Telegraficky dojmy ze servisu v germánii jaxem slíbil - MB centrum (prodej + servis) v drážďanech je cca 2x větší než celý komplex na Jarově. Přístup k zákazníkovi super, což se u němců dalo čekat, žádnej kokot s náušnicí kterej si mě 10minut nevšímá (jako se dělo u TUkase...), ale 2 "hostesky", které se každého při příchodu ujmou a dovedou kam patří, kafe a lístky na MHD do centra je samozřejmost.
Servis byl v 60tis., takže výměna všech náplní, filtrů, něco v AT, nové brzdy všude, výměna špatné baterky a nevím co ještě, tak dobře německy neumím. Servis trval 9hodin (při přijetí trochu znejistěl, když jsem chtěl auto hotový ten samý den (na čemž jsme se předtím s někým jiným dohodli) s omluvou, že to bude až večer, protože prý je to hodně práce). Něco bylo zdarma, protože auto je ještě v záruce a kupovaný v D. Při předání auto bez ptaní perfektně umytý zvenčí i zevnitř včetně palubní desky a vyluxovaný (čož po mých dětech stojí za to...

). Vlastní kvalitu servisu auta nejsem schopen posoudit, nijak to aktuálně nepoznám, takže mohu hodnotit pouze přístup a pozlátko kolem. Cena celkem 1300E (35 000,- Kč).
PS: A malá drobnost - objevil a objednal (rezervoval) jsem tam ženě nový auto (teda rok starý, jejich referenční vůz, najeto 23tis, r.v. 6/2009) - Mercedes-Benz GLK 280 4Matic 7G-TRONIC, bez daně po osobní dohodě (sleva 10% oproti původně požadované) za necelých 26tisE

, což mi přijde jako velmi hezká cena. ilustrační foto