Náklady na diesel a benzín u 3-4 roky starého auta

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Driver 27. 4. 2009 10:15

kubeek: neni dulezity si ty auta vedle sebe postavit, ale projet se v tom, pak bys pochopil, co jede líp.

Já jsem prostě zastánce nafty, jel jsem v 1.6 16V 90k i v TDI 90k a nedá se to srovnat, ta nafta prostě jede líp. Teď mám TDI 130k s chipem a rozhodně bych za benzin neměnil, protože žádnej benzin nema takovou dynamiku při spotřebě do 6l.
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod Driver 27. 4. 2009 10:16

tomcat999: Na 10 tisíc ročně si spočítej, jestli se ti vyplatí platit vyšší povinný ručení za diesel a jestli se ti ten rozdíl aspon vrátí ve spotřebě.
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod MELLO 27. 4. 2009 10:38

Driver píše:kubeek: neni dulezity si ty auta vedle sebe postavit, ale projet se v tom, pak bys pochopil, co jede líp.

Já jsem prostě zastánce nafty, jel jsem v 1.6 16V 90k i v TDI 90k a nedá se to srovnat, ta nafta prostě jede líp. Teď mám TDI 130k s chipem a rozhodně bych za benzin neměnil, protože žádnej benzin nema takovou dynamiku při spotřebě do 6l.

Zapomněl jsi ovšem dodat, že to jede jen "subjektivně líp", jinak objektivně měřitelné paramerty jsou u obou motorů srovnatelné.

Ad spotřeba - do 6litrů? Já mám psanou 5,1oficiálně a ač jezdím hodně defenzivně, mám dlouhodobou 5,8-6,2 a to jsem opravdu "PŘIZDISRÁČ"
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod JanQ 27. 4. 2009 12:19

kolega s fabii kombi 1.4 16V 74kW jezdi Zatec-Letiste Ruzyne a z5, s prumernou spotrebou 4.9L/100km.....sam sem videl dlouhodobou prumernou
Dacia Logan MCV Stepway TCe 100
www.facebook.com/pages/LKPR-Marshallers/299213700201328
JanQ
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MELLO 27. 4. 2009 12:21

Hmm, tak to je on, co před ním pokaždé varují na Impulzu, že na R7 blokuje provoz nesmyslně pomale jedoucí řidič Fábie... :hm :-P
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod yeaah 27. 4. 2009 16:18

4.9 sem mel kdyz sem jel z Klinovce dolu z kopce na neutral.. :love:
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod MELLO 27. 4. 2009 16:21

yeaah píše:4.9 sem mel kdyz sem jel z Klinovce dolu z kopce na neutral.. :love:

Já naposledy když jsem jel z Kubovi Huti z kopce dolů na Vimperk :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod JoKo_ 27. 4. 2009 17:29

ja som tiez zhanal cca 3 rocne auto a rozhodoval som sa medzi dieslom a benzinom. rocne najazdim cca 30 000km, takze diesel by nebol zly, ale ked som si spocital mozne rizika, tak som sa rozhodol radsej pre benzin. samozrejme, aj benzin sa moze sr*t, ale predsalen je tam mensie riziko...
JoKo_
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Fido+ 27. 4. 2009 18:12

Ja si myslim, ze s motorem samotnym nebude problem u zadneho auta ale budou problemy s vecmi okolo (nejen v motorovem prostoru). Aut jsem mel dost, zadne nove a jedine auto s kterym byl neustale nejaky problem byl citroen. Motor a hydraulika v pohode ale bezne veci (vodni pumpa, starter, alternator, motorky stahovani oken, radiator topeni, klima ...) odchazely furt. Hned na druhe misto v tomhle smeru patri renault. Auta ostatnich znacek (vcetne opelu) relativne bez problemu. Uplne bezproblemova byla toyota. S tim jsem jen jezdil a nevymenil ani zarovku natoz neco vetsiho (jen pred prodejem gumu na stabilizatoru v cene cca 200 Kc). Ted mam Leona a az na jednu atypickou zavadu (utrzena remenice kompresoru klimy) taky v pohode.
Zaver je ten, ze cokoliv pokud to bude ve slusnem stavu, jen ne nic francouzskeho.
Fido+
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod kubeek 4. 5. 2009 23:58

Driver píše:kubeek: neni dulezity si ty auta vedle sebe postavit, ale projet se v tom, pak bys pochopil, co jede líp.

subjektivne sice tdi 66kw ide lepsie ako 1,6 ale realita zial kruto hra pre ten benzin, i ked pocit je ze to auto vobec nejde (jazdil som v oboch...)
kubeek
Nováček

Předchozí stránka