Golf VIII

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 6. 11. 2024 11:50

impact píše:Přímovstřik po startu studeného motoru špatně atomizuje směs vstříknutou do válce, ta kondenzuje na studených stěnách válce a dostává se do oleje, který se tak ředí a ztrácí své vlastnosti. Proto se pak doporučuje jezdit dlouhý trasy a olej prohřát, aby se benzín zas odpařil.

Nezávislý topení pomůže motor rychleji ohřát, takže se tolik paliva nedostane do oleje a olej se tolik nezředí.

I když tedy auto nenajede dost km na pořádné prohřátí celé olejové náplně, pořád bude jeho olej v lepším stavu, než v autě bez přídavného topení.

Jasně, převodovku to neohřeje. Ale ta nemá s ředěním náplně problém.

Podle mě je možnost mít z továrny nezávislý topení u koncernovejch aut velká výhoda a jeden z must-have příplatků - ale jen u auta který chce člověk mít déle.

jak bufik zahrova olej?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 6. 11. 2024 11:50

Bufik fajn, ale aby som ho priplacal to ne.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod technikus 6. 11. 2024 11:52

No je blbý, že u G8 FL není ani možnost výhřevu předního okna.
Tzn webasto nebo nic a kompletní škrábačka. Pokud teda nemáš garáž, ale ta ti nepokryje i tak 100% jízd a parkování.
technikus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod impact 6. 11. 2024 11:57

McGyver2 píše:Chtít auto déle třeba 10 let vezmu atmosféru Toyota, Hyundai, Mazdu …

Toyotu a Hyundai chápu, ale Mazdu?
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod McGyver2 6. 11. 2024 12:03

garážmistr píše:
McGyver2 píše: Stále se držím v rozumné ceně za auto, co má za podvozek M5 Touring je bezpředmětné.

Je škoda zapomínat na značky jako Mazda nebo Ford, který jsou jízdně nad koncernem. O premii vůbec řeč nebyla.

A nevim jak do tý ódy na podvozky koncernu zařadit O4, která je jízdně naprosto zoufalá.

Tak spolehlivost Fordu a zvuk toho tříválce ne a Focus po faceliftu moc hezký není. Fordem tam, vlakem zpět platí stále. V práci dva Fordy a oba odtahovka v minulosti.
Mazda 3 nemá combi, v sedanu toho na chatu moc nepoberu a zůstatková cena …
Ergo sedadla, webasto, area view, servis zdarma, úrok 2,9% to asi nemají.
VW Golf Variant FL Style 150 HP man 10/2024, Fabia III Combi Ambition 10/2015
McGyver2
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod impact 6. 11. 2024 12:05

Navíc atmosféra od Mazdy je přímovstřik s filtrem, to mi nepřijde jako něco do auta na 10 a více let.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod McGyver2 6. 11. 2024 12:11

technikus píše:No je blbý, že u G8 FL není ani možnost výhřevu předního okna.
Tzn webasto nebo nic a kompletní škrábačka. Pokud teda nemáš garáž, ale ta ti nepokryje i tak 100% jízd a parkování.

V prvním ceníku v dubnu bylo v paketu Winter s topením i výhřev skla. Mám i na faktuře. Auto ale bylo vyrobeno dle nového složení balíčku jen topení i výhřev z.sedadel. Psal jsem i na import, prostě tisková chyba a nas… Kdybych auto nepřevzal přijdu o zálohu. V Kamiqu sklo bylo a bez toho jsem auto nechtěl, dopadlo to takhle. Příště bohužel zase škoda, tam dodají bez keců.
VW Golf Variant FL Style 150 HP man 10/2024, Fabia III Combi Ambition 10/2015
McGyver2
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod glider 6. 11. 2024 12:13

Folia na okno za par kprun.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Arnie J 6. 11. 2024 12:29

garážmistr píše:U čeho?

no u kodiaka samozřejmě ... zahřívá se to hrozně pomalu, což je logické u efektivního motoru ... ale je mi ho samozřejmě líto, plus se musím krotit, což je nuda :)
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Slawall 6. 11. 2024 12:32

glider píše:Bufik fajn, ale aby som ho priplacal to ne.

Hlavne zase tak fajn za me neni, šťaví docela baterku, takze na kratkou trasu po meste stejne neni moc vhodny, bo to neodbijes..ale chtel bych ho, ne ze ne. :D
Naposledy upravil Slawall dne 6. 11. 2024 12:50, celkově upraveno 1
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Arnie J 6. 11. 2024 12:38

McGyver2 píše:
garážmistr píše:
McGyver2 píše: Stále se držím v rozumné ceně za auto, co má za podvozek M5 Touring je bezpředmětné.

Je škoda zapomínat na značky jako Mazda nebo Ford, který jsou jízdně nad koncernem. O premii vůbec řeč nebyla.

A nevim jak do tý ódy na podvozky koncernu zařadit O4, která je jízdně naprosto zoufalá.

Tak spolehlivost Fordu a zvuk toho tříválce ne a Focus po faceliftu moc hezký není. Fordem tam, vlakem zpět platí stále. V práci dva Fordy a oba odtahovka v minulosti.
Mazda 3 nemá combi, v sedanu toho na chatu moc nepoberu a zůstatková cena …
Ergo sedadla, webasto, area view, servis zdarma, úrok 2,9% to asi nemají.

Sedan má slušný objem kufru, samozřejmě využitelnost není ideální, pokud chceš převážet nějaký krabice.
Ergo sedadla nejsou potřeba, pokud jsou už základní sedačky ergonomicky v pořádku.
Webasto je fajn věc, ale na druhou stranu taky předražená blbost co dělá akorát problémy.
Area view je pro lopaty a stejně se podle toho nedá řídit na centimetr přesně.
Co je servis zdarma? Není taková věc jako servis zdarma :D
Úrok u Mazdy je 1,99%.
Zůstatková cena je výborná.
Co tam máš dál? :D

-- 6.11.2024 12:39:31 --

impact píše:Navíc atmosféra od Mazdy je přímovstřik s filtrem, to mi nepřijde jako něco do auta na 10 a více let.

Moje Mazda má 10 let a nevypadá, že by jí něco bylo.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod technikus 6. 11. 2024 12:48

McGyver2
Troufám si říct, že je právo na straně zákazníka. Mám nějakou objednávku a pokud něco změní, neinformují a vyrobí auto bez nějakého prvku, co byl součástí objednávky, je tam možnost od smlouvy odstoupit a vrátit zálohu/cenu/částku, eventuálně kompromis slevu z ceny apod.
I když ona tam bude zřejmě hvězdička či drobným písmem, že se může konfigurace změnit atd., pak asi ani informovat nemusí, podpisem na tyto podmínky bylo přistoupeno.
technikus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod garážmistr 6. 11. 2024 12:50

impact píše:
McGyver2 píše:Chtít auto déle třeba 10 let vezmu atmosféru Toyota, Hyundai, Mazdu …

Toyotu a Hyundai chápu, ale Mazdu?

Jestli tohle neni na BAN, tak co je?
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 6. 11. 2024 12:50

:D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod technikus 6. 11. 2024 12:56

Už tam chybí jen Kia, Nissan, Subaru a čínské MG :D