Octavia jednoznačně vítězí nad prémiovým sedanem BMW 320D

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod stealth 21. 6. 2005 14:27

Naprosto jasné vítězství Octavie je naprosto pochopitelné, když srovnávací test udělá Svět VW (čti Svět motorů). Když jsem četl první díl a Octavia doslova rozdrtila své soupeře díky skvělé ceně, docela jsem se těšil, jaký bude závěr. To, že by vyhrála Octavia se mi až do včerejška zdálo nemožné, protože postavit ji proti o třídu lepšímu autu je to samé, jako kdyby Fabii RS postavili proti Nissanu 350Z (i když tam by zase Fabia sbírala body za 5 dveří a spotřebu).
Takže díky čtyřce za cenu u BMW, měl tento sedan dost těžkou úlohu. Jaké překvapení však bylo, když Octavia zvítězila i v položkách komfort a v položce pružnost na tom byla s BMW stejně :)
Pokud testovat, tak snad auta stejné kategorie (tzn. BMW 320D, Audi A4, MB C-classe a třeba nějakého z Jaguárů - VW Passat předem vyřazuji z prémiového segmentu, to je normální auto střední třídy). Fakt nevím, kde žiju. Ještě snad přijde doba, kdy zvítězí Octavia v designu proti Ferrari, ne???
BMW 520d F11; BMW M3 F80
stealth
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wendy 21. 6. 2005 14:30

Stealth: Vždyť už vyhrála, porazila Ferrari v Nejhezčím autě na Primě, ne?
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010

Check my www:-)
wendy
Štamgast

Odeslat příspěvekod wolff 21. 6. 2005 14:38

Musíš si navyknout, že se tady vyrábí nejhezčí a nejlepší auta na světě...Už se taky těším, až Octavie porazí AR 159...Jo to bude super!!!!! :tleskani
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod FabiaRS 21. 6. 2005 15:32

To stealth:
Fakt nevim, kde ziju. Kdyby si "inteligenti", jako jsi ty, spocitali hodnoceni bez ceny, tak dojde k zaveru, ze Octavia skoncila "az" treti (za prvnim BMW a druhym Passatem).
Taky nevim, proc by nemohl SM porovnat BMW3 vedle nove Octavie. Vzdyt tak si muze kazdy normalni clovek o novince z Mnichova nejlepe udelat obrazek, kdyz se porovna se znamou Octavii, ktera krome image znacky a rozvoru je i rozmerove blizka nove trojce a dalsim konkurentum v testu.
Pokud testovat, tak snad auta podobnych rozmeru. Nevim, jaky je podle tebe rozdil mezi Audi A4 z premieroveho segmentu a normalnim autem stredni tridy, jako je VW Passat. Podle tebe se tyto auta nedaji srovnavat, bo co?
A nez zacnes placat nesmysly o komfortu, radsi se v obou autech nejdriv projed a pak mluv. Kazdy, kdo se o auta aspon trochu zajima, vi, ze BMW je staveno na sportovni styl jizdy, proto je jeho komfort z jizdy trochu omezen. Co se tyka pruznosti, asi jen idiota muze prekvapit, ze turbodiesel BMW o stejnem objemu, jako v o 60kg lehci Octavii, bude velmi podobny.
A mimochodem, nazor na design auta je zcela subjektivni, kazdemu se libi neco jineho a kazdy si muze vybrat podle toho, co se mu libi. Pokud nejsi spokojen s hodnocenim a s testy ve SM, tak si ho nekupuj.
FabiaRS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 21. 6. 2005 15:40

FabiaRS: jenze to by mohli potom srovnavat to BMW rovnou s Loganem a uzavrit to s tim, ze Logan je lepsi, protoze je levnejsi.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod JP 21. 6. 2005 15:48

p0etrik: jj, mas presne pravdu ... asi bychom spolu mohli stat nekde u krajnice dobre ceske silnice, divat se na auta a rikat si:
dlasi magor, co veri podivnym testum
dalsii .....
.............

nechapu, kde se tenhle nacionalismus v zaprdenem state tak rychle vzal - obzvlast me prekvapuje, ze se objevuje v dobe, kdy Cesi zacinaji svet prevysovat vychcanosti a ne kvalitou (brano komplexne a ne z pohledu na Skoda Auto)
JP
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Habakuk 21. 6. 2005 15:57

JP: jaký je obecně rozdíl v kvalitě mezi BMW a Škodou? Jinak mě udivuje, jak vás to bere. V Německu klidně vezmeme test Škody, Mercedes-C a Fordu Mondeo a nikdo se nad tím nepodivuje. Je prima, že mluvíš o nacionalismu - ale otázka spíš je ta, jestli si Čecháčci z tradice nechčijou do vlastních řad, protože to se v Čechách nosí nějakejch posledních 50 let.....
Habakuk
Habakuk
Nováček

Odeslat příspěvekod stealth 21. 6. 2005 16:18

FabiaRS: hmm, hezká přezdívka a příspěvek jako by k té přezdívce byl na míru ušitý.
O tom, jestli jsem "inteligent" nebo ne asi nerozhodnem, ale srovnávat pružnost obou aut bychom mohli. Ve zrychlení na stovku je propastný rozdíl, v pružnosti je ten rozdíl podstatně menší - uznávám. Ale stejně ten dvoulitr má pouhých 140 koní, takže žádná sláva.
Ad. "rozměry": Tady přece nejde o rozměry, ale o známku za cenu auta. Ať Svět motorů udělá stejný test a v závěru ať napíše - DO CELKOVÉHO HODNOCENÍ nebudeme počítat body za cenu, protože je to NESMYSLNÉ.
Ad. Svět motorů: já si tento časopis nekupuju, ale dostávám ho darem od Axelspringer (stejně jako Playboy, Autotip a Svět počítačů).
BMW 520d F11; BMW M3 F80
stealth
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p3k 21. 6. 2005 17:13

To že míchá SM dohromady do testů jabka s hruškami je u něj úplně normální (viz předešlé testy, kdy ve čtveřici aut srovnává diesely s benzíny různých výkonů). Ale ty blbé připomínky na účet Škody jsou trapné. Ta za to nemůže - je to domácí značka tedy vděčné táma do časopisu. Ujeté je SM. Sám Škodu vlastním, je to dobré auto, ale aby vyhrávalo testy jak ne běžícím pásu, to se může stát jenom ve SM. Jak je již výše uvedeno, stačí si odečíst kritérium cena. SM je tak jako tak slabý odvar.
p3k
Nováček

Odeslat příspěvekod stealth 21. 6. 2005 17:34

p3k: Já na účet Škody nemám blbé připomínky - sám vlastním škodovku.

Pojďme udělat dvojtest pro "Fabia RS", abys pochopil, co mi vadí:

Nissan 350Z vs Škoda Fabia RS

Cena a Výbava: 4 vs 1
Design: 1,5 vs 2,5
Prostornost: 3 vs 1,5
Sedadla: 1 vs 2
Zavazadelník: 4 vs 2,5
Jízdní komfort: 3 vs 2
Dynamika: 1 vs 2,5
Pružnost: 1 vs 2,5
Spotřeba: 4 vs 1
Řazení: 1 vs 1,5
Řízení: 1 vs 1,5
Bzdy: 1 vs 2
Ovladatelnost: 1 vs 1,5

Vítěz klání dvou sportovních aut je jednoznačně Fabia RS... !!!
BMW 520d F11; BMW M3 F80
stealth
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Ivory 21. 6. 2005 17:37

No redaktoři Světa motorů ještě asi nepřišli na to, proč jsem je přestal číst ;-) No možná nás bude víc! :-)
VW New Beetle 1.9 TDi - CULT CAR
Mercedes-Benz C class 240 aut. - BEST CAR
Ivory
Nováček

Odeslat příspěvekod robert1 21. 6. 2005 17:57

no to je drsný. mám octavii rád,ale tohle je moc. třeba
na ihned.cz dělali pře 2 lety test MB E vs. Superb a velmi realisticky zhodnotili,že ač je superb velmi solidní tak MB je prostě jinde. no SM si prostě nevidí na špičku nosu
Realme X2 Pro. Auta: Peug. 308 SW Dříve: Scala 1.0TSI, Megane kom. III 1,5 dci, Astra kombi J, 1,6 CDTi 81 kw, Rapid 1,6 TDI 77 kw, Mondeo I 2,5 V6, FoFo III 1,6 Tdci 85 kw. ŠFII 1,4 TDi, OII 1,9 Tdi, OII 1,6 Tdi, FoFo II 1,6 Tdci, Lada 2110, Favorit 136
robert1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod POL 21. 6. 2005 17:57

Doposud jsem byl nepritelem skodofky zejmena proto ze se mi proste zadna nelibi (vubec nejhnusnejsi je palubka u fabky) a zda se mi stale dost humpolacka - treba sedacky v oktafce me fakt nenadchly. Takze proste proto ze se mi nelibi. Ale od ty doby co jsem videl "soutez" :-) o tzv. auto roku 05 a nasledne nejhezci auto CR, tak ji uz nesnesu jen proto ze je tak protezovana! Vzdyt je to do oci bijici.
Spravny Cech si koupi vuz Skoda (rekl bych ze je to zvyk ze si lidi neumi jeste vybrat ani auto). Obycejny Cech si koupi fabku. Bohatsi (a uspesnejsi ;-) ) Cech si koupi Ochcafku. Nejlepsi je takova stribrna, kombi, tdiiii a Ti vubec nejuspesnejsi s ni pak jedou v lete na dovolenou do Chorvatska :-) :-) :-)
Nissan Almera, 1.5benzin, 4AB, ABS, EBD+BA, klima
POL
Nováček

Odeslat příspěvekod Dusan 21. 6. 2005 18:17

FabiaRS píše:A nez zacnes placat nesmysly o komfortu, radsi se v obou autech nejdriv projed a pak mluv. Kazdy, kdo se o auta aspon trochu zajima, vi, ze BMW je staveno na sportovni styl jizdy, proto je jeho komfort z jizdy trochu omezen. Co se tyka pruznosti, asi jen idiota muze prekvapit, ze turbodiesel BMW o stejnem objemu, jako v o 60kg lehci Octavii, bude velmi podobny.

Clovece nestastna prober se! Komfort je samozrejme individualni zalezitost, nicmene zrovna OII v nem nevynika podle zadnych parametru. Ano, zakladni sedacky v BMW 3 nejsou zadna slava, ale proti tem hobitim v OII je to zazrak pohodli a luxusu, vnitrni rozmery jsou take trosku jinde a kdyby jsi nekdy v te trojce jel, tak by jsi vedel, ze podvozek neni standardne nastaven nijak zvlast tvrde.
K tomu motoru bych dodal, ze jen idiot posuzuje motory podle objemu a ne podle kvality (dane i znackou). Jestli ti to nahodou nedoslo, tak ten dvoulitr v BMW ma o 13kW! vyssi vykon nez ten "extremne vykonny" (citace z katalogu Skoda) motor co montuje do sveho noveho modelu Skodovka. Napriklad 0-100 je u BMW slusnych 8.3s zatimco u OII 2.0TDI nikterak oslnivych 9.6s, rozdil v maximalce skoro dvacet kilometru ve prospech BMW.
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod p0etrik 21. 6. 2005 18:21

Ja jsem SM taky kdysi kupoval. Ale potom, co se z neho stal firemni platek Skodovky jsem se na to *****.
p0etrik
Servismen

Další stránka