Servisování auta v Německu

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod 1AI5689 8. 4. 2010 12:04

Fakturu mi přinese a zkontroluji
1AI5689
Nováček

Odeslat příspěvekod pepek 8. 4. 2010 12:08

Před chvílí jsem se vrátil ze servisu a obdobnou částku v přepočtu na čekokredity jsem měl také, ale je to DPH
pepek
Poslední varování

Odeslat příspěvekod peacefulwarrior 8. 4. 2010 12:24

1AI5689 píše:Kolega měl rozbitýho opla v A a jestli sem se blbě nedíval na fakturu tak ve značkovém servisu v Innsbrucku si počítají hodinu práce bez dph 7.5eura ??? Přijde mi to nemožné

Tak to je skutečně neuvěřitelné :hm
peacefulwarrior
Štamgast

Odeslat příspěvekod mabosk 8. 4. 2010 12:52

1AI5689 píše:Kolega měl rozbitýho opla v A a jestli sem se blbě nedíval na fakturu tak ve značkovém servisu v Innsbrucku si počítají hodinu práce bez dph 7.5eura ??? Přijde mi to nemožné

Typujem ze to nebude hodina, ale pracovna jednotka (napr. u MB je to 5 minut).
mabosk
Inventář

Odeslat příspěvekod 1AI5689 8. 4. 2010 13:39

Mabosk - to bude asi ono, byl to druhý sloupec, ve třetím byla výsledná suma. Viděl jsem to jen přes rameno.
1AI5689
Nováček

Odeslat příspěvekod Mikey89 9. 4. 2010 00:23

tomlaurin píše:Tomu řikám opožděná odpověď... :hm

Lepší pozdě než nikdy :D
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010

Odeslat příspěvekod equipe 19. 4. 2010 14:35

šlo by uplatnit záruku v zahraničí? musí se jednat o urgentní poruchu? nemáte někdo zkušenost?
equipe
Nováček

Odeslat příspěvekod MELLO 19. 4. 2010 14:43

Podle mě bez problému.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod equipe 19. 4. 2010 14:49

právě bych to raději svěřil do zahraničního servisu, ale není to akutní závada. je to koncernové auto, plná záruka tam je do konce roku.
equipe
Nováček

Odeslat příspěvekod MELLO 19. 4. 2010 14:51

Tak se tam zeptej, za to nic nedáš.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod equipe 19. 4. 2010 14:56

to bude nejlepší, ale asi to nebude tak jednoduché, jak tady čtu "chválu" na naše servisy, jezdil by tam každej druhej
equipe
Nováček

Odeslat příspěvekod Ferda Mravenec 22. 4. 2010 22:14

Telegraficky dojmy ze servisu v germánii jaxem slíbil - MB centrum (prodej + servis) v drážďanech je cca 2x větší než celý komplex na Jarově. Přístup k zákazníkovi super, což se u němců dalo čekat, žádnej kokot s náušnicí kterej si mě 10minut nevšímá (jako se dělo u TUkase...), ale 2 "hostesky", které se každého při příchodu ujmou a dovedou kam patří, kafe a lístky na MHD do centra je samozřejmost.
Servis byl v 60tis., takže výměna všech náplní, filtrů, něco v AT, nové brzdy všude, výměna špatné baterky a nevím co ještě, tak dobře německy neumím. Servis trval 9hodin (při přijetí trochu znejistěl, když jsem chtěl auto hotový ten samý den (na čemž jsme se předtím s někým jiným dohodli) s omluvou, že to bude až večer, protože prý je to hodně práce). Něco bylo zdarma, protože auto je ještě v záruce a kupovaný v D. Při předání auto bez ptaní perfektně umytý zvenčí i zevnitř včetně palubní desky a vyluxovaný (čož po mých dětech stojí za to...:-) ). Vlastní kvalitu servisu auta nejsem schopen posoudit, nijak to aktuálně nepoznám, takže mohu hodnotit pouze přístup a pozlátko kolem. Cena celkem 1300E (35 000,- Kč).

PS: A malá drobnost - objevil a objednal (rezervoval) jsem tam ženě nový auto (teda rok starý, jejich referenční vůz, najeto 23tis, r.v. 6/2009) - Mercedes-Benz GLK 280 4Matic 7G-TRONIC, bez daně po osobní dohodě (sleva 10% oproti původně požadované) za necelých 26tisE :-) , což mi přijde jako velmi hezká cena. ilustrační foto :-)
Obrázek
všude byl, všechno zná
Ferda Mravenec
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jan marek 30. 9. 2011 00:11

Taky přidám zkušenost - servis MB R-klasse 350CDI L, 110tis najeto, servis B - olej motoru, brzdová kapalina, fitry (vzduch i palivo), výměna klínového řemenu, oprava prosakujícího těsnění turba, oprava prosakující převodovky přední nápravy, dále výměna předních brzd a všechny žhavící svíčky, přední mlhovka - 1530E bez DPH.
jan marek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jouda.II 1. 10. 2011 16:07

Jaký máte zkušenosti s platbou bez DPH - firma, plátce?
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod 970ka 1. 10. 2011 16:50

Jezdím na servis do Němec řadu let se všemi vozy,zkušenosti stejné ,jako kolegové nade mnou.Platím vše netto.Mě k tomu stačilo doložit,že jsem plátce dph od Fin.úřadu/mají to již přípravené v A,N,Fr. jazyce/
To: koza F.Mravenec ,Ke GLKčku gratuluju,celkem se mi líbí,zima se blíží,ale pro ženu zbytečně drahé a taky jsem skrblík,proto jsem celý týden přemýšlel o novém Fordu Kuga/4x4 160ps/ za 23t éček s dph.Uvidíme.
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka