Mám MB w124 z roku 1986, benzin, objem 2 litry, karburátor. S autem jsem dlouho nejezdil, až jsem tím dodělal deset let starou baterku. Tu jsem před dvěma týdny vyměnil, auto nastartoval (chytlo po takové době vcelku rychle, snad na třetí pokus) a zajel na Benzinu pro PHM. Auto jsem pak nechal 2 týdny stát, protože se mi uvolnila SPZ a nemám doma v Pze potřebné podložky a teď jsem byl na horách.
Včera jsem přišel k autu a zkusil nastartovat. Baterie je silná a tak bez problému točí s motorem, který ale nechce vůbec naskočit. Pak jsem si všiml, že pod autem jsou dva fleky. Jeden menší jsem podle vůně identifikoval hned jako benzín. Druhý flek vedle, větší, byl již trochu zaschlý, na dotek to lepilo, takže nejspíš olej.
Napadá někoho takto od stolu, co se mohlo stát? Když jsem včera zkoušel motor natočit, tak nic neteklo a vizuální prohlídka motoru s baterkou taktéž nic nepřinesla. Nic tam nebylo čerstvě mokré. Hladinu oleje jsem nezkoušel, protože ten se pokusy o startování rozvířil. Díky za případné rady.