[quote="STANÍK";Tak jsem dnes už mohl být po drnem... Měl jsem dnes tu čest vyzkoušet si BMW 535dA touring. Přijel k něm totiž v něm jeden člověk, který má v Německém ředitelství firmy jednu z nejvyšších funkcí. Samozřejmě mi to nedalo, a když jsme jeli do Prahy na jednání tak jsem na dálnici D11 chtěl trošku zkusit, kolik z něj vymáčknu.

Jeli jsme už asi 230 a stále jsme pomaličku zrychlovali. Dálnice byla v tu chvíli vcelku prázdná, akorát jsem předjel pár dodávek a kamiónů. No a při dojíždění jednoho z kamiónů, kteří vozí hlínu a různé vybagrované věci ze stavby dálnice D11, kdy jsme už jeli asi 240, jsem si všiml, že se mu na okraji korby dost nebezpečně pohupuje nějaký dost velký šutr obalený bahnem nebo čím. Dost krizově jsem šlápnul na brzdy a ještě že jsem tak udělal, jinak bych tu teď už možná ani nebyl. Když jsem se stihnul zařadit do pravého pruhu, tak ten šutr(průměr cca 30 cm) spadl z toho kamiónu do rychlého pruhu. Jet tam já, tak si myslím, že v té rychlosti asi 240km/h by moc pěkně trefil auto, nebo ještě líp čidla airbagů a to by byl průšvih jako hrom. Ještě jsem se stihnul kouknout deo zrtcátka, kam se ten kámen odkutálel, nebo jestli zůstal ležet na dálnici. Naštěstí se dovalil na středový pás. Naši páni policisté by při svých dopravně-bezpečnostních akcí měli kontrolovat myslím si i takovéto věci, jako je upevnění nákladu atd.c/quote]