nejsem technik, ale co je článkový řemen? je tím myšleno článkový řetěz?
Focus CVT má 100% TLAČNÝ řetěz, články se do sebe opírají, řetěz nic netáhne. Nemyslím, že to bude v řetězu, spíš to, po čem to klouže...
Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
REYGNUM píše:Paci sa mi aj Mercedes C,ale ta 5 stupnova prevodovka uz patri do muzea...Passat CC je naozaj dokonale auto,len mam pocit,ze by mal byt asi lacnejsi v porovnani s Audi...
aquila píše:REYGNUM píše:Paci sa mi aj Mercedes C,ale ta 5 stupnova prevodovka uz patri do muzea...Passat CC je naozaj dokonale auto,len mam pocit,ze by mal byt asi lacnejsi v porovnani s Audi...
ta 5stupnova prevodovka v mercedese je jedna z top prevodoviek vobec a dost v pohode schova vsetky tip-tronicy, multitronicy a aj DSG do vrecka .. maloktora prevodovka je tak dobre odladena ..
mimochodom, keby patrila do muzea tak by sa nemontovala aj do najvykonejsich motorov co mercedes ma.. ta prevodovka je navyse uzasny drziak .. vyskusaj a potom uvidis ..
Moik píše:Tlačný řemen znameá, že jeho články nepřenáší TM tahem. U řetězu na kole se to dá představit mnohem líp. TM se nepřenáší tahem za článek, aby se namáhaly spojovací prvky, ale tlakem na článek, takže jeho jednotlivé články se o sebe zapřou.
Ferda Mravenec píše:Nevím co myslíte topmodely mercedesu, já mám v ML 7auto při 510nm a ve všech eRkach je 7automat
REYGNUM píše:Ta prevodovka je mozno dobra,ale ale chyba jej minimalne este jeden stupen naviac,ktory by znizil spotrebu pri vyssich rychlostiach na dialnici.A do najvykonnejsich mercedesov sa dava nie preto,ze je najlepsia,ale pretoze 7 stupnova prevodovka nie je robena na tak vysoky krutiaci moment top modelov.
REYGNUM píše:Ferda Mravenec píše:Nevím co myslíte topmodely mercedesu, já mám v ML 7auto při 510nm a ve všech eRkach je 7automat
Myslel som 12 valcove modely AMG,ktore maju krutiaci moment 1000Nm.Tam je 5 stupnovy automat dodatocne upravovany firmou AMG.V 8 valcovych modeloch AMG je 7 stupnovy automat,ktory je tiez upraveny firmou AMG.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků