DOBRÉ zkušenosti s autorizovanými servisy Škoda

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Rodsten 2. 1. 2006 14:23

Mně čeká v lednu první garančka a chystám se do Autoservis Czudek v Chotěbuzi. Začali to tam provozovat loni na jaře, takže žádné negativní ani pozitivní info od nich ještě moc nemám. Byl tam někdo ze zdejších ?
Rodsten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mfilip 2. 1. 2006 14:39

clovece, ty mas asi neuveritelne stesti. Bydlim 2 km od toho servisu.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Rodsten 2. 1. 2006 14:46

mfilip píše:clovece, ty mas asi neuveritelne stesti. Bydlim 2 km od toho servisu.

Hm, ja asi 4 km, ale to neznamena ze je ten servis dobry nebo spatny....
Rodsten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mfilip 2. 1. 2006 14:58

Mno ale asi te zklamu. Osobni zkusenosti s nima nemam. Jen kdysi, kdyz to provozoval Netcar, tak jsem se tomu radsi zdaleka vyhybal, prestoze je ode mne nejblize, protoze vzdy jsem byl s necim nespokojeny. Historie je asi takova, ze je to asi nejdele nepretrzite fungujice autoservis, co znam. Dokonce, kdyz uz byl Netcar v Trinci ( dnes Heller ) a v Karvine ( dnes poloruina ) zavreny, tak ten Chotebuzsky fungoval dal, ale bylo poznat, ze lidi tam moc nechodi. Czudek je taky sit, dalsi servis ma pred Jablunkovem - takze jiste zkusenosti asi maji. Pokud tam ale pracuji stejni lide, jaci pracovali v Netcaru, tak bych se tomu radsi vyhnul - odmerena starsi pani na prijmu, kdyz prijel kamaradicek, byl jsem odsunut v poradi, pri vymene oleje mi prelili olej o 1 cm nad horni rysku - pomerne vysoka cena za praci - za pitomou vymenu oleje: krom 5 l x 366 Kc ,jsem k jiz tak drahemu filtru za 250 Kc musel zaplatit jeste 340 Kc za praci, drive zkurvena elektrika na Formanu, spatne dotahnuta olejova vana na S 110R ...... ale rikam, to je byvaly Netcar, Czudek muze byt uplne o necem jinem.
Jako nejlepsi servis, co se tyce ceny, kvality prace, pristupu, dodrzeni terminu hodnotim servis v Ceskem Tesine naproti autobusoveho nadrazi, provozuje jej nejake Autodruzstvo s Frydku Mistku - nedelaji tam ale vse - napr. nedoplnuji klimu, coz ale u Czudka taky urcite nedelaji. Byl jsem tam 2 x a byl jsem vzdy spokojen, cena za praci byla na Octavii pred 2 roky kolem 300 Kc s DPH, zatimco jinde byla kolem 450-500 Kc. Mnozstvi udrzby si delam sam, protoze mam ojetinu, tak posledni 1 rok to servisuju u soukromniku a jsem spokojen - Koch v Bohumine, Babis v Petrovicich, Brokar v Chotebuzi u vlakoveho nadrazi. Zkusenosti mam s ostravskym Hellerem, Unicarem, byvalym karvinskym Netcarem.
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod mfilip 2. 1. 2006 15:00

Rodsten píše:
mfilip píše:clovece, ty mas asi neuveritelne stesti. Bydlim 2 km od toho servisu.

Hm, ja asi 4 km, ale to neznamena ze je ten servis dobry nebo spatny....
Myslel jsem vubec stesti, ze z takove skoroprdele, jako Tesinska tu nekdo je.
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod vtec 2. 1. 2006 17:44

Mozem len odporucat servis AUTOTEAM v Banskej Bystrici.

Slusne jednanie, kazdy potencialny problem podrobne vysvetlili, pripadne zobrali do dielne a aj ukazali, absolutna ochota, slusne ceny.
Raz mi pomahali riesit nejake mensie troubles, zostali aj po zaverecnej a nelenilo sa im zajst pre chybajucu suciastku do Audi servisu a ani za to nic specialne nechceli. A to som tam dofrcal s BA znackou...:)

U nich som svojho casu kupoval O1 - absolutne bezproblemove jednanie, vsetko tip-top.
vtec
Nováček

Odeslat příspěvekod Rodsten 3. 1. 2006 08:19

mfilip píše:Mno ale asi te zklamu. Osobni zkusenosti s nima nemam. Jen kdysi, kdyz to provozoval Netcar, tak jsem se tomu radsi zdaleka vyhybal, prestoze je ode mne nejblize, protoze vzdy jsem byl s necim nespokojeny. Historie je asi takova, ze je to asi nejdele nepretrzite fungujice autoservis, co znam. Dokonce, kdyz uz byl Netcar v Trinci ( dnes Heller ) a v Karvine ( dnes poloruina ) zavreny, tak ten Chotebuzsky fungoval dal, ale bylo poznat, ze lidi tam moc nechodi. Czudek je taky sit, dalsi servis ma pred Jablunkovem - takze jiste zkusenosti asi maji. Pokud tam ale pracuji stejni lide, jaci pracovali v Netcaru, tak bych se tomu radsi vyhnul - odmerena starsi pani na prijmu, kdyz prijel kamaradicek, byl jsem odsunut v poradi, pri vymene oleje mi prelili olej o 1 cm nad horni rysku - pomerne vysoka cena za praci - za pitomou vymenu oleje: krom 5 l x 366 Kc ,jsem k jiz tak drahemu filtru za 250 Kc musel zaplatit jeste 340 Kc za praci, drive zkurvena elektrika na Formanu, spatne dotahnuta olejova vana na S 110R ...... ale rikam, to je byvaly Netcar, Czudek muze byt uplne o necem jinem.
Jako nejlepsi servis, co se tyce ceny, kvality prace, pristupu, dodrzeni terminu hodnotim servis v Ceskem Tesine naproti autobusoveho nadrazi, provozuje jej nejake Autodruzstvo s Frydku Mistku - nedelaji tam ale vse - napr. nedoplnuji klimu, coz ale u Czudka taky urcite nedelaji. Byl jsem tam 2 x a byl jsem vzdy spokojen, cena za praci byla na Octavii pred 2 roky kolem 300 Kc s DPH, zatimco jinde byla kolem 450-500 Kc. Mnozstvi udrzby si delam sam, protoze mam ojetinu, tak posledni 1 rok to servisuju u soukromniku a jsem spokojen - Koch v Bohumine, Babis v Petrovicich, Brokar v Chotebuzi u vlakoveho nadrazi. Zkusenosti mam s ostravskym Hellerem, Unicarem, byvalym karvinskym Netcarem.

Dik za vycerpavajici odpoved. Jeste popremyslim, ale asi to tam na prvni garancku dam /Czudek/. Byl jsem tam na prozatim jedine reklamaci a vyreseno na pockani. Montaz hagusů mají nejlevnějsí v okolí. Do Autodruzstva u autobusaku to davat asi nebudu, stacilo mi, kdyz jsem loni v lednu kupoval novou Fabii, tak mi tam prodejce vnucoval ČSOB leasing /dražší splátky a pojištění u ČSOB Pojišťovny/, chtěl jsem českou pojišťovnu a škofin, dali mi kartu na 12000 na benzín. Když jsem chtěl zkušební jízdu s Combi HTP, tak mi nabízel jízdu s nějakým SEATEM, že to je skoro stejné !!! Nakonec jsem auto koupil v Ostravě, ale servis bych rád někde blíže. Tak uvidím.
Rodsten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mfilip 3. 1. 2006 09:14

OK. Tak hodne stesti. Ja mam zkusenosti jen se servisy a ne s koupi novych aut. Pritom se to muze pristup servisu a prodejce diametralne lisit. Dej pak vedet, jak jsi byl spokojen a kolik co stalo.
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Rodsten 3. 1. 2006 12:44

mfilip píše:OK. Tak hodne stesti. Ja mam zkusenosti jen se servisy a ne s koupi novych aut. Pritom se to muze pristup servisu a prodejce diametralne lisit. Dej pak vedet, jak jsi byl spokojen a kolik co stalo.

Kdyz jsem se uz ptal na cenu, tak komplet prvni garancka s vymenou oleje vc. oleje do 2200,- Vim, ze je to dost, nekde jsem cetl, ze v jinych servisech nekdo plati ca +-1700
Asi se poptam, co tam vubec davaji za olej.
Rodsten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mfilip 3. 1. 2006 13:17

Mne stala vyse uvedena vymena oleje na 2450 Kc, takze to mas asi docela dobrou cenu
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Rodsten 4. 1. 2006 18:48

mfilip píše:Mne stala vyse uvedena vymena oleje na 2450 Kc, takze to mas asi docela dobrou cenu

Teď jsem byl u kolegy, který byl na první garančce rovněž u Czudka, platil cca 2300 a účtovaný olej byl CASTROL Powertec SAE 10W-40, cena za litr 250,- bez DPH.
Rodsten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Žíža 4. 1. 2006 22:14

Zdravím všechny severovýchodně od Ostravy, docela mě udivuje, kolik nás tady je pozor2 (p0etrik, mfilip, Rodsten).
I když upír nechtěl psát o negativních zkušenostech se servisy, tak já bohužel nemám žádnou pozitivní a to jsem schváně vyzkoušěl několik značkových i neznačkových servisů, abych se vyhnul náhodě.
Před 5-ti lety jsem začal v Autodružstvu ve Frýdku Místku na Beskydské, kde jsem si nechal zkontrolovat brzdy u formana. Auto jsem měl čerstvě koupené jako ojetinu a podle záznamu z předchozí prohlídky v jiném servise se měly vyměnit brzdové destičky v zadu. Takže jsem tohle po nich chtěl a technik to zapsal jako celková kontrola brzd, co bude špatné opraví/vymění. Při předání auta mi řekli, že destičky ještě na výměnu nebyly, ale propouštěly válečky brzdovou kapalinu, tak je vyměnili. Jestli to byla pravda nezjistím, spíš jsem je podezříval, že to vyměnili jen proto, že už to bylo rozebrané a nebo dokonce jen fiktivně. Pod buben nevidím a staré díly jsem nedostal, přesto že když jsem jim dával auto, tak říkal že staré díly budou pak v autě. Když jsem bral auto zpátky, tak jsem na díly zapoměl a pak už bylo pozdě. Jediné co opravili byla ruční brzda, která předtím nešla a po opravě brzdila tak dobře, že jsem na asfaltě na třetí zub dal kola do smyku :-) Ale za 1300Kč je tohle drahá oprava.
Takže přední tlumiče jsem si šel měnit do malého servisu k nám na vesnici ke známému. Namontovali mi tam Sachsy místo originál škoda, které byly za stejnou cenu, nebo snad ještě o 100Kč drahší. Když mi tatik auto dovezl domů, tak jsem si to šel hned zkontrolovat a jak jsem vrazil hlavu pod blatník, tak jsem zjistil, že jedna miska u tlumiče byla namontovaná špatně, je tam vybrání na pružinu, do které má pružina sednou a miska byla pootočena o 90 stupňů blbě, takže to vůbec nesedělo a bylo to zřetelně viditelné ! Než jsem to šel reklamovat, byl jsem si nechat otestovat zadní tlumiče, jestli je mám taky měnit a při tom jsem zjistil, že ty nové přední Sachsy jsou vadné ! Takže jsem byl nakonec měnit oba tlumiče znova.
Další návštěva byla v Autoservisu Bártek a syn, který p0etrik pochválil, kde jsem si nechal dělat geometrii. Kluk co to dělal šteloval jen na jedné straně nápravy, místo na obou (to jsem ještě nevěděl) a když jsem se ho ptal, jestli to stačí jen na jedné straně, protože mi to bylo jako laikovi divné, tak říkal že to stačí. Později jsem zjistil, že to nestačí, a když jedu do zatáčky, tak je geometrie špatná, jen když jedu rovně, tak je to OK.
I přes to jsem si za dva roky nechal u nich měnit zadní tlumiče, které v akci škoda tip byly za dobrou cenu a práce byla zdarma (celkem těsně pod 2.tis). I tady jsem našel výhradu a sice u jednoho uchycení kde jsou samojisticí matice, které se musí vždy použít nové, protože drží tím, že se po utažení "rozmáčknou" a sednou, tak jedna byla použitá původní stará ! Nechápu jak může někdo šetřit na matici za pár korun.
Jinak olej si nechávám měnit tam kde jsem tak špatně dopadl s tlumičema, ale to jsem u toho, takže vidím co tam lijí (Penzolil 15w-40 za 150Kč/L) a jak to dělají, stejně tak výměnu výfuku jsem nechal jim, ale s moji účastí při výměně.
Takže po těchto zkušenostech když mám jít někam s autem do servisu, tak trnu hrůzou, co mi tam kdo zase zkoní.
Takže třeba přední destičky + brzdící třmeny jsem si už měnil raději sám a aspoň vím jak to je udělané a že je to opravdu vyměněné. Bohužel vše se doma měnit nedá a tak je potřeba někdy do servisu, ale do jakého ve Frýdku Místku a okolí nebo v Ostravě ? Co doporučíte ?
Před 7-dmi roky jsme jezdili se služebními auty do Unicaru v OV a problémy nebyly, tak to chci někdy zkusit tam. Má to cenu ?
Žíža
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod upír 4. 1. 2006 23:19

Ale právě špatný zkušenosti se servisy Škoda mám, proto se ptám na zkušenosti dobrý. Jsem z Trutnova ve vých. Čechách. Jsou zde dva značk. servisy - Autostyl a Havex. V Autostylu jsem před dvěma lety kupoval novou Fabii, protože mě dali větší slevu než Havex. Bohužel za tu dobu jsem měl na autě 2 vážnější závady a 8 drobných. Ty vážnější v Autostylu odstranili bez problému, ale u těch drobných měli hrozně keců a až na garančního technika byli ostatní zaměstnanci arogantní a vše zlehčovali. Při garančce o ničem nehodlali diskutovat. Mám jít na garančku po dvou letech a v Autostylu mi řekli, že cena bude kolem 5000,- a šmitec. Jel jsem se zeptat do Havexu a tam mi řekli cenu okolo 2500,- + diametrálně odlišnej přístup ( jestli chci olej plnou nebo polosyntetiku, že by se snad nemusel měnit vzduchovej a pylovej filtr, atd.).
Takže Autostyl nedoporučuju (v poslední době mi negativní zkušenosti potvrdilo dost lidí) a Havex zatím doporučuju.
upír
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mfilip 5. 1. 2006 10:06

mno ja proto, jezdim do neznackovych servisu, i kdyz v nekterych pripadech to taky neni vyhra. Do servisu, ve kterem opravuji Octavku, jsem dal Favorita s tim, ze se mi ztraci voda, tak vyvlozkovali pist, neco prebrousili atd. No Favorit jezdil jak predtim, ventily cvrlikali jak slavici z madridu, zvedla se o 1 l spotreba a po 3/4 roce se voda zacala ztracet zase. Tak jsem to dal do jineho neznackoveho, ten Favorit tam sice byl 4 dny, ale tedka jezdi jako z praku a opravili mi i unik oleje z prevodovky, o kterem mi v minulem servisu rekli, ze by museli rozebtrat celou prevodovku ... Takze clovek porad zkousi a zkousi. Do originalniho servisu mne s ojetinou nic netahne zatim.
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod mfilip 5. 1. 2006 10:11

Ventily cvrlikaly.
V tom servise mi jeste rekli, ze byla nejak nad tolereanci utopena nejaka vlozka v pistu, kterou delal ten jiny servis
mfilip
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka