Už dnes se mi do ruky dostalo předváděcí vozidlo s 2.0 FSI. Měl jsem ho pouze asi 2 hodiny, ale něco mi to řeklo.
Bohužel nemohu souhlasit s chválou n atento benzín na autorevue. Po nastartování chladného motoru se ozve na benzín velmi nepříjemný zvuk připomínající nafťáka. Člověk má pocit, jako by se ten motor s tou zimou pral. Po zahřátí jede motor nadherně potichu a je vše více než OK. Motor má opravdu velký rozsah otáček, pokud se nepletu červěně je na otáčkoměru vyznačeno až 6 500 otáček a do této hodnoty motor opravdu zabírá a jeho výkon neustále roste.
Podle mého názoru však s 1.8 T srovnání nesnese, řidič má pocit, že motor je mdlejší a zabírá přijatelně od cca 4 tis otáček. Spotřebu mi počítač ukázal 12,5 l to jsem ho ale nechál pořádně protáhnout.
Nakonec jsme postavili 1.8 T vedle sebe s 2.0 FSI a prostřídali se za volanty. Vždycky to vyhrála 1.8 T s poměrně velkým přehledem.
Jak na sprintu s nuly, tak i ve zrychlování s 60 a 80. Na jaký rychlostní stupeň se jede jsme neřešili. Na cca 500 m při zrychlování z nuly to 1.8 T vyhrávala tak o 4 " koňské délky" což je podle mne hodně.
Co se týče dinamiky je pro mně FSI velké zklamání.
Zlatá 1.8 T provolávám ji slávu a vynáším ji do nebes.