Mercedes koutek

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod PeTr7650 1. 11. 2024 12:37

že by zanedbaná výměna vzduchového filtru?
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod ale 1. 11. 2024 12:54

Před rokem ho měnili. Teda, měnit aspoň měli.
C220d (S206)
ale
šek

Odeslat příspěvekod Marek Zrak 10. 12. 2024 20:41

Tak zítra vracím náhradní MB V-klasse long 174kw, 4-matic a jako zajímavá zkušenost, asi by dostalo přednost před Multivanem, ten motor je opravdu povedený, táhne parádně a je to důstojný pohon.

Některé věci mě samozřejmě serou, např. nelogické (opačné) ovládání ruční brzdy a voliče převodovky, špatné odhlučnění podvozku (kola za deště výrazně šustí), ale tohle by vyřešilo A-Hifi, stejně jako nevýraznou sériovou aparaturu.
Jízdní vlastnosti jsou fajn do nároku tak na 80% možností, pak už se podvozek docela nepříjemně houpe.

Super vychytávka je krytá parkovací kamera, která je za každého počasí čistá a má krásné rozlišení.
Líbí se mi možnost nastartovat, bez nutnosti stát na brzdě.
Šoupačky jdou až neskutečně lehce, el. pohon je zbytečný.
4-matic v rámci třídy, dokáže chodit i trochu bokem.
Je to roční auto a najelo už 105tkm a když pominu různě polité kolejnice sedaček sladkými nápoji (auto jezdí na půjčovně, takže se k tomu tak i klienti chovají) a poškrábaný interiér, tak jsem z něj měl pořád pocit nového auta, vše fungovalo dobře.

Ovšem cena, se mi nelíbí ani trochu :roll:
992 GTS MT
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2
Coupe JCW KW3
Scania R490

hoonring.cz
Marek Zrak
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 10. 12. 2024 22:01

El. dvere zamna must, zastav v prudsom kopci a 50kg zena pripadne decko sa aj narobi to zatvorit.

A navyse otvarat a zatvarat tlacidlom je frajerina.

Kamera suhlas to je parada, svetla tiez vyborne.

Hluk no proste dodavka.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 12. 2024 00:23

Kamarád má, kolem kila měnil tlumiče, už se to pajtlovalo po silnici. Geometrii dělá asi po 30kkm, rozjíždí se. Gumy to žere, netvrdim, že to nesouvisí s geo. Jinak paráda auto.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 12. 12. 2024 19:53

trochu slintajícího matroše

ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Koubes 7. 1. 2025 19:16

Mno. Takže jsa zarmoucen z Porsche servisu jsem uvažoval, že vyměním Taycana za EQE, protože Mercedes má akt. skvělou nabídku Agility úvěru na elektroauta.
Ve zkratce je na začátku variabilní akontace od 0%. Pak 2 roky splácím fixní částku s 0% úrokem a slušnou cenu za pojistku. Po 2 letech jsou 3 možnosti: doplatit, dál úvěrovat, nebo vrátit auto Mercedesu za předm danou částku při podpisu smlouvy. Nechal jsem si udělat pár kalkulací a vyšlo by to cca. nákladově za ty 2 roky na necelých 600k. To je za auto téhle kategorie na firmu pěkný. Podotýkám, že to je u nájezdu 30k ročně, ne nějakých 15, jak operáky běžně firmy nabízí a podmiňují min 3 roky a víc.

No ale auto jsem si půjčil a už vím, proč mám Taycana. To se proti tomu nedá. Sice je to tišší a i o trochu pohodlnější, ale jinak celkově daleko horší auto jízdním projevem. Elektromotor nic moc. Zátah do kila je, pak je to už lenivý. Reakce podvozku a řazení jak rozměklý máslo, šmatlotajnment složitější jak u Porsche a tradičně hlasový ovládání není pro mě, protože prostě huhlám a ono mi to nerozumí. Interiér pěknej na 1. pohled, ale kvalitou popravdě nic moc. Dotykovej volant hrozná hovadina, dotykové plochy na dveřích se při stisku prohýbají atd. Prostě z interiéru nadšení na 1. pohled, ale reálně za ty peníze nee. Už chápu, proč to Porsche je za standartních podmínek o tolik dražší už od základu...

Takže přestanu vymýšlet hovadiny a auto si nechám a budu spokojeně dál jezdit. Oželím absenci ventilace, vyhřívání volantu a sklápění zrcátek a budu hepy jak 2 grepy nadále.
Taycan plus
911 997.1 S 6G samozřejmě
Mazda 3 Sky X 6G

Jak píše saabik: Všichni skončíme u Porsche...
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 1. 2025 19:18

jj medour ma posledni rok oomerne huste akce na elektra.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod saabik 7. 1. 2025 19:57

Co je špatně se servisem Porsche? Povídej. Takže nový taycan nebude?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 7. 1. 2025 21:03

Jo, co je špatně se servisem Porsche?
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Koubes 7. 1. 2025 21:21

Vlákno Porsche...
Taycan plus
Mazda 3 Sky X 6G

Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Arnie J 7. 1. 2025 21:31

Na posledních asi 10 stranách nic :( :)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 1. 2025 21:34

si te povodil
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 7. 1. 2025 21:38

Pekna praca.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Koubes 7. 1. 2025 21:43

Už, trvalo mi ten román napsat.
Taycan plus
Mazda 3 Sky X 6G

Koubes
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka