Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
OgyDoggy píše:teď jsem si všiml, že jste si vybral baterii o hodnotách 55Ah/450A. nevím jestli ji doporučit, oněch chybějících 50A by se mohlo projevit, přece jenom je to dost velky proud, abyste pak neměl problém nastartovat
vss26 píše:Mám autobaterii Motorcraft 52Ah/500A, která je ve voze Ford Mondeo 1,8i 16V od srpna 1999. Jedná se o typ s magickým okem, které asi před týdnem změnilo barvu ze zelené na červenou a tím mně donutilo vůbec něco s baterkou dělat. Vzal jsem teda baterii při jejich 12,42 V na nabíječku a 12 hodin po skončení nabíjení baterie ukázala 12,74 V a oko bylo světloučce zelené až bílé...včera jsem ještě před jízdou proměřil hustotu elektrolytu a články vykazovaly něco kolem 50%. Dobíjení je v rozpětí 14,3 V při volnoběhu po 14,8 V v otáčkách, takže nabíjecí soustava je OK. Po včerejší jízdě jsem dnes ráno v klidovém stavu opět změřil její volty a měla jen 12,37 V ... takže se ptám vydrží ještě nějakou dobu nebo raději pořídit novou (mám vyhlídnutou Banner Power Bull 55Ah/450A za 1992,- Kč ... schvalujete???) a neriskovat, že mi klekne znenadání za 14 dní na dovolené u bratov slovákoch. Díky.
p0etrik píše:Myslim ze to nebude problem. Ja strcil onehda rodicum do Oktavky 1.6 nejakou slabouckou 44Ah baterku, ktera mohla mit startovaci proud nejakych 300A a tocilo to sice trochu hur, nicmene chytalo bez problemu.
p0etrik píše:Myslim ze to nebude problem. Ja strcil onehda rodicum do Oktavky 1.6 nejakou slabouckou 44Ah baterku, ktera mohla mit startovaci proud nejakych 300A a tocilo to sice trochu hur, nicmene chytalo bez problemu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků