mercedes B-klasse

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod aquila 26. 6. 2005 12:58

mno konecne som sa dostal k popisaniu zazitkou s B-klasse :)

asi tak 3 tyzdne dozadu som sa bol previezt na B-klasse pri prilezitosti jej uvedenia. musim povedat, ze na mna zaposobila viac nez dobre.

velmi dobre sa do toho auta nastupovalo, je samozrejme aj vyssie polozene, takze super prehlad na ceste. vnutro sa mi pozdavalo. potom jedna perlicka, po velmi ale ozaj velmi dlhej dobe som mal moznost v mercedes vydiet pravu rucnu brzdu. co bol trosku nezvyk, lebo som stale sahal lavou rukou pod svetla a snazil sa zabrzdit "rucnou/noznou" brzdou na ktoru som zvyknuty :)

kufor ma tiez milo prekvapil a celkovo vnutorny priestor. ten je uzasny, kazdopadne by som momentalne urcite bral radsej B-klasse ako C-klasse. v tom uz mam jasno :) hlavne sa mi pacila variabilita priestoru.

dokonca aj B170 bola docela ziva (co ma prekvapilo).

ale ako som pisal pre mna osobne najvacsi doslova sok, bola rucna brzda :) resp som uplne na to medzicasom zabudol ze Becko bude mat klasicku rucnu brzdu :D

ale mozem len odporucat, ked prijde na vymenu tak B-klasse je u mna osobne velky favorit
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Anndy 4. 7. 2005 09:33

Hmm - ja som sa sice nemal cest povozit v becku, len "osahat". A tiez by som suhlasil takmer so vsetkym, co pises - az na jednu vec. Proste C-ko posobi na mna lepsie z hladiska pohodlia, resp. skor luxusu a prijemnosti. Mam pri C taky dobry pocit, ze ma obklopi nieco celkom primerane luxusne a pohodlne. Toto som v B nezazil. Napr. aj materialy v int. sa mi zdaju v C prijemnejsie, ako v B, kde sa to viac podoba na zvysok konkurencie (VW, PSA a spol.).

Ty si mal aky dojem?
Anndy
Anndy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 4. 7. 2005 10:38

mno s tymto musim trosku suhlasit, ze interier v Cecku je predsa len o kusok lepsi, ale zase lepsi ako VW, PSA: v tomto ma skor sklamalo Acko. ani neviem preco, ale zdalo sa mi docela "lacno" urobene.

Cecko ma nesklamalo :) ale Becko, pohodlne sa mi do neho nastupovalo, vnutri hooodne priestoru, lepsi posaz => vyysie a teda lepsi prehlad (mam 196, ale aj tak som to ocenil :)

jedine co mi chybalo je typicka mercedeska "rucna" brdza (teda rozumej nozna :) )

resp trosku nmi vadi ze v W203 (nove cecko) je kusok menej priestoru ako vo W202 :-/
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Anndy 4. 7. 2005 11:58

aquila píše:mno s tymto musim trosku suhlasit, ze interier v Cecku je predsa len o kusok lepsi, ale zase lepsi ako VW, PSA: v tomto ma skor sklamalo Acko. ani neviem preco, ale zdalo sa mi docela "lacno" urobene.

Cecko ma nesklamalo :) ale Becko, pohodlne sa mi do neho nastupovalo, vnutri hooodne priestoru, lepsi posaz => vyysie a teda lepsi prehlad (mam 196, ale aj tak som to ocenil :)

jedine co mi chybalo je typicka mercedeska "rucna" brdza (teda rozumej nozna :) )

resp trosku nmi vadi ze v W203 (nove cecko) je kusok menej priestoru ako vo W202 :-/

mno, ano Acko najma to stare bolo z hladiska interieru a ocakavnia, ze to je MB, dost ubohe. Nove A je o chlp lepsie, ako stare.
Ale u B, by som cakal viac po pravde. Ale to je fuk - viem, ze ja B - nechcem mat.
Momentalne ma najviac zaujalo C-ko (po facelifte). To ma krajsi interier podla mna. Jediny maly problem, ze zatial jaksi na neho nemam :( - ale snazim sa to riesit :D
Anndy
Anndy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 5. 7. 2005 17:04

Cecko skus riesit nakupom predvadzacieho vozu, ja som to tiez tak riesil a aj budem riesit znovu ;-)

na to ze tie auta maju tak do 100 km su tam velmi slusne zlavy a velmi brutalne zlavy su na original jahreswageny, ktore boli v majetku motorcar wiesenthal. cena ide dole aj pri Cecku niekolko stotisic dole.

funlg nove auto kupuje len sialenec alebo ten kto sa moc nestara ;-) ale ja nejako nemienim pocitat s tym ze vyjazdom z predajne mi klesne cena 10minut stareho auta o 20% :)
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Anndy 6. 7. 2005 09:02

aquila píše:Cecko skus riesit nakupom predvadzacieho vozu, ja som to tiez tak riesil a aj budem riesit znovu ;-)

na to ze tie auta maju tak do 100 km su tam velmi slusne zlavy a velmi brutalne zlavy su na original jahreswageny, ktore boli v majetku motorcar wiesenthal. cena ide dole aj pri Cecku niekolko stotisic dole.

funlg nove auto kupuje len sialenec alebo ten kto sa moc nestara ;-) ale ja nejako nemienim pocitat s tym ze vyjazdom z predajne mi klesne cena 10minut stareho auta o 20% :)

predvadzaci voz ma len nieco do 100km? To sa mi nezda, ze by potom dali na neho taku velku zlavu (teda verim, ze je z coho zlavovat, ale to by boli proti sebe).

Ty si kde kupoval tvoj MB? A tie jahreswageny su co presne? Minulorocne modely, ci co?
Anndy
Anndy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Marek71 6. 7. 2005 11:25

Anndy píše:A tie jahreswageny su co presne? Minulorocne modely, ci co?

V nemeckých bazaroch pod týmto názvom predávajú zánovné autá, ročné.
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Inventář

Odeslat příspěvekod aquila 7. 7. 2005 18:09

motor car wiesenthal. moj konkretne mal najazdenych 22km :) prevadzacie z autosalonu alebo z vystav idu hodne pod cenu.

jahreswagen je obycajne do 1 roku a tak do 15 tisic km. teda zanovne auto.
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod p0etrik 7. 7. 2005 18:52

aquila: Nevim jak v nemecku, ale v cesku se predvadeci vozy bezne staceji, pripadne se jezdi s odpojenym panelem pristroju. Navic nezajetou predvadecku kazdy dusi, aby vyzkousel jak to jede. Proto mam z predvadecky strach.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod aquila 8. 7. 2005 17:50

to bolo kupovane na slovensku a cez znameho :) to ze to ma 22 km som si 100% isty :)

tam bola ina pointa, ze dealer si to hodil na seba, odpisal za predchadzajuci rok dane, a teraz to auto ma kvazi druheho majitela :)

a ono aj keby to malo najazdene co i 20 tisic km, ta zlava bola viac nez dobra. C200 cenovo kleslo zhruba na focus 2.0 ghia, ktory sa mal povodne kupit :)
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Wq1 11. 7. 2005 09:59

p0etrik píše:aquila: Nevim jak v nemecku, ale v cesku se predvadeci vozy bezne staceji, pripadne se jezdi s odpojenym panelem pristroju. Navic nezajetou predvadecku kazdy dusi, aby vyzkousel jak to jede. Proto mam z predvadecky strach.

Naprostý souhlas. Tzv. předváděcí modely bych si nekoupil ani náhodou. Švagr pracoval několik let v jednom velkém pražském autosalonu VW Group, a když mi popisoval co se s těmi auty zcela běžně děje, tak děkuji nechci. Poupravit data digitálního tachometru neni pro autorizovaný servis problém, umýt a navonět interiér už vůbec žádný. Za rok ty vozy běžně najezdí 30 i víc tisíc km, zaměstnanci je používají denně jako služební. Zacházení je zpravidla drsné až brutální, potencionální kupci rádi zkoušejí co auto umí. Pak se přehraje software, z 30tis je rázem 10tis a jako výhodná předváděčka se postaví na prodejnu.....
Wq1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod aquila 12. 7. 2005 11:22

Wq1: ako som hovoril, u mojeho auta som si isty. ale aj tak si myslim ze predadzacka je vzdy lepsia ako klasicke ojazdene. vo VW sa k tomu mozno chovaju ako prasce, ale u MB mas zaruku ze sa to aspon servisovalo poriadne a oni ani nemaju potrebu stacat KM :) je to vzdy o predajcovi :)

inak by potom nemohli mat v MB bratislava C combi predvazdacku za 690 000 :)
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod Milda 12. 7. 2005 14:34

aquila: Nebuď naivní. Kousek ode mne bydlí jeden prodejce od MB a každý den jezdí domů předváděčkou. Občas ho potkám na silnici. To auto dostává opravdu pokouřit jak jenom to jde a po ránu pěkně za studena do plných a hurá. Nedělám si iluze že jinde se k tomu autu chovají jako ke svému.
Milda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aquila 12. 7. 2005 23:22

milda: ako som vravel je to o predajcovi ;-)

btw. jedno take auto funguje bez jedinej poruchy od roku 1999 8) bodaj by boli auto ktore nie su predvadzacie take spolahlive :P
aquila
Nováček

Odeslat příspěvekod matuS 13. 7. 2005 22:10

aquilla, to tam musis mat fakt dobreho znameho. Ked som dal ecko na servisnu prehliadku, dostal som stare Acko. Kamosovi sa velmi pacilo, tak som sa pri vracani predajcu spytal, za kolko by ho predal. Bolo to stare Aklasse, malo takmer 2 roky a asi 22.000km. V 1.5 benzin, manual.
Vypocital mi na neho cenu, o 7% nizsiu ako bola cena noveho auta. Tak som sa zasmial, ze dobry vtip, a ze nech mi teraz uz vazne povie cenu toho auta. on tych 7% zopakoval...
--
matuS

http://www.remy.sk
matuS
Štamgast

Další stránka