Měkký lak?

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Marv_S 4. 7. 2016 21:57

Nerad bych se opovážil hanit koncern, ale u Toleda mám po cca 8 měsících a 19 000 km několik desítek zářezů na předku - především kapota, něco nárazník a extrémně mnoho oděrek i na světlech. Je to až na člověku neuvěřitelných místech pod předním oknem... Na Cliu jsem měl za 5 let a 150 000 km km do deseti oděrek. Jezdí to TSI tak rychle nebo měl francouz lepší lak?
Marv_S
Nováček

Odeslat příspěvekod Moucha 4. 7. 2016 22:07

dneska jsou takhle ošizené všechny auta, úplně nejvíc to jde dolu z plastů, kde je ještě plech tam to drží o trochu lépe
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod Neurotic 4. 7. 2016 22:08

Clio bylo ještě poctivé ono už ani u frantíků to není co bývalo... 5let stará 508 má lak v horším stavu než 12 let stará auta...
Neurotic
Štamgast

Odeslat příspěvekod eLzyx 4. 7. 2016 22:38

na zánovním Focusu máme škrábance jak kdyby to mělo půl mega. Po kapotě, nárazník odrbaný od kamení, kolem klik je to podrápané až hrůza. Umýváme to jen wapkou, kartáčovou myčku to nikdy nevidělo.
Mondeo o chlup lepší - přeci jen je to metalíza. A tam je o vrstvu laku více - čirý.
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod Marv_S 5. 7. 2016 07:25

Takže to není jen mé zdání:/ Jsem si nejprve říkal, že mám asi prostě smůlu a pochytal jsem pár kamínků zrovna, ale teď už mi to přišlo vážně moc. Na dálnici jsem byl párkrát, tam už ani pomalu nechci, protože to je po každé cestě několik nových.

Asi nejlepší čirou folii nechat natáhnout na kapotu a nárazník...

Ať žije "pokrok".
Marv_S
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 5. 7. 2016 07:32

spotrebak, no. U pracky to taky clovek neresi.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Jean ViC 5. 7. 2016 07:36

Já bych poškrábanou pračku nechtěl
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod petison 5. 7. 2016 07:44

Nedávno jsem se zbavil mého 19 let starého megana.Když jsem ho zaparkoval vedle nového auta,tak měl lak jak ten nový.Podotýkám,že nebyl garážovaný spousty let.Pěkně to šiděj.
Přílohy
IMG_0561.JPG
petison
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marv_S 5. 7. 2016 07:48

Teď jsem si vzpomněl, že mi od importéra přišel asi 3x dotazník, jak jsem s autem spokojený, že jsem asi zapomněl odpovědět. Věnuju asi těch deset minut, ze stativu vyfotím kapotu a zakroužkuju všechno zářezy, že s tímhle po půl roce moc ne... K ničemu to nebude, ale aspoň se mi uleví.
Marv_S
Nováček

Odeslat příspěvekod eLzyx 5. 7. 2016 08:14

a co máš za barvu? Obyč pastel, nebo metlu?
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod Marv_S 5. 7. 2016 08:25

Bylo to tuším za pět litrů příplatku, ale je to obyč pastel bílá. Na Cliu jsem měl totéž.
Marv_S
Nováček

Odeslat příspěvekod Vana666 5. 7. 2016 08:30

Řek bych že takhle zoufale se chovají moderní vodou ředitelné barvy. Staré poctivé rozpouštědlové barvy na autech vydržely daleko víc
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Lukas063 5. 7. 2016 09:05

*****ává se všechno co se ***** dá...
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod davpro 5. 7. 2016 09:10

Kvalita je dnes hodně špatná, na plastových dílech mám po dvou letech X černých teček, na kovu je to lepší, ale vrstva je hodně slabá, asi to tak za 3 roky přelakuju nebo prodám :-)
Cupra Leon (2023)
Fiat 500e RED (2023)
--------
Oldies: Leoš, Cedník, Fabča, Felda, 323f, Clio, Š130, Š120, Trabi
davpro
Štamgast

Odeslat příspěvekod Marv_S 5. 7. 2016 10:03

Koukám, že je to asi napříč značkama a člověk si moc nepomůže, možná trochu jen tou metlou... Docela mě zklamaly i ty kryty světel, vzhledem k příplatku, jaký za ně byl. Na Cliu se taky vůbec neotloukaly.
Marv_S
Nováček

Další stránka