Meziplyn

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod mager 16. 2. 2011 13:28

neni k tomu niekde teoria, napriklad naco je dobra dvojita spojka?
mager
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Bond007 16. 2. 2011 13:31

teorii je vsude plno, dulezity je vysledek..razeni je lehci a je to setrnejsi k prevodovce ;)
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vana666 16. 2. 2011 14:49

zlaté motorky
tam to jde valit bez meziplynu i bez spojky
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod one-z 16. 2. 2011 21:36

metaljohn píše:Pajjoun: Když podřazuju do vysokejch otáček, tak jo. Je to jenom o procvičení :) Pokud jezdím normálně, tak dělám falešný meziplyny, kdy nevyšlapuju spojku dvakrát. Jednak mě to baví a auto mi necuká a nezpomalí, a nemusím pomalu pouštět spojku :)

To si dobrej, že si to umíš takhle v hlavě přehazovat :shock: Já buď nedělám nic, nebo dvakrát vyšlápnu.

Vana: jj, když mi kámoš vyprávěl jak na startu dá plný plyn a pak jen lehce brnká o spojku a kope to tam pod plným plynem, prostě neubírá :D Ale jen start, v závodě pak už plyn trochu ubírá, prý je to pěkný záhul :D
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod metaljohn 16. 2. 2011 22:05

Na tom nic není hele :) Jenom si stačí uvědomit, co chceš udělat :)
BMW 130i, Fabia IV
metaljohn
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jarka 16. 2. 2011 22:55

Bond007 píše:ono samotny meziplyn neni tezky se naucit, slozitejsi je ho umet davat treba i pri plnych brzdach atd

Tak tohle potvrzuju. Na okresce to jde bez problémů, ale na okruhu při plných brzdách to je něco jinýho. Hlavně to je daný tím, že po pár kolech trochu povolí brzdový pedál a plyn je najednou trochu jinde než je člověk zvyklý.
jarka
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Pajjoun 17. 2. 2011 13:30

Tak sem to dneska chtěl okoušet a prostě to nejde. Pata špička neudělam, ani kdybych se rozkrájel, protože tam tu nohu tak nezkroutim a hranama nohy tam došáhnu jenom při intenzivnějšim brždění a to je nic moc na trénování. Při lehčim brždění mi noha prostě propadne. :eh

Metaljohne, jak se tam ty vejdeš? Měli bysme mít pedály stejně předpokládam. :hm
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod jarka 17. 2. 2011 23:21

Kup nejlevnější pedály, např.:http://speedpro.cz/akce-zavodni-hlinikove-pedaly-protiskluz-spitfire-p-5167.html. Namontuj pouze ten plynový tak, aby jsi zmenšil mezeru mezi brzdou a plynem (tak ať na plyn dosáhneš hranou pravý nohy). Vyjde tě to na 200,-Kč a můžeš se pustit do trénování...
jarka
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Marvin_z_Atlantidy 18. 2. 2011 13:36

Beaumont píše:Pěkné video:

preco prvy krat stlaci spojku len raz?
Marvin_z_Atlantidy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metaljohn 18. 2. 2011 14:46

Pajjoun píše:Metaljohne, jak se tam ty vejdeš? Měli bysme mít pedály stejně předpokládam. :hm

Já to dělám hranou a jde to celkem dobře, i když nemám velkou ani širokou nohu (mám 41). Co se týče propadů nohy, tak plyn mám samozřejmě níž, ale vychází mi to tak, že i při lehkým brždění to jde, jen tu nohu musím zkroutit víc dolů, při trochu silnějším brzdění to jde líp, noha je víc v rovině
BMW 130i, Fabia IV
metaljohn
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod impact 10. 12. 2024 22:15

Vláken na tohle téma je tu hodně, tak oživíme třeba tohle. Je to koncert. :-)

Hyundai je auto do konce života. Zaprvé, nikdy ti ho neukradnou. Zadruhé, nepodaří se ti ho prodat.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 12. 2024 22:22

mozna v roce 1995 to melo smysl. to mizna keste nejake naxnchronizovane prevodovky byly v obehu
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 12. 2024 00:16

Koukal jsem do vlákna a už jsem se vyjádřil. Nic se za posledních 13let nezměnilo.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 11. 12. 2024 00:49

U mě taky ne.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 11. 12. 2024 07:43

+1
glider
Ja chcem Slovak

Předchozí stránkaDalší stránka