nezávislé topení - cena?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod IvanP 6. 10. 2008 10:28

Kolik asi stojí teplovzdušné nezávislé topení? (pro novější Opel, diesel)
IvanP
Nováček

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 6. 10. 2008 11:07

Google a hledat Webasto, nebo rovnou tady http://www.webasto.cz/ceniky/cz/ceniky.html ;-).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 10. 2008 11:10

anonymni

Odeslat příspěvekod IvanP 6. 10. 2008 11:22

Díky, ale v tom se nevyznám. Co z toho si mám vybrat? Navíc tam nejsou ceny montáží. A já chci komplet cenu na kolik to vyjde.

Tomáš Marný píše:Google a hledat Webasto, nebo rovnou tady http://www.webasto.cz/ceniky/cz/ceniky.html ;-).
IvanP
Nováček

Odeslat příspěvekod IvanP 7. 10. 2008 18:31

Díky, ale nejsou tam ceny za montáž a v cenících jsou desítky položek dílů, nevím co z toho si mám vybrat. Potřebuji vědět (přibližně) cenu komplet včetně materiálu a práce.

Nikdo si tady nemontoval teplovzdušné nezávislé topení?

ajif píše:Anebo [url=http://
www.eberspaecher.cz/servlet/PB/menu/104 ... index.html]Eberspächer[/url]
IvanP
Nováček

Odeslat příspěvekod mabosk 7. 10. 2008 18:50

Je to rozne cena je cca. od 800 - 1500€
mabosk
Inventář

Odeslat příspěvekod Jouda.II 7. 10. 2008 18:59

V dnešní době se používá víc teplovodní topení. Cena bude 25-35k Kč vč. montáže za 4 kW topení.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod Deli 8. 10. 2008 15:03

asi tak, počítej cca 30tis CZK
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod ace2 8. 10. 2008 18:41

jak teplovodní....... já ani na jednom autě z výroby neměl nikdy teplovodní. Teplovodní je kravina. Dobrý pro někoho z Finska, nebo když máte na stavbě bagr. Do auta je to kravina. Učelem je nastoupit do auta kde je 20°C a ne do něj nastoupit a za 40 tis se tam klepat zimou anyway, ale s pocitem, že motor je už zahřátý :D S teplovzdušným mám rozmrzlá okna a nemusím jak idiot nedůstojně běhat kolem BMW a škrábat okna jako soused s Thalii a sednu si do něho klidně v tričku s krátkým rukávem. Hypotetická uspora na životnosti motoru v osobním autě je v roce 2008 zcela mimo, protože motor zpravidla přežije veškeré komponenty v autě a je to to poslední co odejte. A v té době po 20 letech provozu to auto stejně už bude mít x-tý uživatel po vás.

Když to není autobus, semi-truck, nebo bagr tak nemá teplovodní význam.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 8. 10. 2008 19:05

Co to je za blbost? Teplovodni predpokladam vytopi pohodlne i kabinu, auto proste bude cele ohrate, ne ze nasednu do sauny a motorem ani neprekulim.... Ja bych bral vodu.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod ace2 8. 10. 2008 19:11

Ne takhle to nefunguje. Ti ohřeje primárně vodu v chladiči a teplo z toho pak vhání do kabiny. Problém je že primárně ohřívá vodu, což trvá dlouho a za půl hodiny co to běží ti interiér maximálně tak vytemperuje, nicméně zima tam bude pořád a okna budou pořád zamrzlá. Teplovdušný ti na teplotu vody kašle a vhání ti během 2 minut od zapnutí do interiéru horký vzduch o teplotě typicky kolem 20°C, takže po půl hodině máš v autě vedro a okna ti rozmrznou, led ti odpadne a máš po problému. Není nad to když je -10°C z auta kape voda, z oken jde pára, ty si sedneš v košili do auta a jedeš a zbytek parkoviště běhá kolem nastartovaných aut se škrabkou a snaží se vyškrábat si průzor na cestu do práce :D

Pokud si objednáš do osobního auta v ČR nezávislé topení rovnou od výrobce, tak bude vždy teplovdušný (BMW, MB, AUDI, Škoda) Vyjimkou je snad jen Multivan, který má v ceníku příplatkové výbavy obě dvě možné varianty.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 8. 10. 2008 19:14

Aha, tak to je blbe, myslel jsem, ze to pekne vyhreje vodu na 90 a pusti uvnitr ventilator, to by davalo smysl. Na motor se.u, za ty prachy at se snazi i v zime :mrgreen:
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod ace2 8. 10. 2008 19:19

Asi tak. Tak plná syntetika a rozumné zacházení při prvních km jízdy bohatě stačí. Něco jiného je když máš na stavbě promrzlej buldozer a je třeba ho nastartovat. To samé autobusy, nebo kamiony, kde je spouštění nezávislého teplovodního topení před startem v podstatě povinné.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Jouda.II 8. 10. 2008 19:21

U BMW je teplovodní - ohřívá vodu, je tam čerpadlo nucenýho oběhu a spustí se ventilátor. To teda nevím, co tam ace měl.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Další stránka