Zdravím,
mám dotaz. Jsem na vozíku a uvažuji o koupi Fordu Focus II Combi. Jenže je problém, že základní výbavy Focuse mají ve srovnání třeba s Fabii mizerné boční vedení a nedrží dobře moje tělo. Lepší vedení mají až vyšší výbavy Ghia nebo Titanium, ovšem ty jsou za trochu jinou cenu. Myslíte, že by šla vyměnit jedna sedačka za tu lepší z výbavy Ghia? A kolik takové namontování sedačky může stát a je to vůbec uskutečnitelné? Popřípadě, kde by šla taková sedačka sehnat? A když už píšu tyhle řádky, kde byste si koupili mírně jetý Ford Focus. Docela slušně vypadají www.referentskevozy.cz, kde prodávají tyto modely za nějakých 239 000 korun, mnohdy ještě se zárukou.
A jak je to třeba s auty dovezenými z Německa? Třeba z nesplacených leasingovek. Máte s tím zkušenosti, popřípadě doporučte osvědčenou firmu? Poblíž působí jedna firma, která má docela lákavou nabídku, ale přece jenom. Je to i se servisní knížkou, přesto se člověk trochu bojí..
A jak je to s odpočtem DPH? Autobazary prý umožní odpočet pouze z rozdílu mezi nákupní a prodejní cenou (čili z marže autobazaru). Co je třeba udělat pro to, aby se DPH vracela z celé pořizovací částky? Zjevně musí být autobazar plátcem DPH a musí tuto částku rozepsat na fakturu. Ale co dál? Už jsem se pídil po internetu, avšak tahle problematika s DPH u ojetých vozů je dost složitá. Díky moc..