Dacia LOGAN

Aston Martin, Bentley, Volvo, Saab...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod FAN. 19. 4. 2005 01:10

Logan je slušné auto za slušné peníze pro nenáročné,co víc si přát.Určitě je lepší než ty prdítka od Kolína s kterýma nejde zajet ani na nákup do hypermarketu. :P
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Fabiátor 19. 4. 2005 02:04

Nic moc. Nejvíce se nízká cena asi podepsala zrovna na bezpečnosti auta :|

http://news.auto.cz/?article=3535
Fabiátor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 19. 4. 2005 02:13

V zasade se takovy vysledek dal ocekavat. Ja prekvapeny nejsem.
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod Petr.kkk 19. 4. 2005 07:56

Jaký výsledek???Logan snad už prošel nárazovým testem????Nebo pouze ústním testem?
Petr.kkk
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Dr. Taby 19. 4. 2005 11:35

Byl to dost zajímavý test. Němci vzali ojetýho golfa a Logana (v podobné ceně) a poslali je proti testovacímu zařízení. Logan dopadl pochopitelně o mnoho hůř. Tak poslali ještě jenoho identického logana, ale golfa už ne (asi nebyl identicky ojetý) a výsledky stejný. Nebyl to oficiální test, ale test časopisu (německého), který měl prokázat, že úplně nové levné auto (francouzské) je horší koupě než ojeté auto (německé). Psal jsem už jinde, že teď by bylo fér vzít nového golfa a třeba ojetou Lagunu, ale to asi neudělají.
Chbělo jen závěrečné zvolání: Němci, nekupujte to! Vidíte jak propouští opel? To chcete aby propouštěl i VW kvůli Loganu?
Zdraví Dr. taby
Dr. Taby
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pucmeloud(smazano) 19. 4. 2005 11:47

Lide, co si kupuji auto jako logan na nejake bezpecnostni testy stejne budou kaslat. pro ne je prvotni a rozhodujici cena a pocit, ze maji nove auto. vsechno ostatni jde stranou
Pucmeloud(smazano)
Nováček

Odeslat příspěvekod Petr.kkk 19. 4. 2005 11:55

To máš pravdu.Nevím jak by dopadl v autobildu můj Favin :D Teď jsem to četl,v podstatě je Logan dobré auto až na bezpečnostní pásy,bez předpínačů (a ještě zámek)Mám takový dojem,že by tak dnes dopadlo každé auto s obyčejnými pásy.(bez předpínačů) Test autobildu Škoda Favorit:Auto naráží do pevné překážky,předek se bortí asi 2m,motor se na mě směje v kabině,z posledních sil si utírám proraženou lebku,krev z nosu neřeším.Pásy přeřezávat nemusím,jsou utržené,spolu se sedačkou :D :D :D :D Moje duše důstojně odchází střešním oknem.ŽIVOT NENÍ PEŘÍČKO pozor2
Petr.kkk
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod westik 19. 4. 2005 12:36

westik
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 19. 4. 2005 13:36

Jak uz jsem tady psal, Logan je dobra volba pro ty, co chteji prostor a velky kufr a nepotrebuji nebo nechteji vybavu. Pokud bych chtel 1.6tku Laureate s klimatizaci, ABS, el. okny, airbagem spolujezdce, dam za ni 320 tisc.
To uz je lepsi jit do Cerata (treba i sedan, pokud je nutny velky kufr) za 344, resp. 349 tisic, ktery ma jiz v zakladu 6xairbag, predpinace pasu (pasy vyskove nastavitelne), klimatizaci, central, vsechny okna v elektrice, elektricke zrcatka, dalkovy central, alarm, loketni operku vpredu i vzadu, atd atd.
Rekl bych ze vyhoda Dacie v tomto pripade je pouze v tom, ze, holt, nabizi auto techto rozmeru bez jakekoliv vybavy.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Mirek-607 19. 4. 2005 13:43

p0etrik: S tim s Tebou souhlasim, mimochodem Cerato sedan se mi fakt hodne libi.
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod Jarda2 19. 4. 2005 14:53

Déle jsem tu nebyl, tak jsem to teď četl asi od 6 stránky a chvílemi mi bylo dost smutno. Naštěstí se westik vrátil, ale musel toho přetrpět hodně. Třeba příspěvek vita z 18.4. by snad měl moderátor odstranit.
Autobild asi zkritizuje vše, co není německé. Proč to srovnává s 4 roky starým Golfem? Copak Logan za 4 roky dopadne hůře. Každé čtyřleté auto přeci dopadne stejně, jako nové. Proč dopadl Golf v testech ADAC jinak, než v testech Autobildu? Jak závažným nedostatkem je nemožnost otevření dveří?
Ta brzdná dráha by mě taky zajímala a i u jiných aut. Měla by se udávat mezi tech. parametry.
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod Sadam 19. 4. 2005 15:52

nemoznost otevrit po nehode dvere je velkym nedostatkem. Predstav si, ze nabouras, nikdo zrovna nejde kolem, ty to prezijes, ale nemuzes se dostat ven a auto zacina horet...jasne ze by se dalo uvazovat vylezt zadnimi nebo kufrem, ale co kdyz to z nejakeho duvodu nejde?

jinak, pride mi docela divny, kdyz nekdo napise:
"16 tis za ABS se mi priplacet nechtelo"- zrovna ABS je polozka, kterou bych uprednostnil klidne pred klimatizaci, bocnimi airbagy nebo treba i za cenu slabsiho motoru. kdo pozna rozdil, chape, jak je tenhle bezpecnostni prvek dulezitej...

hlavne se tu nekdo nesnazte argumentovat, ze ABS je na nic a ze to zvladnete i bez nej. takovejch frajirku uz tady bylo... ted maj u silnic hezky pomnicky....[/b]
Sadam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 19. 4. 2005 16:03

Sadam: Presne tak, auto bez ABS uz bych nechtel. Viz ma prihoda zde[/url]
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Fojťan 19. 4. 2005 16:56

Petr.kkk píše: Test autobildu Škoda Favorit:Auto naráží do pevné překážky,předek se bortí asi 2m,motor se na mě směje v kabině,z posledních sil si utírám proraženou lebku,krev z nosu neřeším.Pásy přeřezávat nemusím,jsou utržené,spolu se sedačkou :D :D :D :D Moje duše důstojně odchází střešním oknem.ŽIVOT NENÍ PEŘÍČKO pozor2n/quote]

moc pekny :D :D :D ale realny :(
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod Fojťan 19. 4. 2005 17:01

podle me je problem v tom, ze kdyz testujou v nemecku logana s golfem, tak to vlastne je srovnani s pohledu nekoho kdo ma toho golfa a jestli pro nej neni lepsi si koupit logana. z tohoto uhlu pohledu to samozrejme neni lepsi.

ALE - kdyz se to vezme z pohledu nekoho kdo jezdi ve 105 nebo favoritu a jde do logana - tak se mu zda logan to nejlepsi auto a je s nim desne spokojenej (viz ten odkaz na blog tady). no a taky je to tak spravne - v porovnani se schade r.v. 85 je logan super i z hlediska bezpecnosti. a z TOHOTO uhlu pohledu se na logana je treba se podle me divat - a taky se na nej takhle diva cela vychodni evropa. takze myslim ze ten logan nakonec neni tak spatnej.
Fojťan
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka