Mercedes w124 startuje, ale motor nenaskočí

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod goob 9. 3. 2015 12:26

Mám MB w124 z roku 1986, benzin, objem 2 litry, karburátor. S autem jsem dlouho nejezdil, až jsem tím dodělal deset let starou baterku. Tu jsem před dvěma týdny vyměnil, auto nastartoval (chytlo po takové době vcelku rychle, snad na třetí pokus) a zajel na Benzinu pro PHM. Auto jsem pak nechal 2 týdny stát, protože se mi uvolnila SPZ a nemám doma v Pze potřebné podložky a teď jsem byl na horách.

Včera jsem přišel k autu a zkusil nastartovat. Baterie je silná a tak bez problému točí s motorem, který ale nechce vůbec naskočit. Pak jsem si všiml, že pod autem jsou dva fleky. Jeden menší jsem podle vůně identifikoval hned jako benzín. Druhý flek vedle, větší, byl již trochu zaschlý, na dotek to lepilo, takže nejspíš olej.

Napadá někoho takto od stolu, co se mohlo stát? Když jsem včera zkoušel motor natočit, tak nic neteklo a vizuální prohlídka motoru s baterkou taktéž nic nepřinesla. Nic tam nebylo čerstvě mokré. Hladinu oleje jsem nezkoušel, protože ten se pokusy o startování rozvířil. Díky za případné rady.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filo0 9. 3. 2015 12:30

Skús vyčistiť karbec, možno tým že to dlho stálo a potom si to natočil sa nejaký bordel dostal dnu.
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod goob 9. 3. 2015 12:34

To je samozřejmě možné, ale co ten flek od benzínu a oleje? Nějaká souvislost?
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filo0 9. 3. 2015 12:41

Olej to bude staré tesnenie na vani a presakuje, to by nebol až taký problém keď ho nevyteká pol litra za mesiac alebo tak. A benzín, staré hadičky od karbecu alebo niekde okolo a prepúšťajú, budú už popraskané atď.
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod puk123 9. 3. 2015 12:49

goob píše:To je samozřejmě možné, ale co ten flek od benzínu a oleje? Nějaká souvislost?

Šel na malou a na velkou.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod goob 9. 3. 2015 12:56

Teď tedy zjistit, jak se do karburátoru leze :-)
goob B-]

goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filo0 9. 3. 2015 12:58

Začni od jednoduchšej varianty, skontroluj či sviečky hádžu iskru atď kým demontuješ zložitejšie veci :-)
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod goob 9. 3. 2015 13:09

No, vzhledem k tomu, že jsem spíše car rookie, tak musím začít těmi úplně nejvíce nejjednoduššími :-)
goob B-]

goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 3. 2015 13:43

Kup si Dácii a tohle prodej do muzea. :D
myšpulín
Inventář

Odeslat příspěvekod Filo0 9. 3. 2015 15:55

A bude mať rovno dva exempláre do múzea :-))
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář