On board kamera

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod robbert 13. 3. 2013 13:29

Tak po dlouhém váhání jsem se taky zapojil do skupiny onboardářů s kamerou.
Nakonec jsem koupil u nás v ČR tohle: Blackvue DR500 GW wifi.
Kamera je šikovná, malá, nejde ani moc vidět a to že nemá displej není na překážku, protože ji lze pomocí WIFI propjit s mobilem, kde lze provést veškerá nastavení vč toho, že je možné sledovat live obraz. Takže za mě zatím spokojenost.
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jelass 13. 3. 2013 13:39

Ty onb. camery se musí nějak napojit do "auta", aby se zapnuly s nastartovnáním atd. nebo to normálně manuálně zapneš a rychlost to píše přes gps?
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod robbert 13. 3. 2013 13:41

Zapínají se automaticky. Já jsem si udělal zásuvku na pojistky, která se sepne až po nastartování, takže nastartování kamera je ON, vypnutí motoru OFF...
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stani 13. 3. 2013 13:51

OK, nevypadá ta Blackvue DR500 špatně.

Ale....

Jak ale probíhá nahrávání - nepřetržité? Jak velké bloky se přemazávají a zda nezůstává mezi nimi mezera(hluché místo)?

Kdy začne a skončí nepřetržité nahrávání - když se zapne/vypne klíček?

Jak probíhá přepínání a indikace režimu nahrávání?
Je možnost automatického přepnutí z nepřetržitého nahrávání na parkovací, po vypnutí klíčku?

Jaký to má odběr - např. když bude nastaven přes noc parkovací režim s detekcí pohybu, nevybije to baterku?

Jakou to má možnost nočního nahrávání(dle předposlední otázky)?

předem dík
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod robbert 13. 3. 2013 13:57

Mám nastavenou sekvenci po 3 minutách a jestli se nepletu, jede to plynule jedno za druhou.
Ještě zkouknu.
Já to mám tak, že nahrávání se zapne se zapnutím klíčku do polohy II, (tedy zapnutí motoru). Stejně tak se nahrávání vypne po vypnutí klíčku. Defacto stejně jako mám nastavené radio, vyhovuje mi to tak.
Parkovací režim nepoužívám, nepovažuji to za důležité, proto mám zapojenou kameru jen na jízdu. Jinak lze přikoupit nějaký powerbox, který by měl šetřit baterku či co. Nevím nestudoval jsem.
I v noci to nahrává slušně, ale ještě jsem nejel úplnou tmou. Vždy bylo alespoň částečné pouliční osvětlení. Parkovací režim viz výše...

Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zandome 13. 3. 2013 14:26

ako mas natahane kable?
zandome
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod robbert 13. 3. 2013 14:29

Zvenčí nejde vidět nic. Kabel je tažený pod tapecírungem a ven jde u zrcátka jen kousek pro kameru a dole je to pod palubkou...

Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zandome 13. 3. 2013 14:49

nafot to pls ked sa ti bude chciet, chcel by som kameru do auta ale neviem si moc predstavit ako by to vyzeralo s kablami.
zandome
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod robbert 13. 3. 2013 14:55

A co chceš nafotit? Já mám jen na předním skle kameru. Nic víc.
řekněme nějak takto...
Obrázek
a zvenčí:
Obrázek
Podle mě dobrý...

Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 13. 3. 2013 14:55

robbert píše:Tak po dlouhém váhání jsem se taky zapojil do skupiny onboardářů s kamerou.
Nakonec jsem koupil u nás v ČR tohle: Blackvue DR500 GW wifi.
Kamera je šikovná, malá, nejde ani moc vidět a to že nemá displej není na překážku, protože ji lze pomocí WIFI propjit s mobilem, kde lze provést veškerá nastavení vč toho, že je možné sledovat live obraz. Takže za mě zatím spokojenost.

Taky o ni uvažuji, líbí se mi velikost a snadná montáž/demontáž, ale četl jsem nějaké informace, že standardní prodejní varianta má nižší bitrate, který snižuje kvalitu záznamu. Pokud se v kameře přehraje firmware, který umožní zvýšit bitrate, tak je kvalita záznamu mnohem vyšší, viz.: http://www.youtube.com/user/Aveee78
m4lcolm: Je sranda, kolik jedincu se nechalo zmanipulovat, ze se dobrovolne biji za cizi financni zajmy jako uzitecni idioti.
Antiradary BEL
Servismen

Odeslat příspěvekod robbert 13. 3. 2013 14:56

Vím, mám :P

Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod robbert 13. 3. 2013 20:10

přehradním Fw dojde i ke zvětšení pozorovacího úhlu. pro mě spise nevýhoda. Jinak instalace kamery je na pevno. Držák je totiž přilepeny na skle.
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 14. 3. 2013 00:20

Ale kamera se z držáku vytahuje, ne?
m4lcolm: Je sranda, kolik jedincu se nechalo zmanipulovat, ze se dobrovolne biji za cizi financni zajmy jako uzitecni idioti.
Antiradary BEL
Servismen

Odeslat příspěvekod robbert 14. 3. 2013 00:23

Jasne ze kameru můžeš z drzaku vytahnout...
Ale nevýhodou je omezena možnost nastavení uhlu snímání. Nastaveni probiha jen otacenim kamery v držáku...
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Moucha 14. 3. 2013 00:35

co taková sranda stojí?
Moucha
ing. Spokojený

Předchozí stránkaDalší stránka