od MAN737 22. 12. 2005 18:25
4TDI:Myslím že celý VW koncern má bagy jištěné pásy z důvodu aby tě bag nezabil.Když nemáš pás,může udělat víc neplechy,než pomoci.. Brzy by se měl rozšířit systém,kdy bez pásů ani nenastartuješ viz poslední pašík.. (Stačí si do své sponky na pás zapnout pás od spolujezdce,pokud jedeš sám,a je to oblafnuto) Jinak to jištění bagů pásy používá asi každý druhý výrobce,ale je to komplikované,někdy to neplatí pro všechny bagy,a to včetně VW.Zas takový odborník nejsem,ale toliko k téma(neznám manuály servisů,jen to mám vysledováno z praxe,co jsem viděl,né rozbil). Jinak ještě není problém,setkat se s případy kdy bag střelí aniž by měl=poruší jištění pásem,atd.. ale to jsou jednotlivé případy,většinou to funguje jak má.Pak jje ještě vícestupňové plnění bagů,což ale pašík 99nemá..
Máte manuál k vozu? Nepíší tam něco? Hoďte to sem+jaké áte auto,já manuál nemám..
Jinak Tvůj pašík s 4bagy: Dle nárazu a počtu osob: jen řidič+čelní náraz=levý boční při bočním nárazu,ale při čelním nic,volantový při pásu ano,bez pásu nic,a oba pravé také nic,když jedeš sám.Ovšem pokud se to požduchá ještě z jinou překážkou,pak mohou vyletět boční nezávisle na pásech,bag před spolujezdcem ne,pač tam nikdo nesedí..
(Opravte mě,pokud je chyba)