Ford Tourneo Courier 2014

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod D1.8T 13. 11. 2015 12:21

Je to docela neobvyklý 5l/1l, ale jsem rád.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod Jelass 13. 11. 2015 12:53

To vypada, ze mozna i nekdo premyslel. S filtrem nebo bez filtru?
Jinak cg :)
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 13. 11. 2015 15:02

Ta napln se podle me udava vzdy s filtrem
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod D1.8T 13. 11. 2015 16:14

Jelass píše:To vypada, ze mozna i nekdo premyslel. S filtrem nebo bez filtru?
Jinak cg :)

Ford udává oboje. Tohle je s filtrem. A vidim to jako dobrej nápad, když se záruka oproti 120tis. km u osobáků zvedla na 200tis. km.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod miromen4 13. 11. 2015 16:51

jj taky mi to přijde jako rozumne jen mohli stejně jako u 1.5EB povolit alternativu v podobě 5W30. Ve Fordu mi ale tvrdili že při servise se stale dava 5W20 a vubec by se toho neobavali.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod D1.8T 13. 11. 2015 17:54

5W-20 se mi nelibi, ale motory drží, tak to asi mají vymyšlený dobře.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 13. 11. 2015 17:55

To musi bejt v lete žůžo
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod miromen4 13. 11. 2015 18:06

D1.8T píše:5W-20 se mi nelibi, ale motory drží, tak to asi mají vymyšlený dobře.

V tomhle duchu mi to bylo řečeno....motory a oleje jsou dnes jinde.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod glider 13. 11. 2015 19:09

MELLO píše:To musi bejt v lete žůžo

Nerozumiem, kvoli tej 20ke?
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MELLO 14. 11. 2015 01:44

glider
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Bathorak 19. 12. 2015 11:24

D1.8T píše:Ještě jsem nepsal cenu garančky. 4617,- Kč. Je to o cca 1000,- Kč víc, než jsem čekal po výměně oleje a filtru za cca 2300,- Kč. S čím jsem nepočítal byla "bezpečnostní prohlídka" za 600,- Kč, která je podmínkou pro prodloužení Ford mobility a litrem oleje navíc, který už jsem zmiňoval.
Btw. Ford CZ jsem ohledně velikosti náplně písemně dotazoval 24.9. a telefonicky urgoval 8.10., odpověď pořád nemám.

Co je Ford Mobility? Prohrabal jsem všechny papíry a nikde o tom ani zmínka a na netu také žádné relevantní info.

Já jsem právě sháněl servis na 1 roční prohlídku a jedním slovem, katastrofa. V okolí do 50km jsou 3 servisy. Nejbližší v Havl. Brodě jsem po tragických zkušenostech s výměnou prokousané isolace od kuny ihned zavrhl. Dále jsem volal do Čáslavi, 3x. Poprvé mi to zvedl přijímací technik od servisu a oznámil mi, že jde za 5 minut domů a dal mi číslo na kolegu z odpolední směny. To číslo ovšem bylo na náhradní díly, kde se pak technik z náhradních dílů marně pokoušel spojit s technikem ze servisu, který mezitím již odešel :-) S jistým odstupem jsem tam pak volal opakovaně, ale vždy se stejným výsledkem. Zkusil jsem tedy štěstí v Auto In v Pardubicích. Mají na servis formulář na webu, který jsem vyplnil a čekal na odezvu. Je to již 10 dní stále čekám :-) Za dva dny jsem tedy našel přímo email na servisního technika a psal jemu. Čekám osmý den :-) Za další dva dny jsem si tedy dovolil zavolat na servis telefonem, 4x vyzvánění, 4x přepojení (automatické) a 4x nic.

Takže mám autorizované servisy na háku. Jsem objednán v normálním servise u nás ve městě, kde to znám a vím, že mě nepodvedou. Jsme dohodnuti, že na výměnu nutných věcí (filtr atd.) použijí výhradně originální díly a vše bude patřičně zdokumentováno na faktuře. Ze zákona neexistuje povinnost používat autorizovaný servis a to ani v záruce, ani kdyby to ve smlouvě bylo uvedeno, což mimochodem není.
Bathorak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D1.8T 19. 12. 2015 12:15

Jsem to nedopatřením zkrátil na Ford Mobility, oficiálně je to Ford Assistance. Vypsaný služby jsou zdarma, ale vozidlo musí jednou za rok absolvovat servisní prohlídku v autorizovaným servisu a výše zmíněnou "bezpečnostní prohlídku". K záznamu do servisní knížky, dostaneš ještě potvrzení asistence na následující rok. Neboli nejdeš do autorizáku, přicházíš o asitenci.

https://www.fordservice.cz/fordassistance/
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod Bathorak 19. 12. 2015 12:27

Což je věc, kterou mám garantovanou od pojišťovny a nemusím platit za extra prohlídku Fordu ...
Bathorak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D1.8T 19. 12. 2015 12:51

Může být. Jsem zatím rozhodnut trpět servis Ford, na další garančku pojedu do jinýho servisu na který jsem dostal dobrý reference, pokud ani potom nebudu spokojen, zamířím za hranice.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod addiction 19. 12. 2015 12:53

Okresu? Kraje? Republiky? :D
Not great, not terrible... but not great
addiction
Kavárník a lepšočlověk

Předchozí stránkaDalší stránka