Octavia - sama se odemyká a blikají výstražné blinkry

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod kliste84 21. 1. 2007 16:35

Jedná se o Octavii L&K 99. Je v ní dodatečně namontován alarm od Jablotronu. Auto většinou při jízdě začne odemykat dveře (pokud jsou zamčené, tak se odemknou a když jsou odmčené, tak ve dveřích (zámcích) pořád cvaká jako by se chtěly odemknout) a začnou blikat výstražné blinkry. Začne to dělat zcela náhodně a dělá to i když auto stojí. zdá se mi, že to reaguje na otřesy. Např. kdyř prudce zavřu dveře, tak se auto rozbliká a odemyká. Bohužel to nedělá pořád, takže když auto bylo v servise tak bylo v pořádku, i když jim diagnostika řekla, že je to řídící jednotka centrálního zamykání ve dveřích řidiče. Jednotka se vyměnila, ale problém zůstal. Vypojil se i alarm od Jablotronu, ale problém zůstal. Jedinné co pomůže, je vypojení pojistky centrálního zamykání a osvětlení interiéru (nejdou potom ani stahovat okna). Nesetkal se někdo s něčím podobným? Neví nikdo čím to může být?
kliste84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SusHa 21. 1. 2007 17:42

Taková fušeřina, nechal bych to "vyžrat" Jablotron
SusHa
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod majo1982 21. 1. 2007 18:44

ja bych to videl na reklamci u skodovky, protoze takhle rict jenom z popisu kde by mohla bejt chyba (kdyz ani VAG nic nepovi :) )
majo1982
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod bojler 21. 1. 2007 19:03

reklamaci auta z roku 99 asi tezko..
bojler
Inventář

Odeslat příspěvekod Čičo 21. 1. 2007 19:28

Podľa tej náhodnosti a že to robí pri otrasoch by som to tipol na kontakty. Skús skontrolovať káble v gumených dverových prechodkách či nie sú poškodené alebo rozpojené.
Práca ešte nikomu neuškodila. Ale odpočinok tiež nie.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Čičo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majo1982 21. 1. 2007 19:41

bojler píše:reklamaci auta z roku 99 asi tezko..

:cry: sem si nevsimnul , sry
majo1982
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod oscar 21. 1. 2007 19:45

poloz si otazku ktera jednotka ovlada najednou central a blikny.

odpoved je komfortgerat a ten jablotron.

pokud to dela i kdyz mas jablotron odpojeny, tak je to komfortgerat.
kokta ho bude mit nekde nad pojistkovkou.

cerna plastova skatule 10x15x3 cm. dva konektory

edit: jinak to odemykani a blikani jeste v komfortgeratu aktivuje airbag signalem o nehode.

podle me bude v tahu ta jednotka, par jsem jich rozbitych uz videl
Psychotik je, zjednodušeně řečeno, člověk, žijící ve svém vlastním světě, obtížně rozlišující představy a realitu - petrumr.
oscar
Inventář

Odeslat příspěvekod kliste84 21. 1. 2007 20:28

komfortgeart? můžu se zeptat co to znamená? nebo k čemu to je?
kliste84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cian 21. 1. 2007 23:31

ja som mal podobny problem, u mna boli len zle nastavene motorceky vo dverach (tiez mam jablotron). pri otrasoch mi to furt cvakalo a robilo, ze sa uzamyka central. ak mas podobny problem tak v servise ti to nastavia za 5kilo alebo si to skus sam, nie je to take zlozite :)
cian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zekon 22. 1. 2007 00:03

kliste84 píše:komfortgeart? můžu se zeptat co to znamená? nebo k čemu to je? /quote]

Asi toto: http://forum.skodahome.cz/index.php?s=e ... opic=18105
R.
Zekon
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Bob 22. 1. 2007 01:43

Mimo téma:
Měl jsem prastarou 626 (asi 12 let, tacho 290000) a taky se mi to samo odemykalo. Připadal jsem si jak debil - měl jsem na cestě něco drahého v kufru - přijdu k autu - a ono odemčené. Tys to nezamk, vole! A zas!
Až jsem se naštval, zamknul auto, stoupnul vedle něj - a po chvíli "cvak" a auto bylo odemčené!
Jak jsem to spravil? Prodal jsem to do Áček za dvacku ....
Ještě tomu tekla nádrž, žralo to olej ...
Bob
Štamgast

Odeslat příspěvekod Letec 4. 2. 2007 22:25

Zdravím všechny na netu. Pokud to reaguje na otřesy,tak bych každopádně zkontroloval kabeláž v průchodkách dveří,bývají často nalomené hlavně u řidiče a také odcházejí mikrospínače dveřních zámků,hlavně řidič. Mění se pak komplet motorek se zámkem ale dá se vyměnit i vadný spínač,pokud ho seženeš a vyhraješ se s tím! Origoš mikrospínač se neprodává,jedině podobný nebo ze staršího záku vyměnit! Jinak Jablotron bych neodsuzoval, mám celkem dobré zkušenosti ale pokazit se může všechno!! :hm
Letec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MMira 5. 2. 2007 01:06

kolegovi se jednu dobu octa sama zamykala. což bala třeba sranda v situaci, kdy vylezl z nastartovaného auta na ulici a šel do kufru a než tam došel, tak se auto zamklo. pomohla výměna ŘJ komfort.
FWD na pojizdky, AWD na potah, RWD na zabavu, co vice si prat.
MMira
VIP uživatel