Škoda Symphony s CD vyrábí německá fa Technisat a zaručeně k němu pasuje Panasonic CX-DP 9060/9061 EN cca za 6000, ale už je problém ho sehnat, nebo ten samý, ale s nápisem Škoda, ten ovšem za nějakých 14500Kč

. Podle návodu se rádio na vstup externího signálu přepne teprve po signálu z měniče, že je plný zásobník a je tedy připravený, ručně to prostě nejde (ručně se dá přepínat např u Blaupunktů). Někde jsem četl, že u origo škoda rádií od Grundiga stačí propojit pin C13 se zemí, aby se vstup signálu aktivoval - to by stačilo aspoň na připojení kapesního MP3 apod., ale neprověřoval jsem to.
Kdysi se v poradně řešila hlavně možnost připojení měniče SONY CDX-757MX, který umí dokonce MP3 a jeden borec tam napsal:
Funguje (se speciální redukcí za 4.500 Kč...

, ale není to bez problémů... Nejde listovat skladbami, pokus o listování nastaví vždy první skladbu na disku. Nejde nastavit přehrávání disků 7 - 10 (rádio evidentně počítá s šestidiskovým měničem). Po dokončení přehrávání 6. disku se ale měnič přeci jen přepne na 7. disk, po dohrání 7. disku na 8. atd... CD Text a podobné věci samozřejmě nefungují. Ale to mě netrápí. Jediná možnost listování skladbami je nastavit SHUFFLE a potom funguje listování pozpátku. Takže když chci skladbu 20, musím mačkat SHUFFLE, dokud mi tam buď neskočí, nebo dokud mi tam neskočí třeba 30 a tlačítkem předchozí skladba si tam doskáču. Dopředu to ale nejde... Jediná možnost bez SHUFFLE je "přetáčení" skladeb dopředu nebo dozadu. Ale to se dá udělat jen výjimečně. Chce to nějakou dobu držet prst na tlačítku... Občas rádio po zapnutí napíše NO CHANGER. Stačí ho vypnout a zapnout.
Přes výše uvedené potíže se mi to zdá velice zajímavé - neví někdo, co je to za redukci a kde se dá sehnat?