Ford Tourneo Courier 2014

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod mytb 10. 10. 2015 20:11

To Jelass: jak mazat dveře?
mytb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 10. 10. 2015 20:24

Nedavat pricniky
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Hustoles 10. 10. 2015 20:32

Reklamovat.
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod MELLO 10. 10. 2015 20:36

Volat Novu
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod D1.8T 11. 10. 2015 09:39

e.jakub:

1. Těsnění na obou stranách přiléhá ke karoserii téměř dokonale.
2. S řazením žádný problém nemám.
3. Už sama rozdílnost levých a pravých dveří je odpověď na tvojí otázku. U nás si oboje dveře obslouží šestiletá dcera sama.
4. V řádu mm tam rozdíl je.

Navštívil bych servis.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod e.jakub 11. 10. 2015 09:42

Díky za dosavadní rady. Pokud by tu bylo víc majitelů Couriera, co by se na to mohli mrknout, byl bych moc rád. Reklamovat to budu asi určitě, ale rád bych věděl jestli je to vada jen u mojeho auta nebo u vícero.

Ještě připojuju jeden trochu pitomej dotaz, protože se v tom úplně nevyznám. Nemám disky kol z výroby - auto bylo s 15" litýma diskama, který jsem nechtěl (chci na léto 16"), tak mi je dealer vyměnil za ocelový. Můžete mi poradit, jestli jsou to ty správný? Nevyznám se v tom.
Tohle je přední kolo:
Foto930.jpg

A tohle zadní:
Foto929.jpg

Poklice mi nedal, ty budu asi taky chtít ještě přidat, protože v základní výbavě jsou. Nevíte ještě někdo, kdo jste to auto bral s ocelovýma diskama, jestli k nim z výroby byly i pojistný šrouby?

Jinak s autem docela spokojenost. Reaguje na plyn hned. To předváděcí, co jsem si zkoušel u jinýho prodejce, reagovalo úplně jinak, tak hluše - plyn zabíral až po chvilce a po silnějším zmáčknutí, takže z tohohle hlediska jsem spokojenej. Když jsem auto přebíral mělo na tachometru 12 km (to mi přišlo docela dost - je to normální?). Zatím jsem najel jen 100 km - část po okreskách, část zkoušení po městě a spotřebu to ukazuje 7 litrů. To docela ujde, ale snad se to ještě zlepší. Jinak jede mrštně, svižně, v zatáčkách hezky drží. Rozjezd na jedničku je ultra pomalej, ale to mi přijde podobný jako v normálních Transitech, se kterýma jsem jezdil. Až ho trochu zajedu, tak tu jedničku budu vytáčet víc a hned jak zabere, hodí se tam dvojka - pak už by to mělo být ok.

Jinak díky za tuhle diskuzi, celou jsem si ji přečetl, než jsem si auto koupil a příspěvky tady mi moc pomohly.
e.jakub
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 11. 10. 2015 09:59

fuha, tie plechy su celkom tragedia co sa tyka vzhladu..cierne by boli lepsie, ale co uz

-- 11. 10. 2015 11:00 --

resp. na funglovku by som si nic take nedovolil dat a radsej nechal 15" z vyroby na zimu a dokupil 16" :)
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod e.jakub 11. 10. 2015 10:39

Já si auto nekupuju na parádu. Líbí se mi spíš dodávky a k těm mi plecháče pásnou. Jen bych rád nějak zakryl ty středy - nevíte jestli na to něco existuje - takový ty černý čepičky - ne celoplošný poklice? Černý kola by se mi k tomu nehodily a když se černá poškrábe je zase stříbrná, zatím co stříbrná se zasere tak, že je pak hezky černá :-)
e.jakub
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 10. 2015 13:07

Snad cerny stredy
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod D1.8T 11. 10. 2015 13:52

Jestli jsou kola správný ti řeknu když napíšeš rozměry, z hlavy by měli být 6J 15 ET 37,5. Jsou vyražený na disku a tušim, že snad i z lícový strany.

Pojistný šrouby nebyly.

edit: Teď od PC koukám, že čísla z líce jsou.
Naposledy upravil D1.8T dne 11. 10. 2015 17:39, celkově upraveno 1
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod Hustoles 11. 10. 2015 14:46

MELLO píše:Snad cerny stredy

Já mívám černý spíš pondělky :-(
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod Jelass 11. 10. 2015 14:59

mytb píše:To Jelass: jak mazat dveře?

Kolejnicky.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 10. 2015 16:22

Hustoles píše:
MELLO píše:Snad cerny stredy

Já mívám černý spíš pondělky :-(

Ja celej tejden
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod mytb 12. 10. 2015 09:30

To e.jakub:
1. těsnění přiléhá na obou stranách dobře
2. řazení bez problémů
3. zavírání dveří bez problémů
4. pravé zadní sedadlo o pár milimetrů posunuté více dopředu oproti dvojsedáku, ale asi bych si toho nikdy nevšiml
plecháče: černé, poklice Ford, bez pojistných šroubů
tacho při převzetí: 4km

Obrázek

To Jelass:
myslíš tu kolejničku nahoře? Nějaké doporučené mazivo?
1.0eb 7,4l/100km
mytb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod e.jakub 14. 10. 2015 20:38

Díky moc všem za informace. Už jsem sepsal a odeslal prodejci všechny body reklamace, tak uvidím, jak to dopadne.

Ještě mi vrtají hlavou boční zpětná zrcátka. U pravého mám takovou tu přerušovanou čárku a u levého ne. Moc nechápu proč. To pravé působí jako asférické, ale proč jen pravé? Nebylo by to užitečnější když už tak u levého? V katalogu ani ceníku nic o asférických zrcátkách není, takže jsem je ani neočekával, ale tím spíš tomu nerozumím. - Omlouvám se za blbé dotazy, ale po mnoha zkušenostech moc prodejcům aut nevěřím (a autorizovaným servisům už vůbec ne). Plus se tohle auto vyrábí v Turecku :-) A navíc těchhle Courierů ještě u nás moc nejezdí, takže omrknout někde na parkovišti, jak to má někdo jiný, moc šance není...
e.jakub
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka