Nove auto do 230 tis?

Aston Martin, Bentley, Volvo, Saab...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod westik 24. 4. 2005 17:11

Bart píše:Tady dělali crash test Loganu.
http://news.auto.cz/?article=35355/quote]

a tady všech aut
http://www.auto.cz/main.php?site=crash
westik
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Bart 24. 4. 2005 17:32

Ale třeba ten Logan tam není!
Bart
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod westik 24. 4. 2005 17:37

ale ostatní ano a tak můžeš porovnat s tím Loganem, kdo na tom jak je....( asi to tam nestačili dopsat) podívej se sem a dočteš se taky víc
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?p=5064#5064
westik
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Thalieník 24. 4. 2005 18:55

Ještě jste trochu pozapoměli na Ladu (né, že bych ji někomu chtěl doporučovat, chraň bůh) ale je tady...
No a pokud jde někomu o superlevné, podotýkám nové auto:
Vraťte se o 20 let zpět a podívejte se na: http://www.zastavaistrabenzlizing.co.yu, tam si můžete vybrat novou Zástavu v ceně od cca 100000,- Kč (3300 Euro). Je to trochu offtopic, ale trochu nostalgie snad neuškodilo :-).
Renault Kangoo 2 1,5 dCi - 50kW, r.v. 2010/ Thalia 1.4 8V - 55kW, r.v. 2005
Thalieník
Nováček

Odeslat příspěvekod p 24. 4. 2005 19:54

V této ceně je teké Chevrolet Kalos. 3dv. 214.900,- a 5dv. 224.900,-. Ale je v podstatě holej. Výhodou je motor 1,2 který je v nižší sazbě než 1,4 v Loganu, Thalii atd. Byl jsem si ho vyzkoušet a těch 72 koní není nic moc. Sice se vytáčí docela dobře a je také docela odhlučněnej ale síly moc nepobral.
p
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p 24. 4. 2005 19:58

No a dnes jsem byl na předváděčce C2. Ta se ale do těch 230.000,- nevejde ani s 1,1. Trochu za to může asi výbava, ve standartu počítač, otáčkoměr 2 airbagy atd. Podvozek je super, zatáčí to jako motokára ale těch 44kW bylo ve třech lidech zoufale málo.
p
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod arnost 25. 4. 2005 07:28

JP píše:Nasel jsem za 230tis. treba tohle:
http://www.skoda-auto.com/cze/services/ ... m?id=47483
ale krome 5ti dveri to nema nic, zadna vyhoda.

Auto, se kterym se clovek vejde do 230 tis i s klimatizaci je Fiat Panda. Me osobne se libi a 5 dveri se pri potrebe prevezt neco vetsiho hodne hodi. Navic, pokud clovek moc nevybocuje ze statistik, tak prumerne jezdi autem 1,3 osob, takze ani s prostorem by nemusel byt casto problem. Udajne se diky vyssi konstrukci dobre sedi i na zadnich sedadlech. Jste nekdo vlastnikem, nebo mate nejake vetsi zkusenosti?

Ja mam Pandu vic nez rok. Prozatim velka spokojenost, je pravda ze diky vyssi stavbe se v nem dobre sedi i vzadu. Pokud mate nekdo nejake dotazy, rad zodpovim.
Jinak co se tyka porovnani s Loganem, tak je to tezke. Jsou to uplne jina auta. Panda je malinkate a strasne mile - dle meho nazoru - auticko. Logan je podstatne vetsi, opravdu je v uzitne hodnote (nechci rozebirat kvalitu, cenu atd. myslim pouze rozmerove) srovnatelne s O1-2. Aspon me se tak zda, pote co sem sedel, jel v obou.
Jo, jezdime s Pandou 2, zatim abolutne bez problemu s mistem, vsechno vzdy v kufru, i bagaz na hory.
arnost
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarda2 25. 4. 2005 09:00

JP
Naposledy upravil Jarda2 dne 25. 4. 2005 09:13, celkově upraveno 1
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod Jarda2 25. 4. 2005 09:11

JP - Alternativou je LADA 2112 za 219 000,- Kč, LADA 2112 16V za 229 000,- Kč a Lada 2110 za 227 000,- Kč. Jistě někdo neopomene upozornit, že to není auto a že si to může koupit jen sebevrah. Ale alternativa to je. Neštěstím je pouze neschopnost dovozce zajistit reklamu (ta u Loganu zafungovala dokonale) a absence airbagu. Co se týče měřitelných parametrů a výbavy v základu tak Logana s přehledem předčí snad ve všem, jen kufr 450l je menší. O výbavě se psalo ve staré diskusi - nebudu opakovat, rozhodně to není oholené auto.
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod milosh_ 25. 4. 2005 11:47

Nekdo tady zminoval nekolikrat Pandu. U nas na foru ji taky ma jeden clovicek a napsal na ni i recenzi, tak se muzete podivat a zjistit klady a zapory :o)

http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?t=14360
milosh_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarda2 25. 4. 2005 13:46

Nic ve zlém - to není recenze na Pandu, to je vyprávění o tom, jak se seznamoval s tuningem. Navíc ho zjevně nezajímají takové věci jako užitná hodnota, kupní cena, pět tašek a kočárek v kufru apod. A to jsou věci, které asi budou zajímat kupce Logana.
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod 1zdavu 25. 4. 2005 14:47

Je v plnej vybave 2xairbag, klima, central, predne okna v elektrike, 220 litrovy kufor s moznostou dobrej variability sklapania sedadiel (myslim ze najlepsie v triede), zaruka 3 roky bez obmedzenia km. Teda ak noazaj postacuje auto tejto velkosti. Motor zhodny s 1.1i v Getz len inak chipovany, t.j. 12 ventilovy 4 valec.
Dokonca ma aj test na autorevue.cz :tleskani
1zdavu
Nováček

Odeslat příspěvekod Laff 25. 4. 2005 14:48

Jarda2: souhlasim, to vubec neni recenze na Pandu, o aute se tam neobjevi ani radek, prestoze je to clanecek vcelku dlouhy. Klady a zapory Pandy? Asi jsem cetl jinou diskuzi nez milosh_ myslel.

Vyborne je take tohle: "modré diody do obrysových světel, do zelena svítící halogenové žárovky do předních světel, sportovní koberečky"... muzete mi prosim, automobilovemu neknubovi, vysvetlit, k cemu vyse uvedene "fýčury" slouzi? Nejvice mne dostavaji sportovni koberecky, s tema myma asi bude neco spatne, mam je v aute pres rok a zatim nejak sportovat nechtely.
For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for nature cannot be fooled... We have vastly underestimated how deeply ingrained are the organizational and cultural rigidities that hamper our ability to execute.
Laff
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod giuseppe 3. 5. 2005 07:46

:tleskani :tleskani :tleskani
giuseppe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarda2 5. 5. 2005 12:46

1zdavu - Ta variabilita kufru 220 l mě opět dostala. Jak kdybych četl reklamu. Že by fakt byl variabilní kufr 220 l lepší, než nevariabilní kukr 450l? K čemu je ta variabilita v praxi? Pokud jsem si všiml před obchodními domy, majitelé malých kufrů se variabilitou nezdržují a co se nevejde do kufru, nacpou na zadní sedačky. A pro rozbitou lednici si opravář přijede, novou koupím s dodáním do bytu zdarma. Nic ve zlém, ale opravdu by mě zajímala ta variabilita v praxi a jak často se využívá.
Jarda2
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka