OII RS alebo OII Scout?

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

RS, nebo SCOUT?
RS TDI 125 kW 22 %  38%  [ 22 ]
SCOUT TDI 103 kW 35 %  61%  [ 35 ]
Celkem hlasů : 57

Odeslat příspěvekod RSman 6. 9. 2007 13:16

Kubax píše:
p0etrik píše:
RSman píše:Ja sem obyčejny človek a proto se zajimam o tu spotřebu a do auta vrazim všechny prachy co mam budu se z toho davat do kopy nejakou dobu.o/quote]

:hm :hm :hm

Taky si nejsem zcela jist, ze "vysypat se z penez" do novyho auta...

...a budou pak i prachy na servis, na pneu, na pojistku? aby to nedopadlo tak ze sice bude doma RS, ale stat v garazi pac pri jeho provozu by nebylo dat co do huby....

Ono je rozdil v tom koupit auto a mit na auto...a jeste ne zcela vsichni chapou...

Diky za rady ,ale bude to moje 4 nové auto a tak v ceně samozřejmě beru zakone pojištení,havarajní a zimni pneu . a najedu kolem 30 000km ročne což neznamena že koupim auto a pak bude 2 mesice stat než našetřim na naftu .
Ale i tak diky za starost myslim že dost lidi co si ty další naklady neuvedomují
RSman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HrdinaJan 6. 9. 2007 13:50

Ja jsem hlasoval pro Skauta. Je to neokoukane a haldex II si chvali skoro kazdej. Cena je uz tochu jinde, ale kdyz na ty koruny jsou tak neni co resit.

Me by docela zajimalo, jestli je v praxi nejakej vyraznej rozdil ve spotrebe mezi 4x4 a predohrabem. Vite nekdo??
HrdinaJan
Veterán

Odeslat příspěvekod cayman84 6. 9. 2007 14:38

HrdinaJan píše:Ja jsem hlasoval pro Skauta. Je to neokoukane a haldex II si chvali skoro kazdej. Cena je uz tochu jinde, ale kdyz na ty koruny jsou tak neni co resit.

Me by docela zajimalo, jestli je v praxi nejakej vyraznej rozdil ve spotrebe mezi 4x4 a predohrabem. Vite nekdo??

Vim o O1 a O1 4x4 to je zhruba 1-1,5l/100km
cayman84
Štamgast

Odeslat příspěvekod řidič BOB 6. 9. 2007 14:38

simson píše:No já tedy nevím, ale pokud napíšeš, že kola RS jsou pro kvalitu našich silnic nepoužitelná v rozměru 225/45 R 17 (pro Prahu máš určitě pravdu), tak o co jsou lepší kola Scoutu s rozměrem 225/50 R 17 ??? Řekl bych, že na základní Octvavii 4x4 jsou daleko logičtější kola o rozměru 205/60 R 15. Rozdíl mezi profilem 60 a 50 už je znát. Navíc šířka pneu 225 u motoru s výkonem 103 kW, nevím, nevím.u/quote]

Tak si dej silnici Praha - Ostrava nebo Ostrava - Opava nebo Jičín - Ostrava... :roll: A třeba při akovém krásném počasí, jak nám vládne dneska... Pak se ptej, v čem jsou lepší 17" u Scoutu lepší než u RSa :hm
Naposledy upravil řidič BOB dne 6. 9. 2007 15:26, celkově upraveno 1
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod HrdinaJan 6. 9. 2007 14:58

Tak to je dost hrube. Kdyby to bylo porad 4x4 tak bych to pochopil, ale kdyz se to pripoji jenom sem tam tak je to na muj vkus docela moc. Na to jak casto to budu opravdu potrebovat je to docela drahej spas. Kazdych 100 km dat 50kc jen tak je dost. Teda pro me jo. :(
HrdinaJan
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukino 6. 9. 2007 15:17

simson píše:No já tedy nevím, ale pokud napíšeš, že kola RS jsou pro kvalitu našich silnic nepoužitelná v rozměru 225/45 R 17 (pro Prahu máš určitě pravdu), tak o co jsou lepší kola Scoutu s rozměrem 225/50 R 17 ??? Řekl bych, že na základní Octvavii 4x4 jsou daleko logičtější kola o rozměru 205/60 R 15. Rozdíl mezi profilem 60 a 50 už je znát. Navíc šířka pneu 225 u motoru s výkonem 103 kW, nevím, nevím.u/quote]

To jestli ta ktera kola jsou ci nejsou pouzitelna pro CZ silnice zalezi na tom, jak moc ten ktery soudruh pozaduje komfortu. (O Praze se nebavim, jeji dlazba je kapitola sama pro sebe.)

Jinak - 103kW motor nebude mit s koly sire 225 az tak prace. Jako plus bych videl to, ze to bude lip sedet, jako minus pri spatne zvolenych pneumatikach nachylnost na aquaplaning. Spotreba se zvedne maximalne o par deci.
Lukino
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubax 6. 9. 2007 15:37

RSman píše:
Kubax píše:
p0etrik píše:
RSman píše:Ja sem obyčejny človek a proto se zajimam o tu spotřebu a do auta vrazim všechny prachy co mam budu se z toho davat do kopy nejakou dobu.o/quote]

Diky za rady ,ale bude to moje 4 nové auto a tak v ceně samozřejmě beru zakone pojištení,havarajní a zimni pneu . a najedu kolem 30 000km ročne což neznamena že koupim auto a pak bude 2 mesice stat než našetřim na naftu .
Ale i tak diky za starost myslim že dost lidi co si ty další naklady neuvedomujíl/quote]

:hm :hm :hm

Taky si nejsem zcela jist, ze "vysypat se z penez" do novyho auta...

...a budou pak i prachy na servis, na pneu, na pojistku? aby to nedopadlo tak ze sice bude doma RS, ale stat v garazi pac pri jeho provozu by nebylo dat co do huby....

Ono je rozdil v tom koupit auto a mit na auto...a jeste ne zcela vsichni chapou...

ja jenom ze apr takovach lidi znam, vysypali se do novyho auta, ale na provoz uz jim nejak nezbylo, takze auto vetsinou stoji v garazi a vetsina km, ktery najede, jsou jen pred garaz na prelesteni...ale hlavne ze maji novou stredni tridu
:hm

jinak to samozrejme nebylo mysleno jako narazka, jsem rad, ze to bylo spravne pochopeno...

obcas se vyskytne nejaky "strelec", ktery koupi nejake extra auto, jen proto ze na nej ted ma, ale vedlejsi naklady uz jsou nejak mimo mysleni..
Have you tried turning it off and on again ???
------------------------------------------------------
Kubax
Nákupčí roku 2007

Odeslat příspěvekod Posraldescu 6. 9. 2007 15:55

HrdinaJanale píše: kdyz se to pripoji jenom sem tam tak je to na muj vkus docela moc.

To je fáma o tom připojování jen sem tam, zadek se díky tuně čidel připojuje ještě dřív než ho budeš potřebovat a například při rozjezdu je až do rychlosti 20 km/h připojenej zadek pořád.
Přečti si tento článek: http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=7310 , nebo se v autě s HII projeď ;)
Naposledy upravil Posraldescu dne 6. 9. 2007 16:28, celkově upraveno 1
Každej nemůže bejt chytrej, ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej (Švejk)
Posraldescu

Odeslat příspěvekod jurkoboss 6. 9. 2007 16:24

Tomas B: Určite som nepísal, že všetky peniaze vrazím do nového auta. Mám už asi na to vek, že viem odhadnúť svoje možnosti a poznám svoje priority.
Auto využívam na služobné cesty, zo svojích úspor dám na auto tak 50 %, zostatok mi vykryje vyučtovanie pracovných ciest, tak o to strach nemám. Keby som nemal takúto možnosť, tak o takom aute za 1 milión len snívam, určite by som do toho nešiel.

nal: Tie ceny v Nemecku sú už s DPH 19%.
Pri kúpe zaplatím za auto cenu bez dane, na Slovensku musím odviezť DPH, ak auto chcem prihlásiť na slovenské značky. Tie ceny, čo som uvádzal, boli už celkové aj s tou DPH zaplatenou na Slovensku, malé rozdiely môžu byť len pri prepočte SKK-EUR.
jurkoboss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod George_Couser 6. 9. 2007 17:42

[quote="řidič BOB"tTak si dej silnici Praha - Ostrava nebo Ostrava - Opava nebo Jičín - Ostrava... :roll: A třeba při akovém krásném počasí, jak nám vládne dneska... Pak se ptej, v čem jsou lepší 17" u Scoutu lepší než u RSa :hm"/quote]

Hlavně až napadne hromada sněhu, tak doporučuju hrabyňak a josefák... Mr. Green
George_Couser
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tomas B 7. 9. 2007 11:50

[quote="řidič BOB"tsimson: napsat můžu cokoliv... :hm je lepší se na nich projet... Tohle vlákno je o Scout vs. RS... když to vezmu přes kola, tak RS má vzhledově moc pěkná 17" i 18"... pro kvalitu našich silnic ovšem absolutně nepoužitelná, v kombinaci s naladěním podvozku - pokud tedy chci jezdit stylem RS... pozor2y/quote]

Jak už bylo psáno, záleží jaký komfort vyžaduje každý soudruh. Já strávil už 15tis.km (polovinu po Praze) na 18" 225/40 a problém s tím opravdu nemám :wink: Ale jestli máš s RSkem naježděno víc než já, tak tomu asi budeš rozumět víc a omlouvám se Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod SKAJA 7. 9. 2007 12:02

Tomas B píše:[quote="řidič BOB"tsimson: napsat můžu cokoliv... :hm je lepší se na nich projet... Tohle vlákno je o Scout vs. RS... když to vezmu přes kola, tak RS má vzhledově moc pěkná 17" i 18"... pro kvalitu našich silnic ovšem absolutně nepoužitelná, v kombinaci s naladěním podvozku - pokud tedy chci jezdit stylem RS... pozor2y/quote]

Jak už bylo psáno, záleží jaký komfort vyžaduje každý soudruh. Já strávil už 15tis.km (polovinu po Praze) na 18" 225/40 a problém s tím opravdu nemám :wink: Ale jestli máš s RSkem naježděno víc než já, tak tomu asi budeš rozumět víc a omlouvám se Mr. Green Mr. Green Mr. Greenr/quote]

Přesně tak, záleží, co komu vyhovuje, třeba mě taky tvrdší RSka nevadí, ale když v tom vezu prarodiče tady po našich vesnických cestách a vidím, jak to s nima skáče a mlátí, tak si říkám, že to asi není to pravý. Proto říkám, že pokud chce někdo rodinný auto, tak by to měl zvážit, zda-li není přecejenom lepší komfort navíc, hlavně pokud nevyužije ostatní výhody RS, jako například lepší jízdní vlastnosti atd.
OII 2.0TDI - dlouhodobá spotřeba 9,8l/100km
SKAJA
Štamgast

Odeslat příspěvekod MICT14N 7. 9. 2007 12:18

RS a k tomu chip od cimbu :)
MICT14N
Nováček

Odeslat příspěvekod řidič BOB 7. 9. 2007 15:17

Tomas B píše:Jak už bylo psáno, záleží jaký komfort vyžaduje každý soudruh. Já strávil už 15tis.km (polovinu po Praze) na 18" 225/40 a problém s tím opravdu nemám :wink: Ale jestli máš s RSkem naježděno víc než já, tak tomu asi budeš rozumět víc a omlouvám se Mr. Green Mr. Green Mr. Greenr/quote]

Já osobně, jelikož můj roční nájezd je cca 100 tisíc km a výš, dávám přednost komfortu...kromě jiných věcí, samozřejmě. :wink:
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Tomas B 7. 9. 2007 15:40

řidič BOB"t[quote="Tomas B píše:Jak už bylo psáno, záleží jaký komfort vyžaduje každý soudruh. Já strávil už 15tis.km (polovinu po Praze) na 18" 225/40 a problém s tím opravdu nemám :wink: Ale jestli máš s RSkem naježděno víc než já, tak tomu asi budeš rozumět víc a omlouvám se Mr. Green Mr. Green Mr. Greenr/quote]

Já osobně, jelikož můj roční nájezd je cca 100 tisíc km a výš, dávám přednost komfortu...kromě jiných věcí, samozřejmě. :wink: /quote]

To je v pořádku, že zrovna ty preferuješ komfort. Ale napsat paušálně, že se nedá u nás jezdit na 18" je prostě blbost - to snad uznáš , chlape ne :hm Mr. Green Já najezdím ročně cca "jen" 30tis.km, ale i tak myslím, že nějaký zkušenosti za těch 14let co mám řidičák taky mám :D
Tomas B
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka