MB C200 CDI (S203)

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod matuS 2. 3. 2009 19:58

Eross, nema nahodou Bcko CVT prevodovku?
--
matuS

http://www.remy.sk
matuS
Štamgast

Odeslat příspěvekod Eross 2. 3. 2009 20:09

V MB to je asi oznacenie 7GTronic
alebo aj CVT Autotronic s moznostou 7 stupnoveho sekvencneho riadenia ? :hm
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 3. 3. 2009 15:45

Eross: v Becku nemas 7stupnovu prevodku ale CVT a zrovna ta neni az taka podarena .. aspon mne moc nereze ..

7G je od Cecka vyssie a aj to len pre 6 valce a vyssie.. to je kusok o inom ;) aj ked klasicka 5g automat je jeden z naj automatov vobec, uplne neporovnatelne lepsi oproti audi ci bmw.

preradovanie na volante mas aj u mercedesa, ale priplatkove, dokonca aj paku mozes mat na volante, v tom problem nie je.

ci to pojde bez extra kitu neviem. ale pochybujem, ze ked tam zmenis jack na ipod koncovku ze ti to pojde ;)

co sa tyka autoprislusentva, riesim cez ebay.. lebo kym dostanem od tych nasich odpoved a to aj ked im napisem presne cislo dielu a obrazok, tak to trva ;)
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Eross 3. 3. 2009 16:48

aquila :
- nehadam sa ale viem ze tych 7stupnov mam :)
kod 426 : Autotronic bezstupnova automaticka prevodovka
- viem a to som nedaval aj tak to nevyuzivam - furt automat zaradeny
- mne sa zda ze google mi raz taky kabel vyhodil jack->ipod siroka koncovka
- takze to nie len ja mam taku skusenost s nimi / asi zacnem aj ja ebay vyuzivat.
Eross
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 4. 3. 2009 02:15

eross:

- nemas tam stupne ....

Stufenlose Getriebe Autotronic
Continuously variable transmission (CVT) steht für Getriebe mit einem kontinuierlich variablen (begrenzten) Übersetzungsbereich, der dem von Schaltgetrieben entspricht.

- ako som pisal 7G prevodovka je az od Cecka a az od 6valcov vyssie ;)
- mozno nejaka redukcia na jack - upod je, neviem, ale j asom pisal o tom, ak to chces ovladat z volantu .. a neviem ci ten jack sa da tak lahko napojit co tam mas.. skusal si tam dat nejaky audiovstup ?
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Eross 4. 3. 2009 10:21

- zaujimave ze ked prepnem na manual tuknutim bud do prava (prevod hore)
alebo do lava (prevod dole) na rychlostnej pake tak sa mi na palubnom pocitaci
zobrazi M ako manual a mozem ist az do 7, spat do automatu sa prepinam
pomocou tlacidla C/S (comfort/sport) .
- ani radio nemalo citat mp3 a cita v pohode
- ten jack som neskusal ale skusim si urobit kabel a napojim tam ipoda
jack->jack co to spravi :)
Eross
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 4. 3. 2009 13:29

CVT je _bezstupnova_ prevodovka.. skus to pochopit... po nemecky si tomu asi nepochopil, tak skusime po slovensku...

"V triede B na želanie dodávaná bezstupňová automatická prevodovka AUTOTRONIC radenie preberá za vás. Rozpozná osobný štýl jazdy a prispôsobí mu počet otáčok. Vďaka bezstupňovému prevodu zrýchľuje trieda B s AUTOTRONIC-om bez prerušenia ťažnej sily – mimoriadne komfortne. A keďže motor ustavične pracuje s optimálnym počtom otáčok, AUTOTRONIC zabezpečuje aj nízku spotrebu. Dotykom páky prevodovky alebo stlačením tlačidiel na volante, ktoré sú k dispozícii na želanie, môžete manuálne prepínať medzi virtuálnymi rýchlostnými stupňami – ešte na športovejšiu jazdu."

nehovoriac o tom, ze nema so 7G pre Cecko a vyssie zhola nic spolocne..

neviem kedy si kupoval Becko, ale tam je aj audio 5 mp3 kompatibilne .. aj ked audio 20 len ked ma wechsler alebo cez AUX v priestore spolujazdca ..
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod aquila 4. 3. 2009 13:36

7G-TRONIC.

Sériovo v C 350 a voliteľne pre všetky šesťvalcové modely je k dispozícii vrchol našej prevodovkovej technológie: sedemstupňová automatická prevodovka 7G-TRONIC. Sedemstupňová prevodovka na pohyb dopredu umožňuje v každom okamihu optimálnu úroveň otáčok a stará sa o takmer nepozorovateľné zmeny prevodového stupňa. Pri radení na nižší prevodový stupeň dokáže 7G-TRONIC – na rozdiel od iných automatických prevodoviek – kvôli lepšiemu zrýchleniu jednotlivé prevodové stupne preskočiť. Jednoduchým potlačením prevodovej páky môžete stupne radiť aj manuálne.
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Eross 4. 3. 2009 17:27

Aha :-[ konecne tomu chapem, takze tie stupne su virtualne co som nevedel :eh
Preto som si myslel ze tych 7 stupnov tam je a Mb si to oznacuje po svojom a inde
som cital (clanok) ze to ma 7G oznacenie preto som tomu nerozumel , no dik za vyjasnenie ;-)
1 viem urcite ze do BMW by som automat podla kecov na nete nedaval, asi ostanem u MB.
Eross
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod medbo 23. 9. 2009 21:57

Tak páni - stav 90 tkm a prva nemila investicia.
Auto vydava nepekny chrcivy zvuk, navsteva servisu v DE kde pracujem - nastastie sa len pod spodny kryt dostal kamen ktory vibraciami naraza o olejovu vanu a drnci...
Zaroven ma vsak mechanik upozornuje na mierne sicivy zvuk, ktory pocut len zvonka po zoslapnuti plynu, ozve sa ako keby s oneskorenim. Ale ved toto poznam, uz ke som auto kupoval a potom asi pri 2 inspekciach v Blave som sa mechanika pytal, ze vraj to je normalne robi to kazdy motor tohto typu. Kedze islo len o decentny zvuk, ktory pocut len ked clovek stoji vonku pri pridani plynu na volnobeh a aj to musi napinat usi, neriesil som. Ale nemecky sevisak riesil, ukazal an alternator, rozobral a ja som sa mohol zmierit s tym, ze je v haji a len zazrakom este vydrzal. Vymena do druheho dna, Mercedes prebral 50% nakladov, kedze auto bolo len 3 mesiace po zaruke, ale predsa to nastve.
Takze spokojnost tym padom o 450 Euronov nastrbena, snad to zostane na dlho poslednym problemom.
MB C200 CDI T-Model (S203) Sport Edition
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matuS 28. 9. 2009 19:14

ale toto je presne sila mercedesu. Proste oni ta nenechaju v stychu, ako napr mna nechal citroen.
S otcovym medvedom je to to iste - ked sa nieco *****, vzdy sa snazili pomoct, aj financne.
Preto, hoci mercedes uz nie je co byval, stale je to znacka hodnotena pre mna velmi vysoko.
--
matuS

http://www.remy.sk
matuS
Štamgast

Odeslat příspěvekod 911T 3. 10. 2009 12:41

Lenze toto mu mohli spravit este v blave v ramci zaruky keby tam mali kvalifikovanych ludi.
911T
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 6. 10. 2009 17:31

medbo: mno tak este to docela dobre dopadlo .. a 450 eruo na 100 tisic km neni nic hrozneho.. skor super .. aj ked my sme mali prvu velku investiciu po 140 tisic ked sa kompletne menili brzdy t.j. nie len oblozenie.. ale to z vlastnej iniciativy ...

ono v bratislave je to niekedy kriz .. v lamaci su este neni moc otukany .. na tuhovskej ak mas stigro a dostane to do ruk mazak si v pohode.. to iste panonska .. ale ako bolo pisane vyssie eMBecka sa snazi vo vseobecnosti "pomoct" .. nam blbol plavak na nadrzi a zle ukazoval hladinu a aj ked auto bolo uz davno po zaruke bezplatne vymenili ..
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Alex.. 6. 10. 2009 18:29

911T píše:Lenze toto mu mohli spravit este v blave v ramci zaruky keby tam mali kvalifikovanych ludi.

kdyby kdyby.. :mrgreen:
Alex..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod chodac 16. 10. 2009 10:25

no já si musím na bobíka stěžovat: mám popraskané páté dveře, v oblasti kolem značky, prý to pod tím rezne, Faktem je , že 5-té dveře byly již 2x lakovány a opravovány, jednou původní majitel nacouval do sloupu v garážích a podruhé do mne zezadu naboural Ford Fiesta a dveře poškrábal. Jinde kroze není. Oprava bude stát cca 3000 km, jinak spokojenost.
U Senohrab Medvěd klek, z oleje flek z motoru stek......
na všechny otázky světa najdeš odpověď ne v bibli, ale v textech Tří sester

Upozornění administrátora: Odstraněn nepovolený odkaz.
chodac
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka