od jurkoboss 4. 9. 2007 16:52
Ahojte,
tak dnes som sa bol povoziť na tom Scoute.
Je to úplne "ine kafe", oproti RS.
Pri rozbiehaní sa to nedá vôbec porovnávať, RS aj v TDI začína ťahať omnoho skôr a viac, ako Scout. Turbo efekt od 2000otáčok je veľký, oproti tomu Scout sa mi zdá taký pohodovejší, nemal som pocit, že by ma to nejako veľmi zatiahlo. Ťah tam bol, ale nenastúpil tak razantne ako na RS.
Čo ma však dostalo, tak to bol ten systém 4x4, taktiež aj na diaľnici sa to auto chovalo bezproblémovo, len od 160 km/h už je značný aerodynamický hluk. Na ceste to sedí ako pribité, žiadne rozhádzanie auta pri prudších manévroch. Pri výjazde z diaľnice pekne podržalo stopu, a to sme vybiehali celkom svižne, ESP fungovalo bezchybne.
Potom sme s tým vybehli do ľahkého terénu, mali sme aj šťastie bolo napršané, tak sme to testli ako sa len dalo, na mokrej tráve, na štrku, na hline, na piesku.
Neboli to žiadne extrémy, to ani od auta nevyžadujem, a dostalo sa to úplne v pohodičke zo všetkého.
Celkovo to auto na mňa zapôsobilo, keby to malo ešte o máličko dynamickejší motor, tak už ani nerozmýšľam. Musím si to teraz nechať prejsť hlavou a rozhodnúť sa do čoho pôjdem.
Ohľadom tých cien:
Niektorí tu píšu, že tie autá nie sú hodné svojej ceny, približne 1.000.000, , alebo niečo nad.
Som rozhodnutý, že to auto nekúpim na Slovensku, ale v Nemecku, v re-import agentúre,
Po doplnení všetkých doplnkov, ktoré by som chcel do toho ktorého auta, tak tie ceny ma vychádzajú o 250.000 SKK lacnejšie ako na Slovensku.
Tak sa aj pýtam, kto mi vie ponúknuť niečo lepšie za cenu 830.000 SKK za RS, alebo 930.000 SKK za Scouta.
ďakujem za Vaše príspevky.