Škodovka porazila Subaru

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod gepard75 17. 1. 2006 10:28

Co na to rikate? http://auto.blesk.cz/Clanek43515.htm
Cetl jste to nekdo v tom AutoBildu? Ja neumim nemecky :-(
gepard75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brasci 17. 1. 2006 10:29

sakra by ma zaujimalo kolko ma skodovka v rozpocte vyclenenych financii na uplatky za podobne zmanipulovane testy... :) tak sa mi zda, ze o chvilu bude skodovka najlepsie auto na svete podla niektorych medii... 8)
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 1. 2006 10:32

gepard: ano, jakekoli auto muze porazit jakekoli jine auto. A ver, ze takova Skoda, porazi Ferrari, Maybach, Subaru, Formuli 1 atd... a nejen skoda, ale klidne i Trabant. Jde jen a pouze o to, jake se nastavi hodnotici parametry.

Pokud se bude hodnotit dynamika SKoda vs. STI - tak vyhraje samo STI, ale pokud se tomuto parametru da treba jenom 10% vaha a zbytek se zameri na pohodli, pomer cena/vykon, uzitne vlastnosti a temto parametrum se da 90% tak muze zvitezit neco zcela jineho a na oko nesmyslneho. Proto bez znalosti parametru hodnoceni se to asi nezhodnotime.

Kazdopadne brat vazne neco takoveho, jako je AB, SM, atd... to musi clovek byt hodne neznaly...
anonymni

Odeslat příspěvekod Bond007 17. 1. 2006 10:32

co na to rikam? ze tam neuvedli zakladni informace o tom kde kdy jak test probihal, co se vlastne presne merilo, jake pneu byly pouzity atd... klasicky placnuti do vody, pochybuju ze ma audi lepsi 4x4 nez subaru... atd atd...
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Merlin 17. 1. 2006 10:41

goes: musim suhlasit, ak si clovek pozrie testy v Auto Motor und Sport tak pochopi ze vyhrava nie najlepsie auto ale dokonale priemerne. Vsetky tie bodovania su tak nastavene ze napriklad neprakticka klucka od dveri nakoniec v cekovom sucte prebije jazdne vlasnosti... A to sa uz nevyjadruje o bodovani ktore je super (objektivne) rozdiel brzdnej drahy 0,3m ( co je prakticky chyba merania) niekedy robi 1.bod a niekedy 4.body, zalezi od novinara aky potrebuje dostat koncovy vysledok.
Merlin
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wendy 17. 1. 2006 10:45

Já jsem to pochopil tak, že škodovka v tom testu porazila akorát Subaru a Chrysler, což jsou neněmecké značky. Takže evidentně klasický test z časopisu skupiny AutoBild.
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010

Check my www:-)
wendy
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 1. 2006 10:45

Merlin: tak nejak. Ja mam radeji testy od urcitych novinaru. Oni maji urcite navyky, urcite preference atd. a tedy pokud pan A testuje auto X a to ohodnoti nejak a auto Y tak to pro mne neco rika. Ovsem pan A musi byt u mne duveryhodna osoba, coz si overim tim, ze ma +- podobne zkusenosti jako mam ja :)
anonymni

Odeslat příspěvekod Deli 17. 1. 2006 10:57

gepard75 píše:Co na to rikate? http://auto.blesk.cz/Clanek43515.htm
Cetl jste to nekdo v tom AutoBildu? Ja neumim nemecky :-(

Říkam na to to, že v tom článku Blesku chybí jakékoli bližší info o tom testu, podmínky, důležitost jednotlivých kritérií atd...

Jinak bylo by fakt divný, kdyby vyhrál Chrysler... :P
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Spectral 17. 1. 2006 11:29

Bond007 píše:pochybuju ze ma audi lepsi 4x4 nez subaru... atd atd...

To by ses divil, Subaru použivá několik různých typů AWD a v žádném případě nejsou všechny tak špičkové, jak se říká. V civilních modelech, jakým je Legacy, používá Subaru většinou mezinápravový diferenciál doplněný visko spojkou. To není špatné řešení, ale takový Torsen je o chloupek lepší, protože oproti řešení od Subaru směruje krouťák na nápravu s lepší adhezí. To Subaru neumí.

Na druhou stranu Subaru používá i špičkové aktivní středové diferáky, které patří k tomu nejlepšímu, co se dá koupit - viz např. Impreza STi MY2006. Zde se Torsen nechytá, to je jasné.
Proto je třeba rozlišovat...

Jinak se zbytkem souhlas, takových pofidérních testů už jsem viděl mraky.
Spectral
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod RRAAFF 17. 1. 2006 11:30

Co na to říct?že mě to vůbec ani trochu nepřekvapuje :D
Fabia 3 Combi 1,0 TSI 6MP Style MY21 - blind spot, adaptivní tempomat, care connect, DAB, parksystem P/Z...
Ex.Fabia 3 Combi 1,0 TSI DSG Style + 2x Škoda Rapid FL 1,0TSI ambition

Opel Vectra B 1.8 16V CD sedan 306000km
RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod kruch 17. 1. 2006 11:32

Merlin: "dokonale priemerne" znamena hodne vyvazene? ;-)
kruch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bond007 17. 1. 2006 11:37

spectral: to ja nemuzu hodnotit, s torsenem neco najeto mam, ale se AWD od subaru ani km...ale pokud tam hodnoti nejakej zledovatelej okruh nebo hlubkej snih, jsou prave lepsi ty jedodusi ctyrkolky ktere se nemuzou chovat zaludne a prenasi porad vykon stejne... ale to je jedno, nema cenu to tu rozebirat...
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ITTI 17. 1. 2006 12:20

Protože panuje názor,že všechny testy a ankety jsou zmanipulovány(v což zase až tak moc nevěřím),ale budiž,nemá smysl se jimi zabývat. Tak to neřešme. Kamarádka si před měsícem koupila Subaru a brala to jednak skrz daně a aby mohla jezdit po zasněžených horských silnicích. Tečka. :wink:
ITTI
Servismen

Odeslat příspěvekod Bond007 17. 1. 2006 12:22

no vidis to, a mohla si pritom koupit octavku a mela by lepsi auto :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 1. 2006 12:29

ITTI: nikdo nerika, ze vsechno je zmanipulovane, ale urcite tlaky lze cekat na prestizni media, nikdo nebude uplacet servery v CR, protoze nemaji zadnou vahu, radeji se zameri na to, at v televizi to dopadne lepe, to je duelzitejsi... ale to jsem odbocil. Nikdo nerika, ze toto je podplacene, jenom je treba rict k vysledku i parametry. Ono kdyz reknu "Goes se v ringu utkal s Tysonem a vyhral" tak bude kazdy kroutit hlavou, jak je to mozne. Ale ze jsme tam hrali piskvorky, to uz nikdo nevi.. takze kdyz reknu A, musim k tomu dodat i B...
anonymni

Další stránka