D1.8T píše:Ještě jsem nepsal cenu garančky. 4617,- Kč. Je to o cca 1000,- Kč víc, než jsem čekal po výměně oleje a filtru za cca 2300,- Kč. S čím jsem nepočítal byla "bezpečnostní prohlídka" za 600,- Kč, která je podmínkou pro prodloužení Ford mobility a litrem oleje navíc, který už jsem zmiňoval.
Btw. Ford CZ jsem ohledně velikosti náplně písemně dotazoval 24.9. a telefonicky urgoval 8.10., odpověď pořád nemám.
Co je Ford Mobility? Prohrabal jsem všechny papíry a nikde o tom ani zmínka a na netu také žádné relevantní info.
Já jsem právě sháněl servis na 1 roční prohlídku a jedním slovem, katastrofa. V okolí do 50km jsou 3 servisy. Nejbližší v Havl. Brodě jsem po tragických zkušenostech s výměnou prokousané isolace od kuny ihned zavrhl. Dále jsem volal do Čáslavi, 3x. Poprvé mi to zvedl přijímací technik od servisu a oznámil mi, že jde za 5 minut domů a dal mi číslo na kolegu z odpolední směny. To číslo ovšem bylo na náhradní díly, kde se pak technik z náhradních dílů marně pokoušel spojit s technikem ze servisu, který mezitím již odešel

S jistým odstupem jsem tam pak volal opakovaně, ale vždy se stejným výsledkem. Zkusil jsem tedy štěstí v Auto In v Pardubicích. Mají na servis formulář na webu, který jsem vyplnil a čekal na odezvu. Je to již 10 dní stále čekám

Za dva dny jsem tedy našel přímo email na servisního technika a psal jemu. Čekám osmý den

Za další dva dny jsem si tedy dovolil zavolat na servis telefonem, 4x vyzvánění, 4x přepojení (automatické) a 4x nic.
Takže mám autorizované servisy na háku. Jsem objednán v normálním servise u nás ve městě, kde to znám a vím, že mě nepodvedou. Jsme dohodnuti, že na výměnu nutných věcí (filtr atd.) použijí výhradně originální díly a vše bude patřičně zdokumentováno na faktuře. Ze zákona neexistuje povinnost používat autorizovaný servis a to ani v záruce, ani kdyby to ve smlouvě bylo uvedeno, což mimochodem není.