D1.8T píše:Byl jsem na garančce a něco je divně. V únoru jsem při výměně oleje měl na faktuře 4l, dneska mám 5l. Ale všimnul jsem si toho až doma. Už jsem na zitra nahlášen do servisu na vysvětlení. Ale.........projel jsem net, mazací plány některých výrobců olejů udávají pro 1.0eb dlouhodobě zažitých 4,1l, ovšem někteří udávají 5,05l pro kod motoru SFCA/SFCB, kterej se podle toho co jsem dohledal v ničem jiným než v Kurýru nevyskytuje. V manualu kterej jsem obdržel k autu je 4,1l.
Takže pánové v servisu nevěděli který údaj je správnej, ani jaký množství oleje mi do auta nalili. I jim se liší údaje a pokud jsem správně pochopil, faktura se vystavuje na základě SW skladového hospodářství, kde zadají VIN a úkon o který se jedná, v tomto případě první garanční prohlídka a je vygenerován typ a množsví materiálu, který se má vyskladnit a odepsat. U mýho auta jim to vyhodilo 5,05l. Proč mám na první faktuře 4l a na druhý 5l ovšem vysvětlit nedokážou. Budou to řešit s centrálou. Už to ani nechci komentovat, Ford je komedie. Kdybych v tom nebyl zainteresován, řehtám se jak kůň.
-- 20. 9. 2015 21:17 --mytb píše:REZERVA: zkousel jsem sundat rezervu, doporucuji sebou vozit něco na zem (igelit). Rezerva je zavesena na ocelovém lanku. Vytacenim sroubu v kufru se spustí na zem. Na dalším ocelovem lanu je šroub, který je prostrceny jednou ze 4der v disku. Je potřeba ho odšroubovat a pak ještě vyhaknout nosné lanko z drzaku rezervy.
JIZDA: najeto pres 500km, dvojka se zlepšila nebo jsem se s ni naučil jezdit, takže už žádné výhrady.
TURBO: všiml jsem si, ze někdy po vypnutí motoru něco z motorového prostoru bzuci, par minut, pak to přestane. Není to nějaké elektricke cerpadlo oleje nebo vody na dochlazovani/domazavani turba?
- Rezervu jsem sundat nezkoušel, počkám na průzkum bojem.
- Občas mi dobíhá ventilátor, ale je to v řádu desítek sekund. Bzučení nepozoruju.
- Po vstupu do servisního menu jsem zatím nepátral, nemám na to aktuální čas, ale určitě na to dojde.
-- 20. 9. 2015 21:34 --Co je ovšem důvodem k slavení, motor začal skokově fungovat na plyn, tak jak si představuju, že by mohl EU6 fungovat. Nevim jestli to spojit s garančkou nebo s překonáním mety 15tis. km, ale reakce na plyn jsou srovnatelný s malým tsi, ovládání motoru se posunulo od binárního u novýho auta k plynulýmu dávkování po celý dráze plynu. Živost auta v režimu městskýho ježdění, na kterej jsem nejvíc nadával je v kontextu doby, EU normy a r.v. bez výhrad, ježdění se hodně zpříjemnilo.