VW Touareg 2017

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 6. 5. 2020 16:48

Stejně je k hovnu. Něco podobnýho mám v X5 a akorát to otravně brní do volantu jak vzteklý, když člověk někde něco katne/najede na čáru.
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 6. 5. 2020 16:54

nepříjemný je, že bez front assistu nefunguje adaptivní tempomat, na který jsem si docela zvyknul. Ani asistent jízdy v koloně. No co už, třeba dají na příští auto extra slevu :D
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Petrs77 6. 5. 2020 20:49

Upřímně nechápu, že to řešíš takhle v pohodě, můžu mít třeba super vztahy s prodejcem, to chápu, že se pak řeší hůř, ale tohle je na odstoupení od smlouvy, když to má takové vady. To je jako si koupit telku, nejde tam naladit nova a prima a mavnout nad tím rukou, že stejně koukáš jen na ct
Petrs77
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 5. 2020 20:55

Jenze t neni podstatne poruseni smlouvy aby se dalo odstoupit no
anonymni

Odeslat příspěvekod yndezit 6. 5. 2020 20:57

Jako samo mu to už nebrzdí, pruhy nehlídá - zajímalo zda funkčnost testují na stk - a není to na odstoupení? Člověk aby se dnes bál koupit nový auto.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 5. 2020 21:00

Toto je slozite. Prosta vada na odstoupni neni. Nicmene pokud je kupujici spotrebitel a da to reklamovat tak se musi reklamace do 30 dnu vyridit a vec opravit a pokud ne tak muze odstupit v pohode
anonymni

Odeslat příspěvekod yndezit 6. 5. 2020 21:03

A tak to jo.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 6. 5. 2020 21:04

njn musel by to pořád dokolečka reklamovat jak tydýt, což někomu za to nestojí ... já bych taky raději jezdil bez asistentů (což bych jezdil i kdyby fungovaly), ale jezdil
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 5. 2020 21:11

Ne. Staci jedna reklamace kteru nevyresi ve 30 dnech
anonymni

Odeslat příspěvekod yndezit 6. 5. 2020 21:12

Otázka je jestli by si tím pomohl, museli by mu vrátit celou kupní cenu? Nebo bez třeba amortizace?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 5. 2020 21:13

Ne. Vraceli by plnou kup i cenu. Boha jeho je uplnejedno zda rekamujes prupisku nebo auto. Princip je porad stejny.
anonymni

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 6. 5. 2020 21:27

Pozor, je tam jedno ALE.
Pokud vada nebrání řádnému užívání věci. U propisky to je například, že nepíše.
U auta, že nejezdí.
Jenže to auto co? Jezdí ... to je jako by se z propisky odlupoval nápis výrobce

-- 6. 5. 2020 21:30 --

Petrs77 píše:Upřímně nechápu, že to řešíš takhle v pohodě, můžu mít třeba super vztahy s prodejcem, to chápu, že se pak řeší hůř, ale tohle je na odstoupení od smlouvy, když to má takové vady. To je jako si koupit telku, nejde tam naladit nova a prima a mavnout nad tím rukou, že stejně koukáš jen na ct

problém je, že to nemá vadu pořád.
Smažou paměť závad a auto funguje. Že po chvíli něco fungovat přestane? Vypneš zapalování, nestartuješ, a hle, zase funguje.
Prostě to není zdaleka tak jednoduchý, jak se snaží říct koza. Jasně, možná by z toho šikovný právník vytřískal výměnu za jiný kus, nebo vrácení kupní ceny. Ale otázka je, zda mi to za to stojí. Odpověď - v tuto chvíli ne.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 5. 2020 21:31

Ne. Motate dve veci

1. Pravo odstoupit je v pripade ze vada je podstatnym porusenim smlouvy. To by treba musel vybouchnout motor. Bezna vada jednoho systemu to nesplnuje.

2. Pravo odstoupit nastava bez ohledu na typ vady pokud nedojde k vyreseni reklamace do 30 dnu.

3. Z toho co popisujes taky lze odstoupit pokud se vyskytbou 4 ruzne nebo 3 stejne vady
anonymni

Odeslat příspěvekod Lukas063 6. 5. 2020 21:52

mě osobně by asi hodně sralo, kdybych si koupil NOVÝ auto za kupu peněz a ono to na 100% nefachalo jak by mělo...

A určitě bych nebyl uklidněn tím, že by mi na VW řekli...jooo pane, sorry jako, víme o tom, ale máme zákaz to řešit/opravovat, na vývoji se pracuje už přes rok...
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 6. 5. 2020 22:06

no, mě osobně to mrzí, ale stanou se horší věci. A věřím, že je lepší se domluvit, než jít do sporu. Uvidíme. Holt je to složitá technika
Naposledy upravil pozpatku_fijA dne 6. 5. 2020 22:06, celkově upraveno 1
pozpatku_fijA
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka