jaký olej do 4T sekačky?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod HondaMan 12. 6. 2009 11:24

Potřebuju poradit, jaký olej se lije do 4T sekaček. Konkretně jde o rok straý Briggs and Straton.
Doma jsem našel jen M2T co jsem lil do fichtla a staré 2T sekačky a pak nějaký Shell 10W-40 co jsem měl do Hondy. 5W-40 co liju do Clia tam dávat nebudu :-D

Můžu tam nalít ten Hondí olej, nebo mám koupit něco jiného?
"He who sacrifices freedom for security deserves neither." Benjamin Franklin
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod HondaMan 12. 6. 2009 11:26

Ted jsem našel toto: http://www.kbcontract.cz/katalog/prislu ... e30-(0,6-l)
takže asi koupit nový, že?
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod JardaB 12. 6. 2009 11:31

Normalne to co prodavaji za nekrestansky prachy v Mounfieldu je nejaka sra.ca 30W30 nebo tak neco, lze tam dat cokoli, naroky minimalni, leju tam, co mi zbyde z auta ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod eLzyx 12. 6. 2009 11:41

já tam leju Mogul GX-FE 10W40 (to co běžně leju do Opela). Beztak ty motory jsou takový šmejdy, že by snesli i mazání vazelínou
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod Jouda.II 12. 6. 2009 11:48

Já leju Castrol Garden 4T
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod Wq1 12. 6. 2009 11:53

On tam má jít olej pro vysokotáčkové motory.....Obecně je to vše předražený, takže tam leju ten co jinak dávám do motorky, taky 4T. nebo se za slušnou cenu prodává Castrol Garden 4T SAE 30 a ten by měl bohatě stačit.
Každá práce se udělá sama, jen je třeba nechat jí na to dostatek času!
Wq1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod HondaMan 12. 6. 2009 11:57

Super, bude jezdit na shell helix ultra, nebo co jsem to lil do hondy :)
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod Wq1 12. 6. 2009 12:00

HondaMan píše:Super, bude jezdit na shell helix ultra, nebo co jsem to lil do hondy :)

A neni to škoda? Anebo toho máš jen nějaký zbytek? Ja bych koupil ten Castrol Garden 4T, v eschopech stojí cca 100Kč/L. Kamarád co léta prodával v Mountfieldu mi tvrdil, že ono to schroustá kde jaký olej, ale je potřeba kontrolovat často hladiny a to lidi zapomínaj a pak se divěj a hlavně to taky chce občas zcela vyměnit a ne jen dolívat.
Každá práce se udělá sama, jen je třeba nechat jí na to dostatek času!
Wq1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod HondaMan 12. 6. 2009 12:09

škoda to je, ale nemám to do čeho nalít. Clio baští něco trochu lepšího a ostatní auta jezdí do autorizáku i pro kapalinu do ostřikovačů, takže lepší to vyjezdit v sekačce, než nechat v garáži, kde to bude několik let stát, protože toho je škoda.
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod speleo 12. 6. 2009 12:34

V manuálu k sekačce máme uvedeno, že tam patří klasický 15W40 :)
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod JardaB 12. 6. 2009 13:16

Kdyz si ten motor rozeberete, tak se v podstate maze pist - docela dobre, je nalezato, klika - pouzdro dole, nehore nevim ale asi taky, ojnice - toje asi orisek, ale ma nahore dirku, tak tam neco oleje natece. Ozubeny kola a vacka jsou plastove, nenarocne.
Hlavne me prekvapilo, ze je potreba u noveho motoru skutecne olej po par hodinach vymenit - vypustil jsem stribrnou kapalinu (olej byl origo, Mounfield, dostal jsem ho k sekacce zdarma ;-) ), asi pul kila hlinikovych pilin. Je videt, ze se prace s finalnim obrabenim prenasi na zakaznika ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Jouda.II 12. 6. 2009 13:17

speleo píše:V manuálu k sekačce máme uvedeno, že tam patří klasický 15W40 :)

Možná k motoru Moskva, ale Briggs uvádí pro většinu motorů specifikaci SAE 30
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod speleo 12. 6. 2009 13:20

Jouda.II píše:
speleo píše:V manuálu k sekačce máme uvedeno, že tam patří klasický 15W40 :)

Možná k motoru Moskva, ale Briggs uvádí pro většinu motorů specifikaci SAE 30

6k motor Tecumseh :)
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Jouda.II 12. 6. 2009 13:43

Ale HM se ptal na Briggse
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod Jouda.II 12. 6. 2009 13:45

JardaB píše:Kdyz si ten motor rozeberete, tak se v podstate maze pist - docela dobre, je nalezato, klika - pouzdro dole, nehore nevim ale asi taky, ojnice - toje asi orisek, ale ma nahore dirku, tak tam neco oleje natece. Ozubeny kola a vacka jsou plastove, nenarocne.
Hlavne me prekvapilo, ze je potreba u noveho motoru skutecne olej po par hodinach vymenit - vypustil jsem stribrnou kapalinu (olej byl origo, Mounfield, dostal jsem ho k sekacce zdarma ;-) ), asi pul kila hlinikovych pilin. Je videt, ze se prace s finalnim obrabenim prenasi na zakaznika ;-)

Těžko říct, asi záleží na modelu, já mám Inteka 65, kterej má tlakový mazání a tam je předepsaná po prvních 10-ti hodinách provozu akorát výměna filtru.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Další stránka