Výměna předních kotoučů už v 60 000 km?

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod speleo 22. 12. 2007 17:16

Na stodváce vydržely kotouče 93 tisíc (19 let). Je fakt, že by vydržely ještě dalších 20 tisíc, kdybych je nechal o pár desetinek stočit na soustruhu, protože z jedný třetiny činný plochy na nich byla rez a destička nebrzdila celou plochou, ale kašlal sem na to a za stejnou cenu jako byla ta nabídka na stočení koupil úplně nový. Proto mi přijde šedesát tisíc najeto jako docela málo .... :(
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Agramon 22. 12. 2007 17:51

to mě taky, pokud nejezdil furt pilu..
Agramon
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Předseda 22. 12. 2007 17:54

tss... ace mění kotouče co 20kkm :D Byste si řekli: 7er to už něco vydrží :mrgreen:
I shock the angel in you...
Is that what devils do?

I need to know now - can you love me again?
Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod Klokan.Jack 27. 12. 2007 22:55

Agramon píše:Mě se to nějak nezdá (myslím ten původní problém), pokud nefrézoval destičkou kotouč - železo na železo, tak nechápu co by s něma měl po 60k mít. Co tam ten kánálek jako udělalo, když do sjetí destiček měl ještě dost času? Prostě autorizák no.. teď už není co řešit, ale příště bych ten klotouč chtěl schválně vidět.. přeci to nemůže bejt takovej aušus.d/quote]
Dostane se ti tam kamínek a to bys viděl co takovej sajrajt umí nadělat neplechy. Kámošovi se tam dostal a vybrousil mi tam drážku, že měnil kotouče za 10 tis. Nutno dodat, že to je tech. antitalent, protože to pískání by poznala snad i ženská.
Klokan.Jack
Štamgast

Odeslat příspěvekod Klokan.Jack 27. 12. 2007 22:57

Jintaj píše:Tyhle kotouče mají drážky nejspíš už z výroby: :razz:
Aneb ideální brzdy na Octu I i II
:idea:
dimg]http://resize.like.cz/images/1198253385Brembo.JPG[/img]
No jo, ale tyhle kotouče tam mají drážky pro lepší odvedení nečistot a chlazení. To nejsou kontrolní drážky.Na to taky musíš mít odpovídající destičky, kdyby si tam dal normální, tak by si po pár zabrždění z nich nic neměl. :wink:
Klokan.Jack
Štamgast

Odeslat příspěvekod Alex 28. 12. 2007 22:30

...
Naposledy upravil Alex dne 6. 2. 2008 14:53, celkově upraveno 2
Alex
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Lumpo 28. 12. 2007 22:42

na naší Cordobě vydržely destičky 100tis (přední i zadní) - byly sjetý cca na 3mm a začaly se drolit. Kotouče jsou na obou nápravách původní - najeto 140tis km a myslím, že 200tis vydrží... Jezdí se jak dálky, tak po městě...
Lumpo
Inventář

Odeslat příspěvekod Honza42 28. 12. 2007 23:24

Peugeot 405 - po 160.000 km výměna
VW Sharan - teď se na to chystám po 140.000 km

Nevím proč by měly vadit drážky v kotouči. Pokud není zvlněný a má tlouštku je to přece fuk. Akorát se déle zajíždí nové desky a rychleji odejdou. To si každý musí spočítat, protože poměr ceny destička - kotouč je u každého auta jiný. Já tam nové kotouče rozhodně hodlám potrápit alespoň zas 140.000 km, protože je to sranda za 10.000 Kč.
Honza42
Inventář

Odeslat příspěvekod Honza42 28. 12. 2007 23:28

Jinak je zajímavý, že na Peugeotu kotouče celkem nereznou a brzdí i mokrý. U VW stačí umýt auto a jsou během 10 minut rezatý jak liška a mokrý vůbec nebrzdí. Zkrátka to chvíli trvá než uschnou.
Asi používají jiný složení materiálu.
Honza42
Inventář

Odeslat příspěvekod Lumpo 29. 12. 2007 18:16

Honza: na jaký auto stojej kotouče 10tis???

na feldu je to 2x300kč za origo díl šáde... :mrgreen:
Lumpo
Inventář

Odeslat příspěvekod jarka 30. 12. 2007 09:10

[quote="Předseda";FSIII (256mm) mám na Golfu a sou to mr.ky největší. Pravda - kamarád je z nich taky nadšenej jak skvěle brzděj, ale skutečnost je taková že sou to srač.ky. Doufám, že se to o trochu zlepší po tom co tam dám 280mm ATE Power disc a vyměnim brzdovku :ehv/quote]

Až tam budeš dávat ty větší kotouče budeš taky měnit třmeny?
jarka
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod eiben 30. 12. 2007 10:14

Kamarade tak mne na Mazde 6 stacely kotouce pri 38 000km
eiben
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wolff 30. 12. 2007 11:22

turboleon píše:Já dal na doporučení svého mechanika Zimmermanny a desky Mintex. Tomu MIntexu jsem moc nevěřil, chtěl jsem Ferodo DS performance, mb]ale vysvětlil mi jak se to s Mintexem má, že je to pravděpodobně lepsší značka než Ferodo akorát míň známá m/b]a vůbec nelituju. Ty Zimmermany jsou vrtaný a vyšly cca 4500 předek a 3000 zadek. Měl jsem ale možná trochu lepší cenu. Jinak prý ještě jdou ATE.
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Předchozí stránka