Dacia Jogger

Aston Martin, Bentley, Volvo, Saab...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod garážmistr 14. 4. 2022 18:03

Teď jsem to viděl poprvé v provozu. Zašvihaný, uprostřed nějaký vesnice in the middle of nowhere. Uplně na mě dýchlo Rumunsko.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 14. 4. 2022 18:13

Arnie J píše:No jo, vypadá to tak. Proto bych rozhodně těch 30k navíc za Clio příplatil. U Joggera bohužel taková možnost není :)

Myslis euro? Za 45by se pravda uz pekne sedmimistne auto sehnat dalo.

garážmistr píše:Teď jsem to viděl poprvé v provozu. Zašvihaný, uprostřed nějaký vesnice in the middle of nowhere. Uplně na mě dýchlo Rumunsko.

A tak to ma byt :)
maXX_CZ
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 14. 4. 2022 18:16

Přesně.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 4. 2022 18:17

Maxx: ne, 30kkč za Clio navíc proti Sanderu
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 14. 4. 2022 18:43

Ah, ok.
maXX_CZ
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 15. 4. 2022 06:12

impact píše:Já vím, že to vypadá, že si jen stěžuju, ale když Jogger by mohl bejt tak skvělé auto, nebejt pár těchhle drobností.

Ale ještě chvíli a donutíš mě jít si ho aspoň projet. :) I když, mě vadil turbolag i na 1.2TSI a to je motor, kterej všichni chválej, tak nevím, jestli něco ještě o válec menšího bude lepší. :hm

Proto je lepší 1.5 atmosféra od hyundaie, protože ta má výkonový lag v celém spektru :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yeaah 15. 4. 2022 16:31

Byl sem dnes projet Joggera, najeto 110km, verze lpg. Pak sem za to trochu vzal smerem na Plzen a hned vyskocily asi 3 oranzovy kontrolky, pak jich svitilo snad 5 :D. Chyba vstrikovani a nevim co. Prepl sem na benal a asi cajk, no i tak sme se radsi vratili. Po chcipnuti zase bez chyb. Nechci to soudit, ujel sem sotva 10km, 30minut je proste malo na testovacku. Kazdopadne turbo zabira snad az kolem 2800ot. Razeni mi prislo fajn. Celkovy dojem z auta uz tak super ne. Cekal sem vetsi posun proti Lodgy. Pak sednu do Focusu s 230tkm a mam pocit, ze je proste festovejsi. Sedacky zadny bocni vedeni. Nevim kde novinari berou tolik nadseni. Mozna je to tou kratkou jizdou. Uvidime co Bigster. Jeste sem projel Duster s EDC a to uz bylo prijemny svezeni.
yeaah baby!
yeaah
Inventář

Odeslat příspěvekod metyn 15. 4. 2022 18:04

píšu si, džoukr nebrat, dědek
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod zelvotron 15. 4. 2022 19:16

Dneska proti mě jel nějakej kokot v jogeru po Plzeňský a svítil dálkovejma :D
zelvotron
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 15. 4. 2022 19:19

A nebyly to potkávací led? Dálkový u sandera a joggeru stojej za houby, jsou to heligóny a tak je vlastně ani nemá cenu zapínat
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod zelvotron 15. 4. 2022 19:30

Svítily celý světla, tedy obě paraboly ve světle a ty dálky mě přišly taky jako LED, možná si tam někdo dal LED žárovky. Oslňovalo to jak prase.
zelvotron
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 15. 4. 2022 19:46

A už se to dá normálně koupit, jo?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 15. 4. 2022 20:30

Spíš už zas ne ... Ale teď po tom skvělém hodnocení bezpečnosti se asi zase situace s dostupností zlepší :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod impact 15. 4. 2022 21:54

Hmm, bubny vzadu? V sedmimístném autě? Není to šetření na nesprávném místě? Celkově je v tomhle případě Karpat nějak podezřele optimistickej, přijde mi, že dost věcí prostě přehlíží.

MV_cz píše:
impact píše:Já vím, že to vypadá, že si jen stěžuju, ale když Jogger by mohl bejt tak skvělé auto, nebejt pár těchhle drobností.

Ale ještě chvíli a donutíš mě jít si ho aspoň projet. :) I když, mě vadil turbolag i na 1.2TSI a to je motor, kterej všichni chválej, tak nevím, jestli něco ještě o válec menšího bude lepší. :hm

Proto je lepší 1.5 atmosféra od hyundaie, protože ta má výkonový lag v celém spektru :D

Ty děláš, jak kdybych srovnával jablka a hrušky, ale všechny ty motory jsou výkonově podobný. 1.2TSI má 77kW, 1.5DPi má 81 kW. Ani jeden ten motor nemá filtr pevných částic, DPi reaguje na pokyny plynového pedálu rychle, bez jakéhokoliv lagu, u TSI klasicky čekáš na turbo, ale a pak to hezky zabere.

Dacia těch 81kw doluje z litru s turbem a filtrem pevných částic. Jak se s něčím takovým trochu naloženým bude rozjíždět z volnoběhu? A každej rozjezd na semaforu bude utrpení pro spojku. Koneckonců i Karpat tam ten motor opěvuje, ale vždycky přidá nějakej dodatek typu "na jeho objem, v intencích litru, atd..."
Hyundai je auto do konce života. Zaprvé, nikdy ti ho neukradnou. Zadruhé, nepodaří se ti ho prodat.
impact
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka