Vše o BMW X3

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Fandik 12. 4. 2005 22:10

Zakládám diskusi týkající se bavorského modelu X3, která ráda uvítá všechny fundované informace o tomto autě od jeho uživatelů, majitelů, obdivovatelů nebo i odpůrců.
Volíte 3.0d nebo 3.0i či slabší motorizace postačují?Manuál nebo automat?Co design, výbavy, spolehlivost...?Jaký je přístup Vašeho BMW dealera?
Jen se zminte o pozitivech, negativech, zážitcích, dojmech, zkušenostech, výkonech a mnohých dalších věcech,které vás napadají s souvislosi s BMW X3.
BMW X3 3.0dA
Fandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fandik 12. 4. 2005 22:12

ze staré diskuze od Fandik: Již skoro měsíc postupně sbírám zkušenosti a získávám zážitky s X3 3.0dA! Po ujetí přes 2500km z nového auta stále vládne velké nadšení a spokojenost, přestože se by se určité výkty dali najít. Pocit z ovladatelnosti, pocit z řízení a výkonových parametrů vozu je naprosto perfektní. Automatická převodovka pracuje s minimem problémů. Hodně mě překvapila relativně nízká spotřeba, protože na delší trase lze při dodržování dálničních limitů jezdit pod 8,5l/100km, běžný průměr svižné proměnlivé jízdy lze držet hluboko pod 10l/100km. Na druhou stranu tvrdší naladění podvozku odebírá na českých silnicích pocit komfortu.
BMW X3 3.0dA
Fandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fandik 12. 4. 2005 22:13

ze staré diskuze od Fandik:Motor mě překvapil svou ohromnou kultivovaností a celkem příjemným zvukem. Trošku mě zaskočila kratoučká trojka, která končí lehce nad 100km/h, avšak 4ka má síly dostatek. Při jízdě na dálničním limitu se otáčky motoru nacházejí přibližně na hodnotě 2500o./m. při 5.st, v autě je příjemné ticho!Všeobecný pocit z vnímání rychlosti je hodně matoucí.
Z auta je skvělý výhled dopředu a do stran, přehled o situaci za vozem perfektně obstarávají obrovská zpětná zrcátka!Menší problém může nastat při parkování, protože zadním oknem nevidíte za sebou nic, tuto nepříjemnost ale s přehledem ulehčují parkovací senzory.
BMW X3 3.0dA
Fandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fandik 12. 4. 2005 22:14

ze staré diskuze od Huugh:me se nelibi hlavne cena x3 :) a vzhledove taky nijak extra, ikdyz porad lepsi nez treba pajero :)
pokud tento styl vozu tak proc ne tohle: http://www.toyota.cz/model-lcruiser90.html
3,0D-4D 5D ve vybave Terra 1 354 000
BMW X3 3.0dA
Fandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fandik 12. 4. 2005 22:14

ze staré diskuze od Milda:X3 a Toyota jsou úplně jiná auta. X3 se chová prakticky jako běžný kombík. To se o Land Cruiseru říct nedá, je to pořádný kus auta a podle toho se chová. Když jsem byl na zkušební jízdě s X3 tak jsem se snažil projíždět některé zatáčky subjektivně na hranici, tj. tak že jsem měl pocit že jedu stále bezpečně. Potom jsem si stejnou trasu projel s Passatem kterým teď jezdím a byl jsem mile překvapen že tam kde jsem s X3 jel 80km/h jsem si to Passatem netroufl a jel jsem max do 70km/h. Rozdíly jsou s ohledem na přesnost rychloměrů nulové ale já jsem se obával že X3 bude z důvodu vysoké stavby horší.
Motorem 2.0D jsem byl celkem překvapen. Čekal jsem že nebude stíhat s ohledem na váhu a charakter auta. Čekal jsem že když do něj přesednu z Passatu 96 kW že bude línější ale nestalo se. S 2.0D se dá jezdit opravdu dobře. 3.0D ovšem nemá chybu. Je to ale otázka ceny a způsobu použití auta. Se zážehovými motory zkušenosti nemám.
Od 1. března platí nový ceník a ceny se trochu polepšily. Rozdíl mezi 2.0D a 3.0D je ale pořád hodně velký.
BMW X3 3.0dA
Fandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MikeDee 13. 4. 2005 08:56

cca po trech mesicich jsem se rozhodoval nakonec mezi: LandRover Disco III, X3 s 2.0 uhlakem a Alfa Romeo Crosswagen.
Vsechny nakonec priblizne se srovnatelnou vybavou i cenou. Nejhur nakonec dopadla Alfa: mrnava, spatne zpracovani. Nejvic se mi libil Landy, ale po chvilce brouzdani na inetu jsem zjistil, ze cerstvi majitele Disca nejsou prilis spokojeni se spolehlivosti. X3 jsem podle horsich recenzi z Autocaru a jinych medii spis nechtel. Az do svezeni se ... Take reakce majitelu jsou maximalne nadsene. Mrknete treba na http://www.whatcar.com.
.... objednal jsem X3. :)
MikeDee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sadam 13. 4. 2005 11:16

mne se nelibi ty plastovy narazniky a tvar zadnich svetel, jinak to ujde

ja celkove nemam prilis rad auta tyhle kategorie-ani offroad, ani silnicni
Sadam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milda 13. 4. 2005 19:15

MikeDee: Já jsem byl taky hodně ovlivněn testy v Autocaru ale ono se to chce povozit. Oni kluci mají asi větší nároky. Já potřebuju tento typ auta v ceně do cca milionu (bez DPH) a po tříměsíčním vybírání mě to vyšlo na X3. Jako jediné auto které jsem zkoušel mělo dostačující prostor a na silnici chování běžného kombíku. Protože jezdím hodně i po dálnici nebyla v této cenové kategorii prakticky jiná volba.
Sadam: Ty nárazníky nejsou nic moc, alespoň jsou praktické. Hodně pomůže vhodná volba barvy karoseri.
Milda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod huugh 13. 4. 2005 20:07

milda: proc bylo nutnost suv? jako n1 na vetsi naklady (naklady jako to co se strka do kufru :), i kdyz mozna i ten druhy vyznam?)
me se libi jedine suv a to je Toyota Rav4 3d.
osobne si myslim, ze kdyz 4x4 tak skutecny offroad (land rover defender, land rover range rover, toyota landcruiser), ktere jsou bohuzel ale dost drahe, nebo pokud chci vetsinou po silnici tak a) kombika (accord tourer je velky dost ne?, a kdyby ten nestacil, jeste zbyva 300c touring, vetsi je uz jen autobus :))
b) dodavku typu transit
huugh
Nováček

Odeslat příspěvekod Milda 13. 4. 2005 23:47

huugh: Občas (asi jednou do týdne) opravdu potřebuji 4x4 a trochu vyšší světlou výšku. To mě běžný kombík nesplní i když Accord je vynikající auto a v kombíku náklaďák. Moc hezky má vyřešeno sklápění zadních sedadel. "Ravka" je celkem malé auto a obzvlášť 3d. Známý má 5d a když se tam má naložit s celou rodinou (4ks) a zavazadla na hory tak nadává jak špaček. Je to moc pěkné auto ale podle mne je to autíčko pro holky :) . Opravdový offroad nesplňuje moje pořadavky na jízdní vlastnosti na silnici a když ano tak je to zcela jiná cenová kategorie. Původně jsem uvažoval o jednom autě do práce a ojetém teréňáku jako druhé auto. Nakonec ale zvítězilo jedno kompromisní auto z důvodu celkových nákladů a je s tím i míň starostí.
Milda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas-E30 14. 4. 2005 00:14

X3?? no rozhodně ne v šedýkombinaci interieru.....to je hrůza, plasty by mohly byt lepší.....

jízdní vlastnopsti -> nedoporučuju sportovní podvozek, je to pak jak vyskákaná koza, stand. je mnohem lepší.

Motor 3.0i pro toho kdo neřeší spotřeba, jede krásně...jen ta spotřeba :-(, zvláště v automatu.

3.0d klasika, fenomén vynikající motor. Lepší asi automat, manual ma strašně krátkou jedničku a ani ta dvojka neni z nejdelších, takže pořádně to rozjedete a ž na trojku....

2.0d bohužel neměl sem tu možnost s nim jet, ale beru to jako základ, pojede,ale nebude dravec silnic, idela pro manželku Mr. Green

2.5i stejně jako 2.0d - nejel sem v něm, ale myslím si, že bude bohatě stačit, jen ta spotřeba jako u 3.0i je minus
E 220 CDI ´06 - W211 - odepsano na totalku
E 200 CDI ´13 - W212
Lukas-E30
Servismen

Odeslat příspěvekod Fandik 14. 4. 2005 00:16

to Milda:napisej mi prosimtě nějaké Tvé subjektivní zkušenosti s 2.0d motorem!Jaké je asi tak zpřevodování?Cestovní rychlost?Spotřeba?
BMW X3 3.0dA
Fandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MikeDee 14. 4. 2005 08:52

Milda> U mne to vlastne probehlo obdobne: Bydlim v kopcich a tak jsem chtel neco s 4x4, klidne i "normalni" auto. Jenze pak jsem si nechal poslat par nabidek a zjistil jsem, ze cenove je jedno jestli SUV nebo klasiku, takze uz kvuli vyssimu posazu sla volba ve prospech SUV. A kdo jezdi jako jako ja casteji dlouhe streky, urcite oceni tenhle vzprimenej posaz. Inu, ne nahodou dalkove ridice nevidime v kabine nakladaku lezet jako ridice sportovnich (ale i sedanu, kombiku ...) aut.
MikeDee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka73 14. 4. 2005 11:06

A co tak X5 ? Mate s ni nejake skusenosti ?
Jirka73
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod huugh 14. 4. 2005 15:04

[quote="Milda"]..."Ravka" je celkem malé auto a obzvlášť 3d. Známý má 5d a když se tam má naložit s celou rodinou (4ks) a zavazadla na hory tak nadává jak špaček. Je to moc pěkné auto ale podle mne je to autíčko pro holky :) .[/quote]
no pro me to je zas auticko nekam na plaz, nebo podobny styl, proste auto pro "mlade a neklidne" (a bohate :)) :)
ten 3dv rav4 se mi libi proste designove :) nic vic, nic min
huugh
Nováček

Další stránka