CULT OF PORSCHE

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 7. 2024 11:15

verim, ze to ma sve zajemce o to zadna
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Koubes 10. 7. 2024 11:16

Víš co, pro mě je to auto z plakátu z dětství. A měl jsem to jako model Bburaga... Já jsem cílovka...
Taycan plus
911 997.1 S 6G samozřejmě
Mazda 3 Sky X 6G

Jak píše saabik: Všichni skončíme u Porsche...
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 7. 2024 11:22

mno nekdy mne sere, ze si nenesu podobne sny z detstvi u aut...
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod 970ka 10. 7. 2024 11:23

Taky mi to občas bere,že to prodám,pak se s tím svezu a zase mi to na chvíli přejde :-)
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Inventář

Odeslat příspěvekod garážmistr 10. 7. 2024 17:20

Koubes píše:
Fotka dost zkresluje. Ale je pravda, že v Taycanovi je ještě o chlup tenčí. Takže je možné, že trochu tlustší bude. Měl jsem tam pův. alcantaru. Tu museli logicky sundat, než mohli našít novou kůži.

Jsem právě koukal na fotky tvýho volantu a hnědýho volantu.

456GT je GT. Jiná kategorie než 911. Neříkám horší/lepší, prostě jiná.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod speedfred 10. 7. 2024 20:26

Koubes píše:Goes: několik plusů: mrkačky, V12 a otevřená kulisa manuálu. ŘÍdil jsem to a je to hodně specifický. Prostě starej Ital.

456GT je krásna. :tleskani
biele auto
biele auto
čierne auto
zelené auto
speedfred
Nováček

Odeslat příspěvekod Koubes 10. 7. 2024 21:02

Déčko: Je možný, že bude trošku tlustší. To nedokážu posoudit.

Ad GT: já právě s věkem k této kategorii tíhnu čím dál víc. Loni jsem si obhájil nákup 911 tím, že je 4-místná. To je právě i to Ferko. Navíc v něm si za sebe v pohodě i sednu. Hlavně nad hlavou je hodně místa. To jsem úplně koukal. To auto je specifický jako starej Ital. Co to znamená? Uvnitř je to jako v obýváku. To nejsou sedačky, ale křesla. Ovladače už hodně oldschool. Vyosení pedálů je směrem doprava, navíc plyn a brzda jsou strašně blízko u sebe a dělalo mi to problémy při meziplynech. Ale je to o zvyku. Řízení je na GT kategorii extrémně citlivé, až jsem koukal, že je přesnější, než u Porsche. (schválně jsem jel 911, když jsem to auto jel vyzkoušet, abych mohl porovnat). Ta otevřená kulisa řazení je ale neskutečná. Cvakání při každém zařazení je neskutečně uspokojující pocit. Motor má popravdě horší zvuk, než H6. Ta zní v otáčkách popravdě líp. Ale auto krásně zrychluje jakoby mimochodem. Člověku nepřipadá, že je to rychlý, dokud se nepodívá na rychloměr...

Jo a, jak říká speedfred. To auto je neskutečně krásný... Navíc aktuálně je asi cenově úplně na dně. Věřím tomu, že to začne lézt nahoru, až ho trh objeví. Prakticky poslední V12 Ferrari s manuálem a mrkačkami jako bonusem.
Ale svízelný je samozřejmě servis. Na poměry Ferrari to vypadá na celkem spolehlivej model. Ale jakýkoliv specifický díl je prostě problém. Například v průběhu výroby se postupně celkem 3x měnily stahovačky oken a stejně to nebylo pořádně vyřešeno. Okna občas prostě nedoléhají. Mám sice kontakty, jak bych to řešil. Ale nedělám si iluze ohledně cen a doby dodání...

Takže proto to už asi moc neřeším a 911 si nechávám. Teda pokud se někdo neobjeví a nebude moje auto chtít...9
Taycan plus
Mazda 3 Sky X 6G

Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod garážmistr 10. 7. 2024 21:45

Mě 456 a vlastně Ferrari neoslovuje, ale chápu, tohle je individuální. Náklady na servis by mě nedovolily o tom vůbec uvažovat a rozumim, že jsi z toho vycouval.
Ohledně budoucí hodnoty bych rád věřil, že manuálový Ferrari bude růst, jen jsem kouknul na ceny mladší 550 a ceny jsou zhruba dvojnásobný. A cenový dno už má za sebou. Přestože teď je vyřízeno, přeju spoustu hezkých nápadů na výměnu 911. :D
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Koubes 10. 7. 2024 21:48

Hele, tohle prostě bylo o tom, že prodám svoje a za trochu peněz navíc bych koupil jiný. Ostatní modely Ferrari mě prostě míjí jak subjektivně, tak cenou... Já chci prostě V12 GT s manuálem. Ještě jsem uvažoval o Astonu DB7, ale byl jsem poučen, že to auto je uvnitř dost malý...
Taycan plus
Mazda 3 Sky X 6G

Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod garážmistr 10. 7. 2024 22:01

Jasně. Přesto mně nepřekvapí, když časem něco vymyslíš.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 7. 2024 22:56

Na tyhle kary ma ferrari takyservisnu programy ne?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 7. 2024 00:16

Ještě mně jako V12 GT s manuálem a mrkačkama napadlo 850i.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod speedfred 11. 7. 2024 04:57

S takým autom toho asi moc nenajazdíš alebo sa mýlim? Mechanicky by tom mohli byť cajk pokial človek nekúpi nejakú ludru. Na druhej strane chápem že keď to máš tak to chceš v tip-top stave (tie okná či klíma a pod) a to asi budú špecifické diely.
PS1 koľko km robíš ročne s 911 ?
PS2 mrkol som na ceny 456 a není to tak zlé. Som ale prekvapený ako si držia ceny vaše 911 (nehejtujem), čo je asi aj pre mňa pozitívna správa.
speedfred
Nováček

Odeslat příspěvekod Koubes 11. 7. 2024 05:24

Goes: má Ferrari clasische. Ale i tak to bude proti Porsche pálka. Nedělám si iluze.
D: 850i mi připadá jako hroznej downgrade. To si radši nechám 911. Navíc ten zákl. motor nemá výkon nic moc a CSI už je cenově úplnej úlet
speedfred: 911 drží, trh asi pochopil, že tyhle auta už nebudou. Novější generace 991 už má elektronickou ručku a elektronický servo. To už není můj cíl. Jinak můj nájezd je bez potíží 5000 ročně. Já to auto používám, nestojí jenom v garáži.
A ano 456 se dá pořídit pod 2M celkem bez potíží. I v zajímavé specifikaci...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... =Car&s=Car
Taycan plus
Mazda 3 Sky X 6G

Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod speedfred 11. 7. 2024 05:59

Och tak toto vypadá na pekný kúsok, ale....
Viem u staršieho si človek moc nevyberie ale by by som najradšej F červené.
speedfred
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka