Vše o BMW X3

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MikeDee 13. 8. 2006 15:47

MMira: Vlastne mi je jedno co mi tenkrat pomohlo ;) Nicmene pokud se nepletu, termin Xdrive zahrnuje nejen nahon na vsecky ctyri, ale i DSC vyuzivajici vsech ctyr kol.

Coxxi: nebud paranoidni ;) Plzen mame radi ... i tu tekutou. :)
MikeDee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MMira 13. 8. 2006 16:31

Mike: jasně, ono je to jedno, hlavně, že něco pomůže, že ;).

principielně by DSC mělo fungovat úplně stejně ať už xDrive máš nebo ne. ale nevím, jdu se podívat po webu, jestli najdu nějaké bližší info.

Coxxi: jak praví kolega...
FWD na pojizdky, AWD na potah, RWD na zabavu, co vice si prat.
MMira
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod coxxi 13. 8. 2006 17:32

aaale, tak trocha srandy prece neuskodi ne ? :)
A "plzen" mi kupodivu moc nechutna ... radsi mam Stella Arttois :)

X3 je aspon dle designu takove osklive kacatko, ale je to subjektivni nazor ..... celkove to proste nema hlavu patu, takovej rozharenej design, nic na nic nenavazuje, zadna cista linka ... v tomhle u SUV ma navrh Merc s ML ...
(pritom by se na tom naslo par peknejch veci, napr z profilu to celkem ujde- negativni skon "C" sloupku, celkove bocni linka OK)

Jinak technikou je to spicka, jen ten "kabatek" :wink:
coxxi
Štamgast

Odeslat příspěvekod jack31 20. 8. 2006 11:17

Mám sice 2,0D, ale po ujetí 11.000,- km vůbec žádná ztráta oleje na měrce. To potěšilo! Předtím jsem měl dvě Octavie a ačkoliv jsem byl docela spokojený, tak olej jsem teda dolévat musel, takže jsem raději láhev s olejem vozil sebou v kufru. Když jsem kupoval X3, tak jsem automaticky v prodejně požadoval, aby mi přidali i tu láhev s olejem jako rezervu. Koukali na mě dost divně a teď už chápu proč :D
jack31
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GTEVO 21. 8. 2006 07:59

jack31-Nevím kdo a kde na tebe hleděli,ale neznám jediný motor od BMW,který si prvních 15 tkm neveme žádný olej.
Po ujetí těch 15 tkm si komponenty samozřejmě sednou a spotřeba oleje bude téměř nulová,ale těch prvních pár tisíc bere olej každý.Dokonce je známo,že některé benzinové šestiválce papkají olej stále i po zajetí.
GTEVO
Nováček

Odeslat příspěvekod MMira 21. 8. 2006 09:16

GTEVO: tak já jsem asi výjimka, ale mám 12.000 a nic neubylo, tedy alespoň elektronická měrka žádný úbytek nezobrazuje. motor R6 2,5 l.
MMira
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 21. 8. 2006 09:24

pokud vím tak to že novej motor prvních cca 10tkm bere olej je normální nevim jak u 2,0d ale R6ky olej neberou ani když se zajíždějí do cca 250tkm-pak začnou brát cca 0,2l /1000km, u v8 je prý naopak spotřeba oleje od nového 0,2l/1000
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod GTEVO 21. 8. 2006 10:07

MMira píše:GTEVO: tak já jsem asi výjimka, ale mám 12.000 a nic neubylo, tedy alespoň elektronická měrka žádný úbytek nezobrazuje. motor R6 2,5 l. /quote]

Ve většině případů záleží na tom,jak se s tím autem od začátku jezdí.Při řeči se dvěma mechaniky,přišla řeč na spotřebu oleje různých obsahů,počtu válců a druhu používaného paliva kde bylo jednoznačně řečeno,která jednotka tu spotřebu má a která nikoli.
Jsou také vyjímky,kdy není úbytek oleje žádný,ale těch je opravdu malé procento.
Moje zkušenost s dvěma 30d,2,5i,30i jsou takové,že vždy při daném záběhu nějakou tu decku spapaly,než se to usadilo na minimu.
GTEVO
Nováček

Odeslat příspěvekod jack31 22. 8. 2006 21:07

Já bych se nijak nedivil, kdyby si to nějakou tu decku vzalo, ale fakt to na měrce vypadá tak, že si to nevzalo vůbec nic...
jack31
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MMira 22. 8. 2006 22:52

no opravím se, koukal jsem na to dnes a úbytek tam je - cca 10% z rozsahu min-max. posledně jsem na to koukal za jízdy a asi se nesoustředil.

jinak motor byl prvních 2000 km šetřený, 2000 - 5000 často točený do omezovače a pak následovalo "krutých" 2.500 km v Alpách. zbytek je střídavě oblačno, ale spíše v otáčkách.
MMira
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod GTEVO 23. 8. 2006 06:47

Při záběhu tam ten úbytek samozřejmě bude.Tři čtyři mm na měrce můžou klidně znamenat půl litru oleje i více dle druhu motoru.
GTEVO
Nováček

Odeslat příspěvekod jack31 5. 9. 2006 22:24

Přátelé odborníci poraďte, jaké zimní obutí na BMW X3 2,0D? Má někdo nějakou zkušenost? A kde nejlépe nakoupit? Má to cenu kupovat ve značkovým servisu (např. AUTOBASE má na svých web stránkách nabídku kompletů disky + pneu). Poradí někdo???
jack31
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Polda_V6 6. 9. 2006 23:42

BMW neni zarukou nespotreby oleje. 3.0d nam zere olej trosku a 3.0i taky, asi 2dcl/1000km. Brzo i zacina svitit kontrolka hladiny oleje, aby nesvitila, musi se udrzovat hladina u maxima na rysce. Najeto 88k km. Flaska oleje v kufru je lepsi vzdycky..

jack31: ve znackovem servisu to spis smysl nema (maximalne si zjistit, jake pneu nabizeji). Jakykoli vetsi internetovy prodejce ti rad nabidne nejakou sadu rafky+gumy. Pokud mas ale vetsi rafky, je vyrazne ekonomictejsi pneu pouze prezouvat..
Polda_V6
Nováček

Odeslat příspěvekod eduardbrejcha 1. 11. 2006 18:48

Co se týká zimního obutí na X3, koupil jem loni cela zimni kola v Autecu, ráfky včetně gum a namontování, za, už to přesně nevín, ale cca 44000 bez DPH. Mají vždy na podzim nějaké akce a proti běžné ceně je to zajímavé.
eduardbrejcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jetliner 10. 11. 2006 14:57

jack31: Ja jsem dal loni na "objektivni" test v Autobildu a poridil Pirelli Sotto Zero za cca 6k za gumu. Jsou skvele ve snehu a na ledu, ale desne na mokru - auto vice plave. Podotykam, ze mluvim o rychlostech na ceske dalnicni limity. Pri nizsich rychlostech jsou skvele. Myslim, ze asymetricky vzorek dopravuje vice vody do prostoru brzd a proto ma clovek pocit horsiho brzdeni. Na letnich bridgestonech jsem to nikdy nezazil.
jetliner
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka