Díky za dosavadní rady. Pokud by tu bylo víc majitelů Couriera, co by se na to mohli mrknout, byl bych moc rád. Reklamovat to budu asi určitě, ale rád bych věděl jestli je to vada jen u mojeho auta nebo u vícero.
Ještě připojuju jeden trochu pitomej dotaz, protože se v tom úplně nevyznám. Nemám disky kol z výroby - auto bylo s 15" litýma diskama, který jsem nechtěl (chci na léto 16"), tak mi je dealer vyměnil za ocelový. Můžete mi poradit, jestli jsou to ty správný? Nevyznám se v tom.
Tohle je přední kolo:
A tohle zadní:
Poklice mi nedal, ty budu asi taky chtít ještě přidat, protože v základní výbavě jsou. Nevíte ještě někdo, kdo jste to auto bral s ocelovýma diskama, jestli k nim z výroby byly i pojistný šrouby?
Jinak s autem docela spokojenost. Reaguje na plyn hned. To předváděcí, co jsem si zkoušel u jinýho prodejce, reagovalo úplně jinak, tak hluše - plyn zabíral až po chvilce a po silnějším zmáčknutí, takže z tohohle hlediska jsem spokojenej. Když jsem auto přebíral mělo na tachometru 12 km (to mi přišlo docela dost - je to normální?). Zatím jsem najel jen 100 km - část po okreskách, část zkoušení po městě a spotřebu to ukazuje 7 litrů. To docela ujde, ale snad se to ještě zlepší. Jinak jede mrštně, svižně, v zatáčkách hezky drží. Rozjezd na jedničku je ultra pomalej, ale to mi přijde podobný jako v normálních Transitech, se kterýma jsem jezdil. Až ho trochu zajedu, tak tu jedničku budu vytáčet víc a hned jak zabere, hodí se tam dvojka - pak už by to mělo být ok.
Jinak díky za tuhle diskuzi, celou jsem si ji přečetl, než jsem si auto koupil a příspěvky tady mi moc pomohly.