od Koubes 10. 7. 2024 21:02
Déčko: Je možný, že bude trošku tlustší. To nedokážu posoudit.
Ad GT: já právě s věkem k této kategorii tíhnu čím dál víc. Loni jsem si obhájil nákup 911 tím, že je 4-místná. To je právě i to Ferko. Navíc v něm si za sebe v pohodě i sednu. Hlavně nad hlavou je hodně místa. To jsem úplně koukal. To auto je specifický jako starej Ital. Co to znamená? Uvnitř je to jako v obýváku. To nejsou sedačky, ale křesla. Ovladače už hodně oldschool. Vyosení pedálů je směrem doprava, navíc plyn a brzda jsou strašně blízko u sebe a dělalo mi to problémy při meziplynech. Ale je to o zvyku. Řízení je na GT kategorii extrémně citlivé, až jsem koukal, že je přesnější, než u Porsche. (schválně jsem jel 911, když jsem to auto jel vyzkoušet, abych mohl porovnat). Ta otevřená kulisa řazení je ale neskutečná. Cvakání při každém zařazení je neskutečně uspokojující pocit. Motor má popravdě horší zvuk, než H6. Ta zní v otáčkách popravdě líp. Ale auto krásně zrychluje jakoby mimochodem. Člověku nepřipadá, že je to rychlý, dokud se nepodívá na rychloměr...
Jo a, jak říká speedfred. To auto je neskutečně krásný... Navíc aktuálně je asi cenově úplně na dně. Věřím tomu, že to začne lézt nahoru, až ho trh objeví. Prakticky poslední V12 Ferrari s manuálem a mrkačkami jako bonusem.
Ale svízelný je samozřejmě servis. Na poměry Ferrari to vypadá na celkem spolehlivej model. Ale jakýkoliv specifický díl je prostě problém. Například v průběhu výroby se postupně celkem 3x měnily stahovačky oken a stejně to nebylo pořádně vyřešeno. Okna občas prostě nedoléhají. Mám sice kontakty, jak bych to řešil. Ale nedělám si iluze ohledně cen a doby dodání...
Takže proto to už asi moc neřeším a 911 si nechávám. Teda pokud se někdo neobjeví a nebude moje auto chtít...9
Taycan plus
911 997.1 S 6G samozřejmě
Mazda 3 Sky X 6G
Jak píše saabik: Všichni skončíme u Porsche...