od Majkie 15. 5. 2005 19:40
Ja docela souhlasím s pOetrikem. Do silnějšího TDI investují lidi, kteří jezdí víc, takže 30 tisíc ročně není žádný problém. Osobně jsem viděl několik octavií s nájezdem přes 300 tisíc a věřím tomu, že už tady někde jezdí se 150 tisíci na tacho. O jedné vím konkrétně - bylo to auto na dlouhé dálniční cesty po Německu, takže interiér byl zachovalý, měla pravidelný servis, majitel poctivě měnil potřebné díly včetně turba. Osobně bych se takového vozu nebál, pokud bych znal jeho historii. Je to vždy o konkrétním kusu než o stavu tacho. To mě právě štve, jak tady drtivá většina TDI vč. roků 97, 98 má tak do 130-140 tkm., přitom pravda bude jinde. Když prodávám TDI se 180 tkm s plnou serviskou ve stavu lepším než co jsem viděl jiné se 120 tkm (téměř jistě stočené), lidem se ty kilometry zdají moc. Není problém tam dát za pár minut polovinu a ti samí lidé budou nadšení, jak dobře koupili. Ale na to bohužel (bohudík) nejsem. U toho golfa bych se rozhodoval až po: zjištěné servisní historii, zvážení cena/stav.