Audi A4 - kontrolka výfukových plynů

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod corsaczek 15. 11. 2008 10:02

Ahoj, od čtvrtka mi svítí výše zmíněná kontrolka. Regenerace DPF cestou Plzeň-Praha a zpět nepomohla, takže v úterý jedu do servisu. Můžu s tím autem teď jezdit? Nebude to víc než celkem 100-150 km, ale nerad bych zůstal někde vyset. Auto se chová a jede úplně normálně. Díky za rady.
corsaczek
Nováček

Odeslat příspěvekod NiceOne 15. 11. 2008 10:08

Jezdi. Pokud to neni trvala zavada, tak to zhasne.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod corsaczek 15. 11. 2008 10:10

No právě, že už to tak 300 km nezhaslo...
corsaczek
Nováček

Odeslat příspěvekod paveldoc 19. 11. 2008 21:13

Pokud servis nic jednoznačného nezjistí, zkus ho po řádném zahřátí motoru za jízdy parkrát vytočit na 10s k omezovači,kontrolka zhasne až po několika nastartováních.
Naposledy upravil paveldoc dne 20. 11. 2008 07:31, celkově upraveno 1
Ford Focus II 2,0 tdci
Chrysler Voyager 2,4 manual
paveldoc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vizitix 19. 11. 2008 21:19

Tátovi to na Touranovi dělalo taky.. taky to nechtělo zhasnout a nakonecmu vyměnili myslim nějakej snímač a vše ok už. :)
Unknown Pleasures
vizitix
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod corsaczek 20. 11. 2008 23:06

Ahoj, nakonec sem radsi nejezdil, auto pobylo v servisu a zavada byla nakonec zpusobena nahryzanym kabelem, asi od kuny. Vzniknul tam skrat ktery odpalil nejake cidlo ktere ma na starosti vyfukove plyny...
corsaczek
Nováček

Odeslat příspěvekod sutrak 20. 11. 2008 23:39

corsaczek píše:Ahoj, od čtvrtka mi svítí výše zmíněná kontrolka. Regenerace DPF cestou Plzeň-Praha a zpět nepomohla, takže v úterý jedu do servisu. Můžu s tím autem teď jezdit? Nebude to víc než celkem 100-150 km, ale nerad bych zůstal někde vyset. Auto se chová a jede úplně normálně. Díky za rady.

Kdyz Ti bude pevne __vyset__, tak to neni zase tak spatne... Omlouvam se, ale vzdy me tohle pobavi...
Skoda Octavia Combi 4x4 TDI/PD Rider seda Graphite

Athlon 64 X2 4400+, Tyan Tomcat K8E, 4GB DDR400 Corsair
sutrak
Nováček

Odeslat příspěvekod corsaczek 20. 11. 2008 23:59

hups.. njn, cestina :-) omlouvam se
corsaczek
Nováček

Odeslat příspěvekod řidič BOB 2. 12. 2008 09:35

corsaczek: no, asi nějaký dobrý servis :D Kuna nic nenahryzala... Prostě odešlo čidlo tlaku výfukových plynů, které je "součástí" DPF... Házelo hodnoty mimo povolený interval a ŘJ to vyhodnotila jako chybu...po chvilce se k tomu rozsvítila i kontrolka DPF a otáčky stouply tak na 1000... DPF se regenerovalo, ale kontrolka výfukových plynů pořád svítila... Mám pravdu? ;-)
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod corsaczek 2. 12. 2008 11:39

No jestli máš pravdu, tak mají v servisu archiv fotek, který vydávají za autentický a oblbujou s tím zázazníky. Já spikleneckým teoriím moc nefandím, takže pro mě 2x foto bylo dostatečný důzkaz toho, že problém byl fakt v kuně a ne v autě.
corsaczek
Nováček

Odeslat příspěvekod vizitix 2. 12. 2008 20:34

Že by to byla taková náhoda, že tátovi to na Touranovi taky udělala kunda?? Stejnej koncern.. náhoda?? :)

Ne.. :)
Unknown Pleasures
vizitix
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod corsaczek 3. 12. 2008 08:54

Nevidím problém v tom, že na některym autě něco odejde samo a na některym tomu pomůže příroda. Rozhodně se nechci zastávat servisu, ale důležitý je, že auto jezdí a že jeho oprava firmu nepoložila.
corsaczek
Nováček

Odeslat příspěvekod řidič BOB 4. 12. 2008 21:43

corsaczek píše:...že jeho oprava firmu nepoložila.

No a v tom je ten hund zakopanej! Poškození nenažranou kun(d)ou platí zákazník, kdežto moje závada se řešila v rámci garance 8-) Není nad to, když zákazník důvěřuje svému servisu :nenapadne
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod řidič BOB 4. 12. 2008 21:44

vizitix: no, není nic tajného, že koncern má s DPF trošáčku problém :D
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 12. 2008 21:45

DPF lze vyřadit.Tuning rulez. Respektive odstranit :D A saze se na STK neměří :D
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Další stránka