vybrace a pazvuky

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod tcheco 22. 10. 2005 15:23

Jake mate zkusenosti s vybracema a pazvukama v interieru O1?
Jak se vam podarilo je odstranit?
Diky za rady a za prispevky.
tcheco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod turboleon 22. 10. 2005 18:47

Obecně platí, že některé pazvuky jsou způsobené třením plastu o plast. Je vyzkoušené použití silikonu ve spreji, nebo WD40 a pod. Nastříkat do spár a tak. Pozor dávat kolem radia. Nebo rozebrat palubku a vše za pomoci molitanových samolepicích pásků pečlivě složit.
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod germi123 22. 10. 2005 18:52

obecně: Pozor při nástřiku spár v okolí Airbagu zvláště WD40 je dost agresivní ( a ještě aroma zněj je dlouhou dobu cítit, tak opatrně :-))
germi123
Servismen

Odeslat příspěvekod Dracs 23. 10. 2005 19:44

Máš chybu v titulku, správne to má byť "vybrace a pazvuki" :)
Dracs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brasci 23. 10. 2005 20:37

germi: co by si poradil ked mi vrzga vodicovo sedadlo??
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod germi123 23. 10. 2005 20:45

brasci: U Fabie jsem se s vrzáním ještě nesetkal. Ale u Felicie jsem to řešil pomocí vazelíny (vodní) a tzv. rozhýbáním vrzající části :-)
germi123
Servismen

Odeslat příspěvekod p 23. 10. 2005 21:19

Měl jsem 7 let O1 TDI 66kW. Při asi 1700 až 1800 ot mi trochu vibrovala (ne vybrovala) řadicí páka, jinak nic. Dělalo to úplně od začátku až do prodeje. Zvykl jsem si na to a už mi to ani nevadilo.
p
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fojťan 23. 10. 2005 21:28

v interieru mi nevybruje nic, jen mi vibruje plexisklo pred budikama. u fabie... a uz docela dlouho. staci ale do toho poradne prastit a je na cas pokoj.
learnin' to fly
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod p 23. 10. 2005 21:34

To Fojťan: Seš si jistej že je to plexi před budíkama? U Fábiíí povrzává prostřední úchyt přístrojové desky. Pokud se to neopraví tak se do toho taky bouchá a dá to na chvíli pokoj.
p
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fojťan 23. 10. 2005 21:52

p píše:To Fojťan: Seš si jistej že je to plexi před budíkama? U Fábiíí povrzává prostřední úchyt přístrojové desky. Pokud se to neopraví tak se do toho taky bouchá a dá to na chvíli pokoj.t/quote]

kdyz se flakne bud do toho plexi nebo nahoru do stitku, tak to prestane. ale me to ani moc nevadi, stejne si toho clovek ani nevsimne v tom revu tdi... :wink:
learnin' to fly
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod Driver 23. 10. 2005 22:48

p píše:Měl jsem 7 let O1 TDI 66kW. Při asi 1700 až 1800 ot mi trochu vibrovala (ne vybrovala) řadicí páka, jinak nic. Dělalo to úplně od začátku až do prodeje. Zvykl jsem si na to a už mi to ani nevadilo.a/quote]

Jo tohle dělalo strejdovi taky. Docela to rušilo za jízdy, ale stačilo podržet ten čudlík na ruční brzdě a bylo ticho. Ale koho by bavilo to pořád držet. Tohle může vyřešit i kousek izolepy. Takový ty pazvuky z přístrojový desky jsou horší, tam člověk nikdy přesně neví, odkad to jde.

Mě teda docela vadí, když lítaj věci v přihrádce a v těch odkládacích místech na dveřích
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod MDP 23. 10. 2005 23:14

Tak to mě to taky už povrzává v O1, ale neřeším to..... ono,čím víc se na to člověk zaměří tím víc ho to štve. Ale já to beru jako fakt kterej neohrožuje bezpečnost jízdy... navíc jezdím dálnice a tam je člověk spíše naklepanej jak řízek:)
MDP
Nováček

Odeslat příspěvekod NiceOne 24. 10. 2005 07:47

[quote="Fojťan";v interieru mi nevybruje nic, jen mi vibruje plexisklo pred budikama. u fabie... a uz docela dlouho. staci ale do toho poradne prastit a je na cas pokoj.[/quote]

Je to boj s vetrnymi mlyny:( Vsechno mi to zacalo delat po te co jsem zacal jezdit objizdkou po hodne spatne silnici.

1.Budiky jsem reklamoval, hlavne v zime to bylo velice neprijemne. Zda se ze to opravili uspesne (udajne to oblepili oboustranou lepici paskou)

2. Dale me vrze ridicovo sedadlo (zatim neopraveno),

3. drnci lakovany kryt leveho zpetneho zrcatka (opraveno kusem papiru, ktery jsem vrazil dovnitr),

4. v rychlosti nad 90km/h se ozyva z pravych dveri jakoby hluk vetru, jakoby foukalo dovnitr do dveri,...ale to neni mozne, zatim se mi to nepodarilo opravit, chce to asistenta protoze sam to za jizdy nemuzu lokalizovat

5. Praska nebo lupe mi nekde zezadu zprava, taky se mi to zatim nepodarilo najit :(

6. Drncici ten plast v kterem je hever,...oblozil jsem to hadrama a je klid

7. Vrze pristrojovka vlevo u vydechu vetrani, staci do toho prastit
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod Zbyna 24. 10. 2005 08:29

není těch problému s pazvuky u skodovky nejak mnoho ?
u naseho renaulta mame zase problem ten ze kdyz se pusti radio trochu nahlas nebo se pridaji hloubky tak kapsy ve dverich rezonuji dost citelne nepomohlo ani poutahovani sroubo ani podlozeni :o :hm
Zbyna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NiceOne 24. 10. 2005 08:39

Jeste sem nejel v aute (pokud nebylo uplne nove), ktere jezdi po te trase co ja v kterem by neco nevrzalo, nepraskalo, ...atd. Takze znackou to nebude. :(

...no vidis, treba od repraku me nic nevibruje :)
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Další stránka