Ta cena tak přibližně odpovídá tomu, co má Ford na stránkách (
https://www.fordservice.cz/kampane/fixniceny.html). Pro motor Eco Boost 1.0 tam mají fixní ceny: 1. rok 4400,-, 2. rok 6000,-, 3. rok 7200,- - takže bude hůř. Jako velkou výhodu inzerují, že ceny jsou fixní - tzn. stejně vysoké skoro všude. Na té stránce mají i seznam participujících servisů - nejzajímavější na tom seznamu jsou pochopitelně ty servisy, co se na fixních cenách neúčastní, předpokládám, že ty budou levnější.
Ještě jsem se někde dočetl, že k tomu, aby platila 12letá záruka na prorezavění karoserie, nestačí běžné pravidelné servisní prohlídky, ale musí se každý rok provádět prohlídka karoserie za asi 600 - 800 Kč. Do první servisní prohlídky mi zbývá ještě rok, takže mě to zatím netrápí, ale určitě bych se na to zeptal.
Jinak zkušenost s poprodejním servisem mám perfektní. Od chvíle, co jsem auto zaplatil a odvez ho, se mnou dealer nekomunikuje. Ještě mi slíbil tu rozšířenou záruku na 5 let, ale fakturu urguju už deset dní, a zatím mi ani nepřišla odpověď mailem, že na mě třeba kašle. Říkal, že na mně na prodeji auta vydělá jen 7000,-, tak jsem si myslel, že ho aspoň budu zajímat jako potencionální zákazník servisu, ale jak se zdá, když člověk není firma z padesáti autama, tak jakoby ani nebyl...