MB C200 CDI (S203)

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod medbo 18. 7. 2007 16:08

Caute Atutorevue-sti.

Po kratkom rozmyslani som sa nechal ukecat aj vdaka vyhodnym cenam vybehoveho w203 na kupu noveho auta a vymenil moj doterajsi Golf IV Varaiant TDI 66kw za C-ko v kombiku, konkretne C200 CDI v prevedeni sport edition.

Rad by som sa podelil s vlastnikmi tychto aut o skusenosti. Po prvych ca. 2000 km som este v pociatocnej euforii z noveho auta. Ako negativum vnimam akurat tuhsie servo (to som fakt nemyslel, ze sa za volantom MB namakam viac ako v Golfe) a pomerne slaby posilovac brzd - ake su vase skusesenosti? Su tu nejaky ceckary?
Naposledy upravil medbo dne 28. 1. 2008 21:49, celkově upraveno 1
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aquila 22. 8. 2007 15:05

inak kombi sa oznacuje S203 ;) W203 je sedan.. to len na upresnenie :)

tuhsie servo ? hm skoda ze si nezobral parametricke servoriadenie, to by si malickom otacal volant. slaby posilovac brd ? tak tam mas niekde problem, lebo posilovac brzd je velmi dobry. skus zbehnut do servisu.

popripade skus poriadne dupnut na brdu par krat.

a ano su tu aj nejaky Ceckary ;)
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Deli 22. 8. 2007 15:41

Nesmíš to tak brát, Golf je celkem přeposilovanej, na to si zvykneš ;)
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod medbo 23. 8. 2007 08:34

Diky za tip, ono ja som zobral konkretne auto zo salonu, na ktore bola slusna cena. Myslim, ze S203 sa uz prakticky objednat neda. Na servo som si nejako uz zvykol, dokonca aj na brzdy, aj ked tie asi este necham predsa len checknut. Nehovorim ze brzdia zle, ono len treba vyvinut viac sily na na brzdovy pedal, co urcite otazka zvyku (porovnavam s VW, v rodine mame okrem Golfa aj Passat, Sharan a Touareg) Pri parkovani a otvorenom okne som si vsimol, ze ked pustim brzdovy pedal, ozve sa take cvaknutie. :eh

Spotreba zatial od kupenia 7,8 l/100km, vcera streka 620 km, pricom z toho DE asi 180 km pri rychlosti 160km/h a napriec CZ a SK az po Blavu tempomatovymi 145 km/h, vysledok 7,2l/100 km. Vase skusenosti??? :?:

Jazdim hlavne dialnicu Mr. Green , zijem tak na 95% v Deutschlande a na SK chodim ca. kazdy druhy vikend a cez tyzden dochadzam za pracou denne ca. 110 km, takze kilometriky sa rychlo nazbieraju.
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MMira 23. 8. 2007 08:43

z tech brzd bych si nic nedelal. VW je totiz miva preposilovane, tak se po presednuti do auta jine znacky muze stat, ze ma clovek pocit nedostatecneho ucinku. stalo se mi to, kdyz jsem se pred nedavnem svezl v Passatu.
FWD na pojizdky, AWD na potah, RWD na zabavu, co vice si prat.
MMira
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lukino 23. 8. 2007 08:45

Myslim ze ty brzdy budou v poradku, ridil jsem tenhle mercedes taky, sice jenom kratkou trasu no a brzdy mi prisly taky docela gumove... Nevzrusoval bych se tim :wink:

jinak - uzivej nove auto :)
Lukino
Inventář

Odeslat příspěvekod messy 23. 8. 2007 09:33

Dialnica pri 140 je okolo 6,5. Okresky sa daju ist za 5. Najhorsie je mesto, neni problem za 10. A pod 8 skoro nemozne.
messy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod medbo 23. 8. 2007 10:17

Diky hosi za reakcie, z auta som aj napriek par "chybickam krasy" patricne nateseny, je to moj prvy MB ! Mr. Green

V podstate trochu neplanovane, na muske som mal Audi A4 Avant s balikom premium, nahodou som este nakukol na medvede a vec bola jasna. Ona ta Audina by ma vysla pri porovnatelnej vybave cca. o 10 tisic euro viac, to nakoniec rozhodlo. A v Sport-edition to C-ko vyzera krasne. :tleskani

@ messy: uplna pravda, mesto za 10l uplne bezne, pri dynamickej jazde aj viac, to ma dost nemilo prekvapilo, nastastie po meste toho tolko nenajazdim :shock:
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tada 23. 8. 2007 11:01

Jo, mercedes je mercedes... Mr. Green
Tada
Štamgast

Odeslat příspěvekod messy 23. 8. 2007 12:15

medbo píše:@ messy: uplna pravda, mesto za 10l uplne bezne, pri dynamickej jazde aj viac, to ma dost nemilo prekvapilo, nastastie po meste toho tolko nenajazdim :shock:

Ta spotreba sa este tak po 10-15 tis km znizi tak o liter.
messy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod pjanda 23. 8. 2007 15:24

Shodou okolnosti jsem ted presedl take z Golfa do Cecka, jen z GTI do noveho C 220 CDI a ten pocit z brzd a rizeni je opravdu dan jen extremne preposilovanymi brzdami VW, na ktere si clovek zvykne jako na normalni a pak mu nejake "skutecne normalni" prijdou byt slabe naposilovane. Rizeni je to same...

Jinak k verzi 200 CDI spise uprimnou soustrast ;) Tak nejak jsem nepochopil, v cem spociva smysl ctyrvalcoveho dieselu pod kapotou tohoto auta. Proti standardnim nevyhodam (ktere jsou zde umocneny povinnou konzumaci plata brufenu pred kazdou jizdou, jinak by mi upadla hlava) nevidim zadnou protihodnotu, dnes jsem jel do Prahy za 15,2, od zacatku tydne mam spotrebu 14,9. Pujde to jiste i za mene, ale pod asi 10 tezko. To snad i upiskany 200 kompressor bude lepsi volba...

Ale verim, ze vedle Golfu TDI je to zajimave. Tak tisice stastnych km ;)
AutoRevue.cz
pjanda
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod messy 23. 8. 2007 16:14

pjanda píše:Tak nejak jsem nepochopil, v cem spociva smysl ctyrvalcoveho dieselu pod kapotou tohoto auta.

Myslim, ze hlavny zmysel spociva v tom, ze to boli posledne skladove kusky a moc na vyber tam nebolo.
messy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod medbo 23. 8. 2007 16:16

@ pjanda:

tych 15,2l je pruser, to ako co si robil - letel nizko nad zemou??? :shock:

to by som o zmysli tohoto motoru taktiez pochyboval, ale aspon viem, ze na tom nie som tak zle. Na porovnanie nasledujuce data: Trasa Bratislava - Halle/Saale co je cca. 615 km, po slovenskych a ceskych dialniciach 150-160 km/h, v Nemecku 180-200 km/h, average 117 km/h, cista jazda 5h15 min + 15 min na tankovanie, vysledna spotreba 7,8l/100 km. Golf toto vedel asi za 6-6,5l.

Priemerka 117 km/h sa sice takto nezda vela, ale ked uvazis 2 x statie na hranici, mensia kolona na D1 pred Prahou, samotny prejazd Prahou, absencia dialnice medzi Lovosicami a Ustim + asi 16 km usekov na A14, kde je pre stavebne prace obmedzena rychlost ( a ak mas smolu a kamionista pred tebou sa rozhodne ze ho neobehnes, tak neobehnes, lebo Ti zaberie 50% z Tvojho len 2-metroveho pruhu) tak to zase az tak malo neni. Kto si mysli opak, nech to skusi, ja tuto streku jazdim fakt kazdych 14, niekedy kazdych 7 dni. Tym padom mi nenapada sposob, ako sa dostat na 15,2l/100 km, mozno keby som tu streku isiel na jednotke :P

Inak 200 vs. 220 CDI je jasne, bral by som tu 220-ku, ale v mojom pripade islo o konkretne auto zo salonu za dobru cenu. Mne osobne vyhovuje, na dialnici mi dynamika nechyba, to skor v meste asi dosledkom dlhsich prevodov je to trochu lenoch.
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chodac 23. 8. 2007 18:58

O víkendu jsem jel z Prahy do jižních čech a zpět a spotřeba 5.5 l (220 CDI kombi automat). Po Praze cca 8.00 L, když na to dupu je to furt pod 10l. Ale to auto je již zajeté 88000 Km.
U Senohrab Medvěd klek, z oleje flek z motoru stek......
na všechny otázky světa najdeš odpověď ne v bibli, ale v textech Tří sester

Upozornění administrátora: Odstraněn nepovolený odkaz.
chodac
Nováček

Odeslat příspěvekod aquila 23. 8. 2007 21:04

to ako jazdite na naftaku za priemerku 8l/100 km... ja za tolko jazdim na benzinovom C200 :lol:

sport edition je uzasny balik za babku a s perfektnymi detailami. mozem len pochvalit. inak S203 sa da este kupit a aj objednat, ale podla mna sa to neoplati, lebo rozdiel oproti novemu Ccku je tak 3 tisic euro.

u nas do rodiny tiez skoro pribudol S203 sport edition, ale uz ten konkretny kus za super cenu v salone bohuzial nemali, tak to zrejme bude az S204 ;)

2 pjanda: C200 CDI je docela v pohode. nie je to sice 6st valec, ale stale lepsie ako vsetky TDI v ponuke VW gruppe ;)
aquila
Nováček

Další stránka