Octavia jednoznačně vítězí nad prémiovým sedanem BMW 320D

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod pech. 21. 6. 2005 19:07

ještě si vzpomínám na svět motorů 70 a 80 let, u každýho testu bylo krom subjektivních názorů redaktorů mnoho tabulek, kde byly uvedeny údaje o spotřebě v různejch režimech, jak to měřili, apod, rychlosti, časy jejich dosažení,, přužnost ve více režimech, a nakonec i odchylky hodnot tachometru od skutečných (každý ví že tachometr ve vozidle ukazuječ vždy víc, pro sichr kvůli radarům apod...) podle toho si člověk m,ohl udělat obrázek o parametrech vozidla, samozřejmě pocit z vozidla a jeho pohodlí se z toho nevyčte, ale je to dostatek konkrétních údajů, ze dnešního sm jsem znechucený, a výhody typu měkčená přístrojovka mi přijdou absurdní, protože to vypydá stejně a sahám jen po vypínačích (vždy si představuji reklamu na prací prášek: "je nový, né jen vypraný v perw...). Králem SM je pan horský, který kritizuje běžné auto s motorem 1.6 jak je líné a pak vychválí jakousi italskou tříkolku co má uvézt pomalu tunu a motor má se 4Kw, jak je úžesně dynamická a i plně naložená drží krok s provozem......

vážně z toho rostu, škodovky jsou sice dobrá auta, tohle je ale moc okatý a přehnaný.......
pech.
Inventář

Odeslat příspěvekod JirkaK 21. 6. 2005 19:27

O lecčem se dá diskutovat, mnoho věcí může být subjektivní názor. Ale na autosalónu v Brně jsem se posadil do ledasčeho a můj pocit je následující: zatímco před dvěma lety se mě líbily z celého VW koncernu jen sedadla v transporteru, v novém Golfu i Passatu už se dá konečně normálně sedět (doufám že tam nebyly vystavené jen "luxusní" provedení s lepšíma sedačkama). Ale O2 má stejně hnusné, příšerně tvrdé a idiotsky tvarované sedačky, jako měla O1. Tam se nedá mluvit vůbec o nějakém komfortu, v tom se prostě nedá sedět. Fakt strašný...
Tragédie této země spočívá v tom, že vždy když se v ní začne náhodou dařit lépe, přijdou politici a ve jménu vyšších zájmů všechno zkurví.
Líp už bylo......
JirkaK
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod pavproch 21. 6. 2005 20:18

měl sem bawora 3er (druhej nejslabší benzín v nejchudší výbavě)/ mám oftáku I. (nejsilnější benzín v plný palbě)

velikost, komfort, cenu, výkon a já nevim co ještě můžete porovnávat, pro někoho bude lepší okřídlený šíp, pro někoho vrtule

ALE....

gdysi (to sem bawora ešče něměl, tak sem onanoval nad prospektama) sem si v mnichovským katalogu přečet slogan
"sheer driving pleasure".... tehdy sem nerozuměl... až později sem pochopil...

kdo si nevozil prtél v modrobílý vrtuli nepochopí: BAWOR JE PROSTĚ JINÁ LIGA A BASTA FIDLI....

howgh
pavproch
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod stealth 21. 6. 2005 20:48

Dusan: On je ještě v pohodě, ale rád bych vzkázal řidičům nové Octavie 2.0 TDI, ať jsou tak laskaví a neprovokují mě k závodům. Chtělo by to trochu soudnosti a hlavně nepřeceňovat síly auta.
Prostě a jednoduše, když na to nemáte motor, tak se nesnažte provokovat. Díky
BMW 520d F11; BMW M3 F80
stealth
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Vlastimil Vobořil 21. 6. 2005 21:00

Pokud se k tomu muzu vyjadrit,3er nijak neprevysuje komfort nad oktavkou popr.passatem(kde je jeste trosku vysi).Takze clanek neni zase az tak zavadejici
VolksWagen Passat 1.9 TDI čiplý na cca 140 kW
Vlastimil Vobořil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vlastimil Vobořil 21. 6. 2005 21:01

stealth: No ono se muzes taky divit nekdy,nevis jestli to ma ciply,nebo si z tebe dela legraci.Ten 2.0TDi muze mit klidne 150kW i vic!!!Takze bych s tvoji oktavkou rs zustal v klidu...
VolksWagen Passat 1.9 TDI čiplý na cca 140 kW
Vlastimil Vobořil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JackNO.1 21. 6. 2005 21:04

Vlastík: jen přijdeš a už perlíš... :-)

btw: neděláš řidiče Grebeníčkovi? Dneska jsem ve zprávách viděl, že Grebeníček přijel na jakýsi jednání votuněným Passatem s mračítkama, atd... :-)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod kosch 21. 6. 2005 21:06

vlastíku výtej zpátky Mr. Green pozná se to snadno, podle nezaměnitelné kouřové clony Mr. Green
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Anonymni 21. 6. 2005 21:06

Jako me uz svet volkswagenu nejak nevzrusuje, nad jejich metodikou testu uz jsem tady horekoval nedavno, takze zadny prekvapko... jeste bych dodal ze treba carauto (ktere jedinne kupuji) zas celkem brutalne nadrzuje Fordum, najde se nejaky casak ktery je nezaujaty???? Vite o nejakem??? Cesky psanem???
Naposledy upravil Anonymni dne 21. 6. 2005 21:08, celkově upraveno 1
Anonymni

Odeslat příspěvekod kosch 21. 6. 2005 21:08

Jack: jo ten Passat mě taky dostal
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod FabiaRS 21. 6. 2005 21:14

to stealth: predem bych se ti chtel omluvit za sve urazky, ale kdyz jsem to psal, tak jsem byl trochu na*rany, jak kazdy dela afery nad vysledkem subjektivniho hodnoceni testu SM panem XY ...
Ja uznavam, ze je motor v BMW vykonnejsi, nez v Octavii, ma lepsi zrychleni i maximalni rychlost, ale pruznost s temito hodnotami moc nesouvisi :wink:
Jinak podle me neni nesmyslne zapocitavat cenu do celkoveho hodnoceni vozu v testu (a pro koho jo, at si to bez ceny spocita sam) - zal nad vykonovymi "nedostatky" motoru Octavie proti BMW me presel hned, jak jsem zjistil, ze je BMW o necelych 300tisic drazsi. Chapu, za image znacky se plati :wink:
A co se tyka porovnavani FabieRS a Hnissanu 350Z, jakozto sportovnich aut - mely by platit jine kriteria, nez ty, ktere jsou ve SM zamerene predevsim pro obycejne ceske motoristy. Podotykam, ze neberu FabiiRS jako sportovni auto :wink:

to POL: tvuj nazor na design palubky Fabky subjektivni, jinym lidem se libi, ale jejim hlavnim ucelem je prehlednost

to Dusan: ale ja uznavam, ze je motor v BMW vykonnejsi, nez v Octavii, ale nemyslim si, ze zrychleni a maximalka je u aut stredni tridy (nebo nizsi stredni) nejdulezitejsim parametrem.
A jinak, kdyz budu porovnavat motory, tak podle tebe je spatne srovnavat napr. 1.6MPI/75kW vs 1.6FSI/85kW, ale spravne je napr. 1.6FSI/85kW vs 2.0MPI/85kW. Takze nebudu motory porovnavat podle objemu a poctu ventilu, ale podle vykonu a kvality dane i znackou :?

to JirkaK: zrejme ti uniklo, ze sedadla v Golfu V a Octavii II se lisi pouze potahy, jinak jsou si velmi podobne, ne-li stejne (nemyslim jen vzhledove, ale i konstrukcne) :wink:, ale pokud si zvykly z Maybachu, pak chapu, ze se ti sedadla v Octavii jevi jako "hnusné, příšerně tvrdé a idiotsky tvarované, kde se nedá mluvit vůbec o nějakém komfortu" ...
Naposledy upravil FabiaRS dne 21. 6. 2005 21:36, celkově upraveno 1
Škoda Felicia Scout 1.3 GLXI
Škoda Octavia Elegance 2.0 TDI
FabiaRS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FabiaRS 21. 6. 2005 21:21

to maty:
pokud umis nemecky, doporucuju AutoBILD nebo Auto Zeitung, nebo anglicky WhatCar?
Ale jinak i vsude tam Octavia obcas srovnavaci test vyhraje, takze to nebude jen neobjektivnim testem Sveta motoru :wink:
FabiaRS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anonymni 21. 6. 2005 21:22

FabiaRS: tak v presne tom bode kdy zminujes zahrnuti ceny do srovnani se nemuzu stotoznit, predpokladam ze ridic ktery ma zalusk na Bmw, bude lovit ryby jen a jen ve vyssich vodach, mezi ktere pocitam M-B,audi, jaguar... ten kdo si bude chtit koupit O2, bude hledat mezi focusem, astrou, golfem, takze nemuze byt jeden kupec ale dva, tudis pokud uz srovnavaji auta zamerena na jinny typ lidi, nemeli by zahrnovat cenu, kdyz srovnaj ze stejny kat. o.k beru, ale takhle ne e...
Anonymni

Odeslat příspěvekod FabiaRS 21. 6. 2005 21:30

to maty:
naprosto s tebou souhlasim, ale nevidim duvod, proc by se musel BMW3 srovnavat pouze napr. s A3, MB tridy C, atd. a ne s Octavii, Mondeem, 407 atd.
Pro ostatni - je mi jasne, ze octavia patri do nizsi stredni tridy a ne do stredni ... ja jen, abyste mi tu pak zbytecne nedavali skoleni ohledne umistovani aut do trid :wink:
FabiaRS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anonymni 21. 6. 2005 21:36

kdyztak A4 ;) (detajlik) :D
jako ja vim ze cesi treba o takovy test stoji a slysi radi ze O2 vyhrala pred Bmw 3 jenze to je opravdu az moc zkresleny a dela to potom pro obycejneho cecha "nadauto" me by pak prislo lito lidi co do vyvoje trojky dali uplne vsechno aby byla opravdu nejlepsi.... takovy testy typu mondeo, passat, M-B C, jako vypada to ze to je stejna trida ale pro me M-B a dalsi takovi budou vzdycky nad tuctovkama tridy.... ;)
Anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka