Golf VIII

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 8. 11. 2024 15:04

Goesson píše:hlavne jsou matrixy objektivne na *****

Divný, pro mě objektivně na svícení :hm
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 8. 11. 2024 15:06

glider píše:
Slawall píše:A co vam vadi, ze jak to zhasina a rozvecuje, ze tam na tech mistech nevidite?

Nerobi to co chcem, nesvieti to kam chcem, zhasne to, opatovne zapnutie trva.
V zakrute neosvetlene casti, nie je to homogenne, vyrusuje to, rozptyluje to, zbytocne zrak chodi kam nema a venuje pozornost blikajucemu svetlu pritom sa mas kukat inde.

Svetlo ma svietit pred auto a do sirky co najviac ako je to mozne s tym, ze okej dialka/stretavacka, ale nie blikat kade tade.

ano, proto jsem psal že "rychlost a přesnost adaptace" jsou stěžejní

nepsal jsem, že už to někdo dělá použitelné :) jako věřím že jo, ale osobně jsem to nezažil ... zároveň není možné brát tebe a goese jako bernou minci, principiálně to prostě je správné řešení, jen musí správně fungovat
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 8. 11. 2024 15:09

Ok, ze neberies gosa ako bernu micu chapem.
Ale mna?
A este ked sa zhodneme?

Ci pana tak to si teraz prehnal, prestrelil a este aj zly vzduch spravil.
Objednavam ti naplast do Alzaboxu do Rajhradu
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Arnie J 8. 11. 2024 15:10

woe :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod ale 8. 11. 2024 15:13

Když má auto ty IQ matrixy tak nejdou přepnout na standardní ruční přepínání béžných potkávaček/dálkovek?
C220d (S206)
ale
šek

Odeslat příspěvekod garážmistr 8. 11. 2024 15:15

Opatrně zkouším matrixy na Octě, pověst není dobrá a:

1. Nemám s nimi problém. Jsem citlivej na intenzitu světla, z rozsvícený zadní mlhovky mi může prasknout, ale změny světla u matrixů ok.

2. U automatických dálek na mě ještě nikdo neblikl, ale je pravda, když vidim situaci, kterou by automat nemusel zvládnout, vypnu je sám. Těch situací ubývá. Při potkávačkách bylo blikání z protisměru 2x, oba případy v nízké rychlosti a situaci, kdy protijedoucí vozidlo bylo vůči mě v nestandardní pozici, 1x nerovná cesta skrz staveniště, 1x soubor několika výškových úrovní silnice.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 8. 11. 2024 15:17

ale píše:Když má auto ty IQ matrixy tak nejdou přepnout na standardní ruční přepínání béžných potkávaček/dálkovek?

Jdou. Ale i matrixy můžeš ztlumit.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod -pb- 8. 11. 2024 15:18

tak matrixy jsou fajn hlavně v situaci, kdy bych musel kvuli protijedoucím vypnout dálky a protože nejsem nějaký ostřílený noční jezdec, tak pak jsem viděl vždycky kulový, kdyžto takhle paráda
-pb-
Inventář

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 8. 11. 2024 15:19

ale píše:Když má auto ty IQ matrixy tak nejdou přepnout na standardní ruční přepínání béžných potkávaček/dálkovek?

Mně jde u všech aut vypnout tu matrix funkci a přepínat dálky/potkávačky ručně ...
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod technikus 8. 11. 2024 15:26

Cupra projekční funkce
cca 2:10 - cca 2:30
https://youtu.be/LHnJbE97-zE?si=-1YLt79z7bKCQqye&t=125
technikus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 11. 2024 16:01

Hustý.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod impact 8. 11. 2024 16:02

glider píše:Tak ked budes mat cestu vyskusame alebo ja.
Opel robi dlho adaptivne svetla, ale uplne tomu neverim, ze to bude lepsie ako premia.

Opel se teďka chlubí tím, že má 50 tisíc segmentů v jednom světle.

Ale samozřejmě druhá část je, jak s tím naloží.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod ale 8. 11. 2024 16:10

garážmistr píše:

Jdou. Ale i matrixy můžeš ztlumit.

Ok.

impact píše:
Opel robi dlho adaptivne svetla, ale uplne tomu neverim, ze to bude lepsie ako premia.

Mercedes 2 miliony. Ta projekce symbolů na silnici mám za to že ale snad není zatím právně možná. Či už to nějak povolili?
C220d (S206)
ale
šek

Odeslat příspěvekod Arnie J 8. 11. 2024 16:21

impact píše:

25600 v jednom světle, 51200 celkem
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 11. 2024 16:28

Arnie J píše:[

nepsal jsem, že už to někdo dělá použitelné :) jako věřím že jo, ale osobně jsem to nezažil ... zároveň není možné brát tebe a goese jako bernou minci, principiálně to prostě je správné řešení, jen musí správně fungovat

promin ale zde vazne ne. principialne neni dobre reseni pokud se ridici porad meni oblast osvetleni. z principu fungovani oka ti neni dobre. oko kihokoli na toto neni obecne stavene aby se mu v noci takti menily osvetlene casti adaptace oka na to proste neni

takze je to jen boj o to kde to bude na chuja o neco mene. ale nikdy ti nebude opravdu dobre nebo aspon dobre.

-- 8. 11. 2024 16:29 --

garážmistr píše:Opatrně zkouším matrixy na Octě, pověst není dobrá a:

1. Nemám s nimi problém. Jsem citlivej na intenzitu světla, z rozsvícený zadní mlhovky mi může prasknout, ale změny světla u matrixů ok.

2. U automatických dálek na mě ještě nikdo neblikl, ale je pravda, když vidim situaci, kterou by automat nemusel zvládnout, vypnu je sám. Těch situací ubývá. Při potkávačkách bylo blikání z protisměru 2x, oba případy v nízké rychlosti a situaci, kdy protijedoucí vozidlo bylo vůči mě v nestandardní pozici, 1x nerovná cesta skrz staveniště, 1x soubor několika výškových úrovní silnice.

pokud bod 1 je jak pises pam nejsi citlivy na svetlo
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka