Výstražné blinkry

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MELLO 10. 2. 2009 22:33

goes píše:no pravda, ja kupoval tlacitka, ktera pro ford vyrabel saab, tam mohl byt zakopany pes

Tos měl ale říct rovnou :mrgreen:
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 10. 2. 2009 22:36

Tlačítko fungovalo asi týden po koupi auta (mám jej měsíc a půl) a poté už nepomohlo ani nové tlačítko.
Goes popisuje stejnou závadu a bez řešení. Na jiném fóru také jeden člověk se stejnou závadou a také mu to nikde neopravili.
Já zkoušel jen jeden servis, kde zkoušel nový vypínač, pojistky a pak šel prý ještě po drátech. Na nic nepřišel.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod anonymni 10. 2. 2009 22:39

goes: To si pleteš, Ford a SAAB jsou součástí naprosto rozdílných koncernů.
anonymni

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 11. 2. 2009 17:16

Prý se mám pokusit odstranit zvýšený přechodový odpor. Jak to udělám? :hm

Pomůže mi v tom něco takového?
Obrázek
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod vilik 11. 2. 2009 17:48

V první řadě máš, nebo měl by jsi mít na opravu záruku.
Jinak to tlačítko musíš vyndat, rozebrat a očistit kontakty. Ale nejspíš to dopadne tak, že při rozebírání ulámeš západky, které přepínač drží při sobě. Ale že to bude v přepínači (přechodový odpor) se dá skoro vyloučit.
Pak bych to hledal někde dál. To že ti to cca týden fungovalo by mohlo naznačovat zlomené vodiče někde blízko přepínače. Manipulací při výměně se spojili a za čas zase vlivem vibrací přerušili. Strašně špatně se to hledá.
Tím přístrojem z Lidlu za 80 Kč nezjistíš nic. Přechodový odpor se dá měřit při větší proudové zátěži. Nedovedu si představit, jak to provést.

Tlačil bych na servis za špatně odvedenou práci. Určitě si to nechali dobře zaplatit.
vilik
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 11. 2. 2009 17:49

Jintaj píše:goes: To si pleteš, Ford a SAAB jsou součástí naprosto rozdílných koncernů.

ja nerikam, ze saab to dela pro ford v ramci koncernu, jenom, ze toto tlacitko dodaval fordu saab, proto je taky tak poruchove.
anonymni

Odeslat příspěvekod Totalschade 11. 2. 2009 18:00

ford nici volvo, ne saab :-D
goes: 3 - dyt mne znas, tak co resis?
ceda: nestačí to voroštovat na mokrý trávě?
Totalschade
Štamgast

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 11. 2. 2009 18:01

vilik: Ten vypínač fungoval, pouze když týden po koupi ata, ne nového vypínače. Servis nic neopravil jen vyměnil nový vypínač se kterým není žádné zlepšení. Takže záruku nemám mít na co když nic neudělali :-/
Cenově nevím, protože jsem tam měl určitý "kredit" na nějakou práci a nevím kolik si za toto nic napočítal.
Každopádně do tohoto servisu už nikdy nepáchnu. Což si přeje i onen servisák, protože se mi nelíbilo, že mi zapatlal vevnitř světlý interiér, totálně zaprasil venek a ještě byl viděn jak s tím autem lítá po městě.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod Totalschade 11. 2. 2009 18:03

maximus: aha, jeste veris ze ten vypinac alespon zkousel vymenit?
goes: 3 - dyt mne znas, tak co resis?
ceda: nestačí to voroštovat na mokrý trávě?
Totalschade
Štamgast

Odeslat příspěvekod vilik 11. 2. 2009 18:19

Zkus si najít nějakého šikovného, ochotného garážistu někde v okolí. Oni kolikrát dokáží věci, s kterými se servisy, a značkové vůbec, neporadí. A navíc za lidovku.
vilik
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 12. 2. 2009 12:38

totalschade: Snad jo, protože jsem tam byl a měl to rozdělané. No a dohádali jsme se až při vyzvednutí auta, nebo spíš na druhý den, protože mi předal auto večer a až na druhý den jsem viděl všechny ty "mouchy".
Je velký problém někoho schopného sehnat a to jsem se přesvědčil od koupě tohoto auta.
Při přehrávání CD mi nehrála jedna strana repro, ale při rádiu i kecání Navi jely všechny repra. Tolik lidí se na to nechtělo podívat a řeklo mi ať to vyhodím (velká navigace s dotykovým displejem včetně ovládání na klimatizaci takže nemožné vyhodit a koupit dle rad něco obyčejného), že jsem už nedoufal v opravení. Nakonec mě jeden servis opět doporučil vyhození tohoto zařízení a neobtěžování jeho elektrikáře, ale jestli prý mám zájem tak mám zajet do jednoho servisu kde montují alarmy, rádia, atd.. Tam to rozdělal a zjistil, že byl jen uvolněný jeden konektor. Zasunutí konektoru sice 800,- ale hraje to.
Opravdu je těžké najít někoho schopného, nebo snad jen normálního?! :roll:
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod vilik 12. 2. 2009 13:43

No, někdy je to opradku svízel nenarazit na zlatokopa. Nejlepší preference jsou od známých a přátel, kteří mají s někým nějakou zkušenost. A úplně nejlepší je spolehnout se na vlastní ruce. Chápu, že to není pro každého.
Podle toho co tu popisuješ máš nějaké svérázné auto. Opravdu to nejspíš bude chtít najít nějaké zlaté ručičky s trpělivostí a sám se tou trpělivostí obalit také. Třeba ti tady někdo někoho v okolí Zlína doporučí. ;-)
vilik
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 12. 2. 2009 14:02

Auto nestálo zas tak moc a s prodejcem nebyla taky řeč: Auto je jak je a sleva žádná a mám už další lidi co si volali... Takže tak, ale blinkry se pokazily až po koupi :-)
Právě ani známi nic moc. S CD to nechtěli řešit druhý od kamarádky taťka řekl vyhodit a tohoto co se díval na blinkry mi doporučil kamarád takže asi tak 8-S
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod anonymni 12. 2. 2009 21:14

m.a.x.i.m.u.s píše:totalschade: Snad jo, protože jsem tam byl a měl to rozdělané. No a dohádali jsme se až při vyzvednutí auta, nebo spíš na druhý den, protože mi předal auto večer a až na druhý den jsem viděl všechny ty "mouchy".

Z toho plyne ponaučení: Nikdy nevyzvedávej auto ze servisu po západu Slunce!
:pozor
anonymni

Odeslat příspěvekod Honny 13. 2. 2009 18:00

MELLO píše:Já sice nejsem odborník, ale jelikož se musím vyjádřit skoro v každém threadu, tak si myslím, že je to právě tím tlačítkem.

S tím souhlasím. :mrgreen:
x_X
Honny
Kolemjdoucí

Předchozí stránka