MB C200 CDI (S203)

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod medbo 27. 10. 2007 17:04

Osobnu skusenost s Alpin 3-kami nemam, kamarat, co ich kupil tvrdi ze na rozdiel od vtedajsej 2 generacie zaostavaju za konkurenciou. Tiez som teraz vyberal zimaky a nakniec mi kazdy odporucal vybrat si z trojice Dunlop WS, Pirelle Sotto Zero alebo Good Year UG7plus. Nakoniec berem komplet kolesa - 16ky alu disky Rial a Dunlop WS M3 - presvedcila cena - 720 Euronov vratane vymeny a uskladnenia letnych...

@ messy: to ako robis, ze 6,7 l/100km na 200 CDI - to ja mam taku spotrebu, ked ma este aj dochodcovia predbiehaju... :shock:
MB C200 CDI T-Model (S203) Sport Edition
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod messy 27. 10. 2007 19:22

medbo píše:@ messy: to ako robis, ze 6,7 l/100km na 200 CDI - to ja mam taku spotrebu, ked ma este aj dochodcovia predbiehaju... :shock:

Uplne normalne, ta 200ka nie je automat a vacsina z toho je mimo mesta. A rozdiel mozu robit aj o dost sirsie gumy pri sport edition.
messy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod medbo 28. 10. 2007 08:19

... ja mam tiez manual, automat chcem az po 50-ke :P
Asi to bude potom fakt gumami, vzadu su 245-ky, vpredu 225-ky...
Uvidime, zajtra prezuvam na zimne 205-ky.

Inak ja jazdim tiez 90% mimo mesta, ale halt dialnice... Ak sa mi podari ustrazit sa a idem tak do 140, max.150, tak na konci asi 600 kilometrovej strecky mam priemerku v zavislosti od premavky niekde medzi 7-7,8 l :?
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matuS 28. 10. 2007 10:38

ja som si nejaky rozdiel v spotrebe zima/leto nevsimol, ale je fakt je ten, ze dialnice jazdim z cca iba 30% - ale prave na dialnici sa mi zda, ze so zimakmi to berie asi o 0,3l menej.
Kedze v meste a mimo mesta som rozdiel v spotrebe nezaznamenal, zrejme to bude sposobene vyssim odporom vzduchu sirsej gumy?
Fakt neviem.
No ale od leta frcim cez http://www.spritmonitor.de a tam to bude najpresnejsie, ked porovnam zimnu a letnu prevadzku.
--
matuS

http://www.remy.sk
matuS
Štamgast

Odeslat příspěvekod messy 28. 10. 2007 11:02

medbo píše:... ja mam tiez manual, automat chcem az po 50-ke :P
Asi to bude potom fakt gumami, vzadu su 245-ky, vpredu 225-ky...
Uvidime, zajtra prezuvam na zimne 205-ky.

Inak ja jazdim tiez 90% mimo mesta, ale halt dialnice... Ak sa mi podari ustrazit sa a idem tak do 140, max.150, tak na konci asi 600 kilometrovej strecky mam priemerku v zavislosti od premavky niekde medzi 7-7,8 l :?

Tak este o nieco vyssiu spotrebu mam s automatom tiez so sport edition. Asi to budu robit tie siroke gumy :wink:
messy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod medbo 29. 10. 2007 18:19

No tak som prezul, opticky som bol velmi prijemne prekvapeny, tie elektrony vyzeraju na aute predsa len lepsie ako som si myslel.

Neprijemne prekvapenie nastalo cestou domov, ked som na dialnici zistil, ze auto taha jemne doprava :twisted:

Kedze nebol vynulovany PP, tak bolo ocividne, ze niekto absolvoval skoro 10 km-dlhu "skusobnu" jazdu, co sa mi po vymene pneu zda dost divne, napriek tomu si ocividne nevsimol zabiehanie auta vpravo...

A to je autorizovany servis MB v Deutschlande! :!:
Tak som uz volal predajcovi, ze vraj to este zajtra prevazia... Hmmm. :eh
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chodac 29. 10. 2007 20:37

Já jsem objednaný na středu. Elektrony jsou, pneu budou Dunlop wintre sport 3 D za 2675 kus. Doufám, že mi pojišťovna zaplatí něco za ty, co mi ukradli. Budu referovat. Už se těším, jak budu jezdit lyžovat. Se zadním pohonem jsem na horách nebyl od roku 2000, kdy jsem jezdil se sierrou. Pravda je, že jsem tehdy hory absolvoval vždy na letních a bez asistentů jako je abs, asr, esp, bas a pod. Když bude nejhůř, budu jezdit lyžovat s thálinkou, jako posledních 5 let. Taky to šlo.
U Senohrab Medvěd klek, z oleje flek z motoru stek......
na všechny otázky světa najdeš odpověď ne v bibli, ale v textech Tří sester

Upozornění administrátora: Odstraněn nepovolený odkaz.
chodac
Nováček

Odeslat příspěvekod medbo 30. 10. 2007 17:41

Tak som dnes auto zaviezol spat, hovrim prijmacemu technikovi ze auto taha doprava - on ze to nie je mozne, tak sme dali spolocnu Probefahrt a napokon aj musel uznat, ze mam pravdu. Potom zacal vehemntne tvrdit, ze to na 100 % nesuvisi s vymenou kolies, zacal trepat nieso o premerani osi atd., komicke len, ze na letnych sa tento problem nevyskytoval. Auto ma pritom 4 mesiace a 17tkm.

Nakoniec ani neviem, co vlastne s autom robili, teta na recepcii nakoniec usudila ze prehodili predne a zadne kolesa a kedze som sa ponahlal, bral som klucik od auta a dalej sa nestaral.

No zabite ma, mne sa stale zda, ze to trochu taha doprava, menej ako pred reklamaciou ale predsa. Cim to moze byt? Zle vyvazene kolesa by sa predsa prejavili inak, alebo? Idem to teraz este chvilu pozorovat, zajtra idem na par dni na Slovensku tak mam zase peknych par km pred sebou. Inak - jedna pozitivna vec - spotreba isla teraz pri 205-kach skutocne o 1 az 1,5 litra dole, to by som nikdy nepovedal, ze tam bude oproti sport-edition gumam (225 a 245) taky rozdiel...
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mager 30. 10. 2007 17:53

btw neviete niekto ako sa na tom aute dava rucna brzda? vytiahol som tu vec a nic, vratila sa naspat.
takisto som musel maturovat ako zaradit spiatocku, necakal som ze treba pouzit az take nasilie. ale inak super auto
mager
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod RRAAFF 30. 10. 2007 18:06

Ručka normálně. Zmáčknout to tlačítko a sešlápnout pedál. A vypneš to vytahnutím toho tlačítka.
Fabia 3 Combi 1,0 TSI 6MP Style MY21 - blind spot, adaptivní tempomat, care connect, DAB, parksystem P/Z...
Ex.Fabia 3 Combi 1,0 TSI DSG Style + 2x Škoda Rapid FL 1,0TSI ambition

Opel Vectra B 1.8 16V CD sedan 306000km
RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod chodac 30. 10. 2007 18:15

ruční brzda je ta další páka dole nalevo. to tálo je vypnutí Ruční brzdy. Docela by mne zajímalo, jak se zatáčí přes ručku.
U Senohrab Medvěd klek, z oleje flek z motoru stek......
na všechny otázky světa najdeš odpověď ne v bibli, ale v textech Tří sester

Upozornění administrátora: Odstraněn nepovolený odkaz.
chodac
Nováček

Odeslat příspěvekod mager 30. 10. 2007 18:21

je tam niekde pedal? ani som nevidel :D
niekde pri spojke?
mager
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod messy 30. 10. 2007 18:24

chodac píše:ruční brzda je ta další páka dole nalevo. to tálo je vypnutí Ruční brzdy. Docela by mne zajímalo, jak se zatáčí přes ručku.
messy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 31. 10. 2007 11:47

uff, tak to si potom mozem gratulovat, ked na benzine jazdim dlhodobo 7,9 l /100km ;)

2 chodac: michelin alpin 3 mam na zimakoch uz druhu sezonu a nesmierna spokojnost. su prekvapivo tiche. dokonca su vyrazne tichsie ako letne continental contisport2 !

kazdopadne teraz su uz tusim aj michelin pilot alpin 3 a isiel by som skor do nich .. ale minuly rok este nebolo ..

ad rucka na mercedes... to je nozna brzda :lol:

ale tiez by ma zaujimalo, ako to simir & cobraci robia ked jazdia na mercedese a sa kvazi na rucke tocia ;)
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod RRAAFF 31. 10. 2007 12:42

mager: měla by být úplně v levo(ano vedle spojky), takový malý pedálek. Předpokládám, že to bude stejné jako na XM. Hold auta se 4ma pedálama no :wink:
Fabia 3 Combi 1,0 TSI 6MP Style MY21 - blind spot, adaptivní tempomat, care connect, DAB, parksystem P/Z...
Ex.Fabia 3 Combi 1,0 TSI DSG Style + 2x Škoda Rapid FL 1,0TSI ambition

Opel Vectra B 1.8 16V CD sedan 306000km
RRAAFF
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka