nezávislé topení - cena?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod menge1 31. 10. 2008 16:52

Tlumex píše:Mel bych otazku na kolik prijde to prihrivani? Dekuji za odpoved

máte li na mysli nezávislé topení, tak to je individuální záležitost.
základní ceny Webasto
Thermo top E 4 kW topení montáž do obsahu 2 L 18. tis u mě v akci 14 tis. pouze diesel
Thermo top C 5 kW topení montáž do obsahu nad 2 L 23. tis u mě 22,5 tis
Thermo top P 5 kW montáž nad 2 L 26. tis u mě 25,5 tis
topení jsou dodávaná včetně univerzální zástavbové sady , pro montáž do většiny vozidel dostačující.
Ta obsahuje
( univerzal. držák topení, hadice na vodu, výfuk, tlumič výfuku, sání , tlumič sání, hadička paliva, čerpadlo paliva, kabeláž , příslušenství k napojení vody, paliva.)

U některých vozidel, je potřeba k montáži přiobjednat zástavbový kit , přesné specifikace, dle motoru, roku výroby, klimatizace, řazení atd.
(takový kit obsahuje spe. držáky topení, tvarované hadice, moduly elektroniky, jehly do nádrží atd. Cena takovéhoto kitu se pohybuje od 2 - 10 tis. Ovšem je potřeba jen u některých vozidel.

Topení se dodává s univerzální zástavbovou sadou bez ovladače, je tedy na výběru zákazníka.
minihodiny 1,7 tis dálka 7,3 tis HTM dálka 8,8 tis.
více info na http://www.eshop-rychle.cz/autosip
menge1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tlumex 31. 10. 2008 19:53

Mam opla omegu 2,0 16V manualni razeni a manualni klimatizaci. Me by zajimalo na kolik prijde ten prihrev pri nizsich teplotach pod 5°C. Kamarad ma omegu 2,5 DTI a tenhle polo bufik si strasne pochvaluje.
S25->ME45->S65->CX65->M65 ->SE750i -> P1i -> Gigabyte gsmart S1205, Gigabyte 1345, Samsung galaxy duos, Samsung Core
Skoda 125L ->Opel OmegaB 2.0 16V GL-> Toyota Auris 1,6 LUNA
Opel te musi bavit :-)
A me uz nebavi :-D
Tlumex
Nováček

Odeslat příspěvekod menge1 31. 10. 2008 23:01

Tlumex píše:Mam opla omegu 2,0 16V manualni razeni a manualni klimatizaci. Me by zajimalo na kolik prijde ten prihrev pri nizsich teplotach pod 5°C. Kamarad ma omegu 2,5 DTI a tenhle polo bufik si strasne pochvaluje.

tak to bych musel zjistit, osobně jsem přihřívač nedomontovával. Přihřívače jsou montovány pouze z výroby, dodatečně se montuje nezávislé topení, ovšem jako nahradní díl by měl jít určitě sehnat. Nic méně dneska u nových vozidel je už montováno jako přihřívač kompletní nezávislé topení vč. vodní pumpy, pouze bez ovladače a jeho činnost řídí senzor teploty.
menge1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tlumex 1. 11. 2008 11:18

Moc diky za info do te stare sumky to nema cenu davat, neb cena topeni prevazuje celkovou cenu auta :shock: ale planuji upgrade takze potom se o to zacnu zase zajimat ;-)
S25->ME45->S65->CX65->M65 ->SE750i -> P1i -> Gigabyte gsmart S1205, Gigabyte 1345, Samsung galaxy duos, Samsung Core
Skoda 125L ->Opel OmegaB 2.0 16V GL-> Toyota Auris 1,6 LUNA
Opel te musi bavit :-)
A me uz nebavi :-D
Tlumex
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 15. 11. 2011 13:14

http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1 ... p-E-Benzin tywe to uz je docela lidovka - vypada, ze v ty sade je vsechno co je potreba k montazi? To bych za vikend nainstalil...
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod kbn-001 15. 11. 2011 14:18

Mě zaujalo toto:
http://www.autosip.cz/autosip/eshop/6-1 ... O-3000-24V
šlo by to na osobáka? Ne že bych to potřeboval
kbn-001
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 15. 11. 2011 14:24

To bude uplne nahovno, ten chladici vykon je smesny... Normalni klima ma vykon nekolikrat vetsi a stejne to casto nestaci.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Kibitz 15. 11. 2011 14:38

JardaB píše:http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1-Nezavisla-topeni-Webasto/45-3-Topeni-pro-osobni-vozy/5/484-Nezavisle-topeni-Thermo-Top-E-Benzin tywe to uz je docela lidovka - vypada, ze v ty sade je vsechno co je potreba k montazi? To bych za vikend nainstalil...

na plny vykon to sezere pul litru za hodinu? to pokud vim treba tsi bere stejne. takze vyjde lip si nainstalovat dalkovy start
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod JardaB 15. 11. 2011 14:47

Omega neni TSI, ta sezere studena tak 2-3 ;-)
Myslim, ze plny vykon by stacilo aplikovat tak 10-15 minut a pak 10 minut udrzovat...

-- 15. 11. 2011 13:48 --

Navic s tim v tomhle pripade musim popojet od baraku, protoze to je zastudena smrad ze by pochcipali psi :mrgreen:
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Kibitz 15. 11. 2011 15:05

mne to bere za studena tak 2,5 taky, ale jenom par minut, pak to klesa na 1,1. to by se mi tech 20litru za topeni nikdy nezaplatilo, dalkovy start je tak do 5litru. ani tobe se to nevyplati
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod JardaB 15. 11. 2011 15:11

Tak zas to topeni bych mel tak nejak dozivotne, to ma maloktery auto v zakladni vybave ;-) A komfort se neda hodnotit penezma ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Kibitz 15. 11. 2011 18:52

ale da, uplne v klidu. ani do konce zivota nebo spalovacich aut se ti to nevyplati. stejny komfort ti poskytne dalkovy start
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod JardaB 15. 11. 2011 18:57

Tak zejtra vyzkousim, dalkovej nepotrebuju protoze mi to stoji 5m pred vchodem do baraku (a to je prave trosku problem) takze spustit kousek z kopecka, nastartovat ... Ale delam to spis za velkych mrazu. Kazdopadne to topenicko by se mi sakra libilo :-(
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Kibitz 15. 11. 2011 19:19

ja to tak delam, uz kdyz je pod 5°C. jdu ven, nakopnu to, vypiju kafe a vracim se za deset minut do vyhratyho. o tom dalkovym startu sem uvazoval
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod JardaB 15. 11. 2011 19:20

Budu si muset najit druhej klicek...
JardaB
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka