AUDI ALLROAD 2.5TDI.................koupe

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Gosta 3. 1. 2006 20:27

Ahoj,
chtel jsem se zeptat na prakticke zkusenosti s verzemi a vybavou, konkretne me zajima zda je lepsi 6st manual s LOW RANGE nebo automat a jak prakticky v provozu LR funguje(synchronizace, k cemu to kdo pouzivate)

Dale resim, zda jit do 2,5TDi nebo do 4,2 V8 (to se ale spatne shani a je jen v AT), 2,7BT podle toho co jsem cetl neni nic moc - hodne zere a je velmi "vysoko" ladene.
Gosta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alex.. 3. 1. 2006 20:39

Gosta: ono možná bude lepší méně číst a víc zkoušet..:)
Alex..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ElPedro 3. 1. 2006 20:49

Osobne sem vyzkousel vsechny tri verze a moje postrehy:
2,5TDI - jede prekvapive dobre ale automat trochu kope a celkove si moc nerozumi, nizka spotreba
2,7BT - sam jsem ho mel, a naopak tahne skvele odspoda a nemusi se vubec tocit, automat si rozumi paradne ale jestli chces hledet na spotrebu tak nebrat-zere jako blazen (lehka noha 14)
4,2 - ten se musi tocit vic nez 2,7BT, celkove me zdaleka nenadchl vuci cene a ocekavani...
auto je to dost bezpecny- osobne vyzkouseno :D
ElPedro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chucky 3. 1. 2006 21:02

jsi ho rozsekal?
chucky
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod ElPedro 3. 1. 2006 21:02

jo :cry: :D
ElPedro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chucky 3. 1. 2006 21:05

a jak?
chucky
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Gosta 3. 1. 2006 21:10

Diky za zhodnoceni motorizaci.
A co se tyce low range?
Ma smysl si koupit manual s LR nebo tiptronic ?
Podle motoru?

A co takove vychytavky jako vyhrivani celniho skla?

Rad bych si utvoril jakousi predstavu s jakou vybavou to auto budu shanet...
Gosta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chucky 3. 1. 2006 21:11

vyhrivani celniho skla je fakt vychytavka, kamos to ma na mondeu a hodne to chvali....
chucky
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Dusan 3. 1. 2006 21:36

Vyhrivani predniho skla u aut jako je Allroad je zcela zbytecne, protoze se hodi jen v pripade, ze nechavate auto v zime v mrazu na ulici pres noc. No a pokud tohle udelate s Allroadem tak tam to auto stejne rano nebude, takze vam muze byt vcelku jedno jestli musel zlodej skrabat okna nebo si je rozehral touhle ficurou. :D
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod ElPedro 3. 1. 2006 23:06

Low Range je uplne nanic - je to proste redukce, a i na Range Roveru jsem ji pouzil jen jednou, kdyz sem si s tim ze srandy hral. Natoz u auta do mesta... Mr. Green .Takze u me by byla volba stejna jako driv - automat. I motor bych bral hned 2,7.
Vyhrivani skla? to je mysleno jako dratkama? jestli ano tak jsem to tam nemel a ani nepotreboval - nastesti se allroad vubec nezamlzuje takze staci fukar :D
ElPedro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 3. 1. 2006 23:28

noo u allroadu a zvlášt 2,5TDI určitě AUtomat-1čka je krátká 2ka už trochu jede a na trojku se to teprv subjektivně hejbe do předu,nevim byl bych línej řadit....redukce je parádní když nemáš automat a jedeš v koloně krokem :-) jinak s allroadem ji těžko využiješ,motory jsou dost silný na to aby vyjely samy dost a do terénu kde by to nezvládaly není ani allroad... o motoru 2,7T bych taky uvažoval protože s tim jede pěkně ale spotřeba je vysoká no...průměrně žere tak o 4-5l víc než tdi :-(
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Lukino 3. 1. 2006 23:54

2.5 TDI jedine s tiptronicem, protoze s manualem by ti upadla ruka, jak casto bys radil... Ne ted malinko prehanim, ale kdyz jsem s tim jel, tak jsem kvedlal docela dost casto. Stejne tak nejak samozrejme k tomuhle autu patri Tiptronic... lepe se k nemu hodi.
Lukino
Inventář

Odeslat příspěvekod Moose 4. 1. 2006 00:13

jj 2,5tdi 6tikvalt a 1,9tdi 5ti je fakt na řazeni docela rozdil. řadi se tak o 20% více... nicméně šestka zase mluví pro hospodárnost...
Moose

Odeslat příspěvekod AAUUDDII 4. 1. 2006 00:29

Precetl jsem vsechno a jsem moc rad, ze se to tady docela pekne rozjelo. Podle vsecho coz sem si take myslel to stou spolehlivosti 2.5TDI nebude tak hrozny. Je mi jasny ze bude vic zrat. Ale nemohu se opravdu rozhodnout. Laka me nizka spotreba 530D, jeji dobre dynamicke vlastnosti a nizsi nakupni cena stareho oproti drahym ALLroadum. Allroad me zase laka diky jeho schopnostem v terenu. Vidim to tak ze budu velmi tezke se rozhodnout, protoze oboji ma neco do sebe. Uvidime
AAUUDDII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moose 4. 1. 2006 00:35

AAUUDDII: moje potize vem taky v uvahu a to tak: nekupuj levny auto... ja ho koupil za 200 ( oproti cenám okolo 280ti ) a ted se mlatim do hlavy, protože se to se*re a nacpal sem do toho dalsich cca 50... jinak podle jiných lidí co mají v mém okolí 2,5tdi je to celkem držák a bez problémů. proto jsem do něj šel. a quattro-> výborná věcička. ted si toho užívám maximalne a myslim si že už nikdy dvoukolku chtít nebudu... maximalne tak haldexa ...
Moose

Předchozí stránkaDalší stránka