Mercedes koutek

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Hlava 3. 10. 2020 13:41

No ty bláho ...
janosik.kopac píše:assyst plus velky B,
pelovy filter vymena,
pridavne prace servis B vymena brzdovej kvapaliny
motorovy olej 229.52
olejovy filter
brzdova kvapalina
2x prachovy filter
skrutka :)

Najazdene nieco malo vyse 25tkm.

Když to budu počítat na W204 C280 podle faktur:
Pylový filtr (předpokládám v kabině?): cca 15 EUR
Brzdová kapalina: cca 10 EUR
Osm litrů oleje MB 229.5: cca 60 EUR
Olejový filtr: cca 10 EUR
2x prachový filr (předpokládám na sání motoru?): cca 15 EUR

Materiál za 110 EUR + práce na hodinu až dvě = v servisu 5x tolik?
Takže práce vlastně stála 400-500 EUR, to je 200 až 250 EUR na hodinu.
V podání českého servisu (1280 EUR) pak reálně nějakých 500 EUR na hodinu.

Za olej v automatu s proplachem jsem loni dal asi 7,5 tis Kč.
Hlava
Nováček

Odeslat příspěvekod Ruman001 3. 10. 2020 18:54

Já ten olej potom nechal udělat za 8000,-
Tady je zakopanej pes v tom materiálu+ tam se počíta normohodina na každý úkon....a například hodinová sazba na mé cls je tuším někde kolem 1600,-...takže třeba výměna pylového filtru(15 ecek fakt v orig. servise nestojí) bude tak za 1200 + práve treba půl hodiny, takže ve finále je to za 2000 kč, nebo li zhruba 40 eur...atd...
CLS 500 w218 SB
Ruman001
Štamgast

Odeslat příspěvekod Hlava 3. 10. 2020 19:35

To já chápu, že mají nějaké normohodiny, stejně jako že rejžujou na cenách materiálu. Ale že to holej až takhle, nad tím zůstává rozum stát ...

I když pravda, nedávno jsem se blbec šel zeptat do nejbližšího MB, kolik by stálo opravit závady z technické. Prej 50 EUR jen za to, že auto zvednou, a podívají se, aby mohli dát nabídku co to bude stát. :D
Hlava
Nováček

Odeslat příspěvekod Pantani 3. 10. 2020 20:59

Hlava píše:Za olej v automatu s proplachem jsem loni dal asi 7,5 tis Kč.

Kde?
Pantani
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 10. 2020 21:02

si tipnu... v servisu?
anonymni

Odeslat příspěvekod mandrinka 3. 10. 2020 22:37

Proto všude čtu, že na Mercedes servis jsou neochotní, nedaj ani kafe a objdnává se tak rok předem? Se nedivím, ze ty pálky by servis měl probíhat následovně: Přesně v předem domluvený čas přijede odtahová plošina a náhradní auto až k domu zákazníka. Zákazník dostane klíčky od náhradního auta a servisované auto odjíždí na plošině do servisu. Proveden servis. Auto vráceno čisté. Auto vráceno na minutu přesně. Cena servisu se neliší od cenové nabídky předem připravné a schválené. Haha
mandrinka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 4. 10. 2020 10:13

Ale to není jen u Mercedesu, servis BMW je téměř to samý. S Mercedesem do autorizáku už nějakej rok nejezdim a BMW tam jezdí zatim jen na pravidelný servisy, pak si na to najdu taky garážníka.
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod yoz 4. 10. 2020 10:55

aj preto je vyhodnejsie dnes auto tesne pred ukoncenim zaruky predat, aj ked stratite,,ale urcitem mensia strata ako ho servisovat po 5tom roku.,, a uz to zacina platit aj u lacnejsich aut,, dnes je auto spotrebny tovar a tomu odpoved aaj kvalita,, a tak servisaci uz musia ryzovat na vsetkom moznom,, dnes mate vsade dsg a kopu elektroniky,,, a to uz nieje mozne servisovat doma po zaruke,,. to uz niesu auta ako boli v 1998-2008,, stare dobre dizlove hrkotacky co zrali malo a dali sa servisovat aj doma v garazi ci prede panelakom ))
dnes ak mate stabilny prijem , tak rozhodne odporucam kupit nove,, garancky riesit co najlacnejsie,, zavady riesit cez garaznika aj ine,,, a tesne pred 5 rokom auto predat, bud na protihodnotu za nove v autosalone"
proste automobilky a servisaci su vychcane svine tak sa musime aj my zakaznici prisposobit-je to boj a vojna!
yoz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ruman001 4. 10. 2020 11:07

nové auto 2,5 mil, po 5 letech a 110 tkm to pán prodel za 750 peněz..no nevím, já bych se s tou ztrátou těžce smiřoval...holt nemám tolik nul na účtu.... :-))
CLS 500 w218 SB
Ruman001
Štamgast

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 4. 10. 2020 11:15

Bohatě by stačilo, kdyby (když už teda mění kus za kus) měnili opravdu aspoň vadný díly :D
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Ruman001 4. 10. 2020 17:01

má pravdu předsedo... :D
CLS 500 w218 SB
Ruman001
Štamgast

Odeslat příspěvekod Hlava 4. 10. 2020 19:52

Pantani píše:
Hlava píše:Za olej v automatu s proplachem jsem loni dal asi 7,5 tis Kč.

Kde?

Byl jsem tady https://www.kaps.cz/, ale chybel mi tam pocit spokojenosti; priste to dam nekam jinam.
Hlava
Nováček

Odeslat příspěvekod janosik.kopac 4. 10. 2020 20:17

Velmi nerozumiem tomu rozhorceniu. Ano, garaznik by mi to spravil za tretinu, ale:
- este mam fabricku zaruku rok a radsej ju podrzim
- aj Junge Sterne do roku 2022 by som rad udrzal (preto este nemam chip na 500k)
- serviska je cisto elektronicka, casy, ked sa len stemplovala, su prec: a ked ho budem predavat, chcem, aby dalsi majitel vedel, ze auto bolo poctivo servisovane
- raz je to auto, co stalo nove 100 tisic, nevidim problem v tom dat raz za rok, rok a pol 500EUR (ano, DPH dole) za to, ze bude spravene vsetko, co treba

Ano, cakal som cenu nizsiu ako Jaguar, obzvlast, ked je tolko taxikov Mercedes, kde by vysoke ceny likvidovali soferov. Ale mozno nejaky AMG priplatok alebo neviem.

Len dufam, ze robotu odvedu poctivo. Trosku ma prekvapilo bratislavske Top Auto: pred predajom Jaguara som im povedal: "spravte vsetko, co treba, aby som auto s cistym svedomim predal". A novy majitel mi pisal, ze po nemeckej STK (slovenska absolvovana bez akehokolvek zavahania) vraj musel do servisu poriesit nejake veci.
dochodcovsko-kolotocarsko-taxikarsko-cigansky Wagen + japonska polo-elektricka (E53AMG + RX450hL)
janosik.kopac
Nováček

Odeslat příspěvekod brasci 4. 10. 2020 20:22

Ja ta chapem a rozmyslam uplne rovnako. Preto som aj olej po 5t (dobrovolna vymena) riesil v autorizaku bmw. Len za to si vypytali 374 eur aj s dph. Takze vyse 600 za komplet servis normal cena.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 10. 2020 20:24

Jen mala poznamka

- este mam fabricku zaruku rok a radsej ju podrzim

Pro tovarni zaruku neni treba jezdit do autoraku
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka